Журналісти ТСН скуштували закарпатського леквару та були "смачно" вражені

7
5

?Солодко, але без краплі цукру чи меду. Ароматно, але без жодних спецій. Кулінарна експедиція ТСН дісталася Закарпаття.

Журналістка Людмила Бадалян продовжує кулінарний експеримент ТСН у спецпроєкті "Жахливо смачно" і на сьогодні знайшла незвичайну страву на Закарпатті, де разом з місцевими кулінарними експертами ТСН готувала страву з одним інгредієнтом — леквар.

Лише сливи знадобляться для цієї місцевої страви. З них готують густе повидло, яке варять цілий день в мідних котлах на відкритому вогні, практично до чорного, темно-синього кольору. Леквар є дешевою і доступною їжею на Закарпатті й прийшло в Україну з Угорщини.

Його брали з собою в далекі подорожі й передавали солдатам на фронт, через те, що він довго не псується і має високу концентрацію фруктози. А процес приготування, варіння, займає не менше 24 годин, безперервно помішуючи протягом доби.




Коментарі

ДН
До нижньо

Все вiрно! Все що здобула доброго украiна-це вопреки самоI вукраiни, як державного апарату!!! Едине в чому мастаки укры-це руйнувати, обманювати, наживатися зарахунок ближнього свого укра !!!

О
Остап

Леквар є дешевою і доступною їжею на Закарпатті й прийшло в Україну з Угорщини. - Правильно так - Україна отримала Лекварь від Сталіна в подарунок разом з Закарпаттям

І
Іван

Лекварь то тєма..лим не є ясно чи то мадяри руснаків навчили варити чи наоборот русини мадярув)

ВЯ
Виборцю Яжнелоха

Лекваря туй не було. Леквар туй зявився коли утік з твоєі конченоі бошки через вуха.

В
Виборець

Леквар туй бов. То ви прийшли.

Читайте також