Золтан Ленд’єл: Ми у жодному разі не будемо підвищувати тарифи на воду

13
8

Про це у коментарі Мукачевo.net зазначив міський голова Мукачева.

За словами пана Золтана, міська рада у жодному разі не буде підвищувати тарифи на водопостачання, тому, що це загрожує соціальним вибухом, а чутки про підняття ціни, Мукачева не стосуються.

«Це сьогодні Кабмін має таке бачення, що інвестиційна складова має бути у тарифі для модернізації, у тому числі і водоканалу. Протягом 5 років вона має падати до теперішнього стану, але це тільки розмови, обговорення. За рахунок населення модернізувати комунальну систему в Україні – це жах.

Наша система збиткова, вона давно потребує відповідних капіталовкладень для того, аби вирішити три основні проблеми: енергозберігаючі технології, заміна ржавих мереж і автоматизація систем управління. По цим напрямкам треба працювати, і не треба буде підвищувати тарифи, а ми тарифи підіймати точно не будемо. Нас може змусити це зробити НКРЕ, тому, що чисельність населення у нас більше 40 тисяч, але сумніваюсь, бо це буде соціальний вибух» - зазначив Золтан Золтанович.

Пан Золтан переконаний, що місто може перейти на цілодобове постачання води, але через погане обладнання та ржаві труби будуть великі збитки, а значить потрібно більше дотувати водоканал.   «Стосовно цілодобового постачання води, то ми б могли і зараз перейти на нього, наприклад, з 12 ночі і до 6 ранку ми відключаємо воду, бо йдуть великі втрати, але ми кожен рік працюємо над цим» - сказав мер.

Наразі Мукачево чекає на інвесторів, які б не пошкодували вкласти гроші на модернізацію водоканалу. «Напередодні у мене були проектанти з Києва, які кажуть, що на їх думку, можна було б отримати держкошти з таких систем. Але якщо проект буде навіть у золотій рамці а на нього не прийдуть інвестори, він залишиться проектом» - розказав пан Золтан. 

Коментарі

1
111

Чому ми маемо чекати на інвесторів ,коли пишут і говорять, що бюджет повнено на таку суму....млн.грв. то виникае питання ,а куди вони поділися ці гроші?Все нас годуют тим ,що ціни не підвищуються ,а місяць пришов, дивишся ціна уже нова.Я хочу щоб мені відповіли, на таке питання ,як може піднятися ціна на електрику з тим роком.Замість 0,0912 на ціну 0,9576.Поміняли лічильники і ціни помінялися.Так вони переживають за народ який їх вибрав.Коли це все скінчиться.

J
JOSKA

Pro jakij zelenij rinok vi tut pishete, joho nema,tam odni seftari torhujuty, vsim lem ne ovocami ta fruktami.

М
Мукачівка

Хай буде якість відповідна ціні. Бо в Росвигові хлорка тече з кранів....

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

до 2005 року не піднімалися тарифи на воду при поганих есдеках водоканал був прибутковий та, як пришли демократичні сили до влади в мукачеві раптом водоканал став збитковий та щороку потрібно було піднімати тарифи. хтось зрозумів, що краще довести водоканал до банкрутства та поділити майно. чому не продовжують оренду землі для ЗЕЛЕНОГО РИНКУ? - це буде слідуюче поле дійства для власників міста!?.... скоро чикайте нові історії про те чому зелений ринок треба ліквідувати...

ТВ
Тамара Василівна

Сказала би як наш мер турбується і працює над проблематми міста! Коли ми його бачили? Які обіцянки виконав? Я вже йому не вірю, наше місто процвітало....колись! Поки Балога не прийшов і не закупив все місто, а Лендєл теж з себе дуже працьовитого почав вдавати! Запитайтеся людей, на що перетворилося наше місто!!!

ПІ
пан Іван

У Мукачеві вода і так одна з найдорожчих у державі, але до теперішніх неодноразових підвищень ціни мер чомусь за народ (виборців)не переживав, що уже насторожує. Особливо, коли глянути на долю теплосеті та жрепів - усе прихватизували, нові труби вирвали з корінням, будівлі непонятно кому і за яку ціну продані і що з цього всього має міський бюджет, одні питання??? Але люди мовчать, то чому б і ні, так далі продовжувати, а депутати, то своя зграя.

T
tedy

і я повірив)))) передпродажна підготовка іде водоканалу через доведення до банкрутства. буде як із жеками

D
dyr

У подібному випадку я профан, але... Оптом товар повине бути дешевший. Чим більше споживачів тим більший опт. Чи ні?

Читайте також