Журналіст з Ужгорода переміг у міжнародному конкурсі

4
1

`У кожної людини є права`

Ярослав Галас, журналіст з Ужгорода, потрапив до числа переможців міжнародного журналістського конкурсу `У кожної людини є права`. Журі, у складі якого експерти з прав людини і ЗМІ, обрало 30 переможців з-поміж 108 учасників, представників різних держав. Ярослав Галас був єдиним представником України. Нагородження переможців відбуватиметься в Парижі з 5 по 11 грудня, - повідомив кореспондент ZAXID.NET.



Ярослав Галас представив на конкурс матеріал, опублікований в газеті `Факти`, `Українець в Чехії - ідеальний злочинець, на захист якого навіть собака не загавкає.` Це історія про заробітчанина із Закарпаття, якого, незважаючи на алібі, несправедливо засудили в Чехії на 7 років позбавлення волі. Він відсидів майже 5 років за злочин, якого не скоював.



Конкурс `У кожної людини є права` був ініційований міжнародною громадською організацією `Internews` та компанією `Every Human Has Rights` на честь 60-ої річниці підписання Загальної декларації прав людини ( яку було підписано 10 грудня 1948 р.)




Коментарі

С
спостерігач

пане Галас вітаю

Читайте також