Золотий Будда та чаша Самсара: В Угорщині знайшли село, де люди не хворіють (ФОТО)

23
0

В Угорщині журналісти знайшли село, де люди практично не хворіють. Коронавірус сюди теж ще не дістався. Мешкає тут всього 50 жителів, які суворо дотримуються правил карантину.

Село Гораб в області Ноград також відоме тим, що тут знаходиться велика позолочена статуя Будди та найбільша у світі тибетська буддистська чаша, так звана Самсара.

Творцем особливого місця став угорець Дьєрдь Югас, який багато подорожував світом. Вперше відвідавши село Гораб у 2003 році він вирішив, що мабуть знайшов міфічну країну Шангрі-Ла - місце з роману Джеймса Гілтона «Втрачений горизонт», де збуваються мрії, царство вічної молодості та земного раю. Це місце в романі розташоване в таємній долині, ізольованій від зовнішнього світу, мешканці якого не старіють.

Угорець купив тут кілька будинків і розпочав будівництво комплексу для відпочинку та релаксації. Наразі тут розташований комплекс на 60 місць, де є ресторан, японська лазня та сад з екзотичними птахами. Він також забезпечив роботою місцевих жителів.

Також тут знаходиться найбільша у світі Тибетська звукова чаша - це металевий інструмент, який використовується для медитації, звукової терапії та лікування. Дьєрдь Югас вирішив зробити чашу, якої ще не було у світі. У першу чергу для свого важкохворого батька.

Самсара діаметром 233 сантиметра була завершена в 2018 році в Інсбруку. При цьому враховувались правила золотого перетину. Важить чаша 2,7 тонни і містить сім видів металів: золото, срібло, свинець, олово, залізо, мідь та ртуть.

Також тут встановлена велика позолочена статуя Будди - також одна з найбільших в Угорщині. Кімната для медитацій розташована на вершині пагорба, має скляні стіни з дерев'яними каркасами. Місце до епідемії було популярним серед туристів. Це давало можливість заробітку для місцевих мешканців.

"Коронавірус не має прямого впливу на село, тому ніяких спеціальних заходів на місцевому рівні ми не запроваджували. Можливо, спрацював і той факт, що ми живемо дещо ізольовано, а також дотримуємося всіх встановлених норм. Якщо в цьому немає необхідності, то ніхто не покидає свій дім, а гуляти виходить до власного саду. Дуже сподіваємось, що найближчим часом все нормалізується і люди знову будуть до нас приїжджати", - каже сільський голова Гораба Золтан Кабач.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також