Золтан Бабяк пояснив, чому на мерії Берегова висить угорський прапор

15
1

Нещодавно Берегівський РВ УМВС отримав заяву від мешканця Ужгородського району.

Останній у своїй заяві вимагає пояснень з приводу того, на підставі яких нормативних документів на адмінбудівлі Берегівської міської ради розміщено прапор Угорської Республіки.

Як розповів мер Берегова Золтан Бабяк, існує відповідне рішення двадцять третьої сесії V скликання №46 від 9 липня 2008 року «Про надання дозволу на використання символіки національних меншин на будівлях установ, організацій та підприємств всіх форм власності у м. Берегові».

У документі йдеться про те, що згідно з всеукраїнським переписом населення 2001 року на території Берегова проживає 48,1% громадян угорської національності. Тож на підставі пунктів розпоряджень «Про реалізацію в області Законів України «Про мови в Українській РСР»» та «Про національні меншини в України», керуючись ЗУ «Про національні меншини в України», «Про місцеве самоврядування в Україні»

Берегівська міська рада вирішила на території Берегова на будівлях установ, організацій та підприємств всіх форм власності поряд з державною символікою дозволити використовувати символіку угорської національної меншини.

"Тому потрібно чітко розуміти, що прапор розташований поруч з державним, берегівським, Європейського Союзу є нічим іншим, як національним символом значної кількості угорців, які історично проживають у місті", - наголошує пан Золтан.

Коментарі

В
Вася

То шо спецом в непрості часи для країни такі теми чипляти? Усе там прапор висить мадярський і не тільки там!!! висів висів а тепер мішати почав, шоб москалі кричали он дивіться миж казали шо фашисти мадярів у гузицю копавуть:) ЦЕ ВСЕ ТОМУ ШО НА ЗАКАРПАТТІ ПРОДАЖНИХ КРИС МОСКАЛЬСЬКИХ ДОХРЕНА У ВСІХ СТРУКТУРАХ!!!

Читайте також