Золтан Ленд'єл закликав нове керівництво області вирішити питання зі сміттям

11
3

Відсутність централізованої системи вивезення твердих побутових відходів особливо в гірських районах Закарпаття, залишається однієї з найбільших серйозних проблем нашого краю. Якщо негайно не взятись за її вирішення – наслідки для екології області можуть стати незворотними

Про це заявив лідер фракції «Єдиного Центру» в Закарпатській обласній раді Золтан Лендел.

Він також зазначив, що "через сміттєві звалища на берегах річок та біля доріг Закарпаття страждає туристична привабливість регіону та імідж країни серед Західних сусідів, які постійно штрафують нашу державу за тони сміття, яке їм приносять річки з території Закарпаття".

"Ще майже 10 років тому, завдяки зусиллям представників нашої команди, було організовано централізований вивіз побутових відходів з більшої частини населених пунктів Закарпаття. Проблемними залишились лише шість районів: Воловецький, Перечинський, Великоберезнянський, Міжгірський, Тячівський та Рахівський. На жаль, за минулого керівництва області, за останні п’ять років, жодних позитивних зрушень у розв’язанні цієї проблеми не відбулось, хоча інвестори готові були вкладати кошти та налагодити роботу з вивезення сміття з цих районів" - наголосив депутат обласної ради.

"Ми сподіваємось, що нове керівництво області зверну увагу на таку загрозливу для Закарпаття ситуацію та візьметься за її вирішення. Ми, зі своєю сторони, готові підтримати обласну владу та допомогти їй до кінця року організувати вивіз сміття по всій області. Для нас, в цьому питанні немає жодної політики, - є лише бажання захистити право закарпатців на безпечне для життя навколишнє середовище та зберегти наш край, як туристичну та лікувально-оздоровчу перлину України” – наголосив Золтан Лендел.

Коментарі

Р
Русин

Вивіз сміття ? ..... куди ? Це вирішить проблему зі сміттям ?

Ш
Шоні

А ко такий золтан ленлєл шо він когось шось має закликати ?

С
саша

Зазвідайте Золія чого фірмв АВЕ до якоі відношення мала чи ще має і його сімя не побудувала свого часу в області сміттєпереробний завод і чому не було такоі умови, коли був пік прибутків у неі та коли почали працювати в Мукачеві?

Читайте також