Журналісти розшукали "партнера" угорського медіамагната у Берегові зі статками у 1,5 млн євро (ФОТО)

9
1

Угорський медіамагнат та продюсер Петер Xайду, відомий своїм шоу Showtime на телеканалі TV2, у 2016 році зареєстрував у Великобританії фірму під назвою GB-UA Entertainment Ltd.

І це стало приводом для журналістських розслідувань та скандалу в угорських ЗМІ, адже як дізналися угорські журналісти, очолила її мешканка Закарпатської області.

Минулого року проти компанії Петера Хайду розпочала розслідування Національна податкова та митна служба Угорщини. Сам Хайду переписав компанію на менеджера Валентину Лейнарт, яка продовжила працювати. Але через місяць Frizbi Entertainment Ltd. почала зливатися з GB-UA Entertainment Ltd, відповідна заява зареєстрована 10 серпня 2017 року. Якщо це станеться, компанія стане недосяжною для угорських податківців. Керуючим директором тепер вже була заявлена інша громадянка України 79-річна Вілма Ференцівна Комарі.

Наразі згідно договору жінка на ім'я Валентина Лейнарт є виконавчим директором компанії GB-UA Entertainment Ltd. у Великобританії 16 червня 2016 року. Активи компанії на кінець року склали 498.327 млн ??форинтів (понад 1,5 млн євро).

Угорські журналісти таблоїду Bors вирішили розшукати таємничого партнера Петера Хайду. Після довгих пошуків пані Валентину знайшли у місті Берегово на Закарпатті.

Але живе жінка далеко не в розкоші, скоріше навпаки. І нічого не чула ні про угорського медіакороля, ні про англійську компанію, якою мала б керувати.

— Я не знаю Петера Хайду, і ніколи з ним не зустрічалася, у нас ніколи не було ніякої спільної компанії. Я взагалі ніколи не займалася підприємництвом. Працювала все життя поваром, але останнім часом на сезонних роботах, переважно в Угорщині. Наразі збираюся у область Шомодь, на грибну ферму. Там працюватиму у теплицях, де платять приблизно 600 форинтів на годину, - розповіла пані Валентина.

Цікаво, що жінка на ім'я Валентина Лейнарт з'явилася ще у двох інших угорських компаніях як засновник. Одна з компаній вже закрита, інша ще існує. При чому останнє підприємство є доволі успішним, адже компанія нещодавно отримала підряд на 50 мільйонів форинтів.

Також угорські журналісти намагалися розшукати на Закарпатті керуючого директора компанії Frizbi Kft., що також належить Петеру Хайду. Звати жінку Вілма Ференцівна Комарі, за офіційними даними компанії, і мешкає вона у селі Чорний Потік. Таких населених пунтків в області два - один на Іршавшині, другий у Виноградівському районі. Однак в жодному з них не знайшли адреси вулиця Визволення, 132, де мала б мешкати 79-річна бізнес-леді.

Пошуки Валентини Лейнарт продовжилися також у Великій Бейгані на Берегівщині. Однак був знайдений лише порожній будинок, в якому колись проживав чоловік на ім'я Валентин Лейнарт. Нині у селі живе лише його сестра, родом з Молдавії, яка також вперше почула про цю історію.

Журналісти припускають, що міжнародні фірми Петера Хайду є просто фіктивними, для можливості уникнути сплати податків в Угорщині.

Віце-президент Асоціації адвокатів Будапешта Ласло Гегедюш вважає, що виявлених фактів достатньо, аби поліція розпочала кримінальне провадження проти відомого медіамагната.

Коментарі

Б
Брат

Цого лоха Петра знаю лічно. Тіпа думає про себе що великий розумняк. Із жонов розвівся і щоб фірму не ділити переписав на якогось українця. Но тепер що фірма у нього у нас, можна було би зняти з нього пару копійок

Читайте також