Зустріч з Героями Соціалістичної Праці

18
7

відбулася сьогодні в облдержадміністрації

        У четвер, 25 грудня в облдержадміністрації відбулася зустріч т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Омеляна Мателешки та голови обласної ради Михайла Кічковського з Героями Соціалістичної Праці. Зустріч була приурочена сімдесятій річниці заснування цього звання. Впродовж багатьох років воно присвоювалося особам, які проявили трудовий героїзм, своєю новаторською діяльністю внесли значний вклад у підвищення ефективності суспільного виробництва, сприяли підйому народного господарства, науки, культури. Загалом у нашому краї цього звання удостоїлися 45 осіб. З них двічі Героями Соціалістичної Праці ставали Ганна Ладані та Юрій Пітра. Також в області мешкає повний кавалер ордена Трудової Слави – Янош Варга.

 Омелян Іванович та Михайло Михайлович висловили глибоку вдячність присутнім на зустрічі Героям. Адже їх труд на благо Батьківщини не може бути забутим. У важкі повоєнні роки ці люди своєю самовідданою працею сприяли підйому промисловості, сільського господарства. І вже до кінця 40-х років більше десятка наших краян були удостоєні високої честі називатися героями. До речі, саме завдяки їм Закарпаття здобуло славу краю садів та виноградників.

 Звісно, є певна ностальгія за минулим. Приміром, як зазначив Герой Соціалістичної Праці Антонін Біров, йому важко дивитися на те, що сталося із колишніми колгоспами, майно безслідно зникає, орні землі поросли бур’янами, а молодь не має особливого бажання працювати на землі. Тому, за словами Героїв, учням та молоді треба прищеплювати любов до праці, а ветерани готові поділитися секретами власного успіху, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Г
Горват

2 Кусі: Дивлюся я за тобою в коментарях і не можу зрозуміти - чого ти такий злий на весь світ і агресивний?

_
_golova

Як уже задовбали всі ці кусії...

К
Кусi

Горвату : в тому то i бiда , що у кожного `своя iсторiя`. Тепер проходить не викладання iсторii, а ii переписування з викресленням тих подiй i особистостей котрi не довподоби `майданутим`. Героi працi ,якi створювали багатства розкраденi в недалекому минулому бувшими рекетiрами i бандитами (думаю непотрiбно згадувати вiдомi нашим краянам фамiлii) тепер якщо i згадуються, то лише для того, щоб впевнитись - скоро вже нiкому буде розказати правду про наших трударiв.

Г
Горват

2 Кусі. До чого тут Шухевич? Що заважає вшановувати і одних і других? Навіщо загострювати? У кожної родини своя історія: хтось був комуністом, хтось в УПА...Всюди є заслужені і всюди є виродки

С
сидор

через тиждень це звання напевно присвоять бандері йому виповнилось би 100 років

СК
слава комуністам

Цікаво, хто це влаштовує такі урочистості. Не заперечуючи особисті заслуги `героїв`, треба б нагадати, що колгоспи - це було новітнє кріпацтво і яким таким `досвідом` вони хочуть ділитися з молоддю???

К
Кусi

Нехай в школах пояснюють дiтлахам, що Герой Украiни норний виповзок Шухевич бiльш шанована людина, нiж вони всi разом узятi, бо iх iменем не буде названа жодна вулиця - навiть у iх рiдному Закарпаттi. Ганьба Украiнi !

Читайте також