Жолт Неймет: Головне досягнення закарпатських лідерів за останні два роки - це збереження миру в регіоні

12
0

25 вересня в Ужгороді відбулося перше засідання Міжпарламентського об'єднання у рамках налагодження співпраці між Верховною Радою України та парламентом Угорщини, Закарпатською ОДА та обласною радою.

Зустріч проходила за участі голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка, депутатів Угорсько-Української групи дружби Державних Зборів Угорщини та групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною Верховної Ради України, представників консульських установ Угорщини.

Під час зустрічі обговорили питання, в тому числі, щодо розбудови прикордонної інфраструктури. Також йшлося про участь Угорщини у допомозі реконструкції водоканалів та очисних споруд міст Ужгород, Берегово, Мукачево та Хуста, а також про залучення коштів ЄС для розв'язання проблеми Солотвинського солерудника.

Піднімалося питання і продовження будівництва об'їзної дороги навколо Берегова, яке досі блокує Київ.

Голова парламентського комітету у закордонних справах Угорщини Жолт Неймет у коментарі MTI підкреслив, що головне досягнення закарпатських лідерів за останні два роки - це збереження миру в регіоні та запобігання міжетнічних конфліктів.

Жолт Немет сказав, що Угорщина також багато чого очікує від місцевих виборів в Україні 25 жовтня 2015 року.

За його словами, декларації угоди підписаної між президентом Петром Порошенком і Товариством угорської культури Закарпаття (KMKSZ) будуть реалізовані повною мірою лише у тому випадку, якщо угорська спільнота Закарпаття матиме потужне представництво у обласній раді.

У цьому контексті угорський урядовець згадав й нещодавню угоду між організаціями угорців Закарпаття KMKSZ та UMDSZ, які вперше об'єдналися у виборчу коаліцію.

"Чи був це крок у правильному напрямку мають підтвердити виборці, якщо за угорські партії віддадуть свої голоси більше виборців", - зазначив Жолт Неймет.

Mukachevo.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також