"Золотий м'яч" Форлана поставлено під сумнів

8
0

У першій десятці кращих гравців чемпіонату світу - 5 іспанців та 5 захисників. Незважаючи на те, що кращим гравцем чемпіонату світу визнано уругвайського форварда Дієго Форлана, за об'єктивними показниками гри футболістів на чемпіонаті світу, які досліджує Castrol Index, Форлан зайняв лише 46-е місце. А найкращим є захисник збірної Іспанії Серхіо Рамос.

Цікаво, що два інших "призових" місця зайняли також іспанські захисники-Жоан Капдевіла і Карлес Пуйоль.

Укладачі цього рейтингу так пояснюють першість Рамоса: "Чудова всебічна гра цього іспанського захисника, майстерне поєднання атаки і оборони не тільки допомогли йому очолити рейтинг, а й привели його збірну до першої перемоги в історії Чемпіонату світу FIFA".

А що стосується гегемонії іспанських захисників на вершині рейтингу, то тут аргументація наступна: "Іспанці пропустили всього два голи в ПАР і повторили рекорд переможців минулих чемпіонатів - Франції (1998) та Італії (2006), тому не дивно, що четвірка іспанських захисників опинилася в першій п'ятірці рейтингу. Іспанські захисники чудово провели турнір і практично звели нанівець кількість моментів у голландців, зміцнивши таким чином свої позиції в Castrol Index ".

Взагалі, роль захисників на цьому чемпіонаті, на думку експертів рейтингу, була ключовою. Вони зайняли 5 перших позицій у рейтингу Castrol Index. У турнірі, де середня кількість ударів по воротах за матч склало всього 27,9, а кількість забитих голів - 2,21, внесок захисників у гру команд очевидний.

Дуже скромні позиції Дієго Форлана в цьому рейтингу пов'язані з тим, що цей форвард дуже любить бити з далекої дистанції: "Він набрав бали нижче середнього за такими показниками як точність пасів (майже половина його передач не знайшли адресата) і відстань до воріт під час удару (в середньому 21 м). Хоча удари з дальньої дистанції дуже вражають, вони дають воротареві час зорієнтуватися, і, згідно зі статистикою, їх частіше відбивають. Тому нападники отримують менше балів за такі удари ", - пояснили представники Castrol Index.

Перша десятка найбільш цінних гравців чемпіонату світу за версією Castrol Index:

1. Серхіо Рамос (захисник, Іспанія), 2. Жоан Капдевіла (захисник, Іспанія), 3. Карлес Пуйоль (захисник, Іспанія), 4. Філіп Лам (захисник, Німеччина), 5. Жерард Піке (захисник, Іспанія), 6. Давид Вілья (нападник, Іспанія), 7. Уеслі Снейдер (півзахисник, Нідерланди), 8. Луїс Суарс (нападник, Уругвай), 9. Томас Мюллер (півзахисник, Німеччина), 10. Мануель Нойер (воротар, Німеччина).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також