Золото, танці, чарівні дівчата: У Братиславі пройшов перший конкурс краси "MISS EURO ROMA" (ФОТО)

5381 3

Конкурс MISS EURO ROMA 2024 відбувся на вихідних у Братиславі. П’ятнадцять дівчат з ромських родин з різних країн Європи змагалися за корону та головний приз 5000 євро. Призи надав ломбард, який скуповує золоті та срібні прикраси.

Конкурс дещо відрізнявся від класичних змагань краси. Тут дівчата могли брати участь у змаганнях з п’ятнадцяти років і, окрім співбесіди, мали продемонструвати частину свого таланту. За словами членів журі, цей конкурс краси є важливим і по суті унікальним для ромської громади.

Омріяну корону та титул "Міс Європа Рома" отримала 16-річна Сара Рігова, яка зачарувала журі своїм танцем. «Я дуже здивована і не знаю, що про це сказати», — сказала Сара, яка вже має плани як використати свій приз у 5000 євро.

«Звичайно, я поділюся зі своєю родиною і куплю щось собі», — каже дівчина. Вона також планує здобути фах  косметолога та візажиста у середній професійній школі.

Перша віцеміс - 17-річна Софія Поляковічева з Відня. Каже, що найбільшим захопленням у неї є вдосконалення навичок володіння світовими мовами. Зараз володіє англійською, німецькою та сербською. Окрім корони та 2500 євро, дівчина виграла ще й поїздку на конкурс краси до Іспанії.

Друга віцеміс - 17-річна Ванеса Рігова походить з Нітри. У майбутньому хотіла б стати відомим візажистом, і працювати на телебаченні. Вона виграла 1000 євро та путівку на конкурс краси в Індії.

Після оголошення результатів Ванесу виніс зі сцени охоронець, бо її почало нудити. Це було пов’язано з напруженою атмосферою та великою кількістю людей.

У фіналі за титул боролися 16 дівчат віком від 15 до 25 років. Вони змагалися у чотирьох дисциплінах. Відбувся також променад у купальниках, під час якого ромські дівчата були частково прикриті напівпрозорою тканиною – у вигляді штанів чи спідниці.

До складу журі увійшли Уповноважений уряду у справах ромських громад Словаччини Олександр Дашко та "Міс Рома Чехословаччини" 2015 року Б’янка Месарошова.


Коментарі

Ц
Циганин

Переможці - молоді дівки до 17 років ! А старі "гИби" вже нікому не цікаві .... Хиба лем для "любителів" . Віва циганія (Італія , Іспанія , Португалія , Індія , .....) !

Т
Троцкій

Ванесу нудило, бо майже вагітна. 17 років для них це троє дітей.

Ш
Шоні

Файно! Айбо конкурс недійсний, якщо не було наших з Франкового і Пудвиноградова, та й Горват радванський у журі не судив, бо його скоро засудять

Читайте також