Звернення громадян – як пульс життя

6
0

Заступник голови облради Михайло Мартин провів черговий прийом громадян

Заступник голови облради Михайло Мартин за дорученням голови облради Михайла Кічковського провів черговий прийом громадян з участю головного спеціаліста відділу юридичного забезпечення, по роботі з кадрами та зверненнями громадян виконавчого апарату облради Оксани Орелецької.
    У числі перших, а в приймальні голови облради вже зранку зібралось майже два десятка осіб, звернувся житель с. Красна Тячівського району, пенсіонер, учасник Вітчизняної війни Іван Носа Він скаржився на виконавчу службу районного управління юстиції, котра, казав він, не виконує рішення Тячівського райсуду стосовно повернення йому земельної ділянки площею 0,10 га, яку користає Ганна Сухоребра. Михайло Михайлович, уважно вислухавши Івана Михайловича, звернувся до голови райради Василя Кушілки з проханням посприяти у забезпеченні проведення виконавчих дій, визначених Тячівським районним судом, та на прохання ветерана війни у зв’язку із його важким матеріальним становищем, необхідністю придбання ліків підписав заяву про виділення йому матеріальної допомоги у сумі 500 грн.
    Ужгородець Павло Гребінь, 1936 року народження, проживає в одному з гуртожитків на вул. Загорська в обласному центрі. На квартирному обліку, казав він, перебуває в Ужгородському міськвиконкомі 18 років. Але безрезультатно. Не допомогли й клопотання генерала армії п.Воробйова. Заступник голови облради роз’яснив ужгородцю його права, які гарантує йому чинне законодавство України, й порекомендував записатись на особистий прийом до міського голови. Адже дане питання – в компетенції мера міста й тільки він може вирішити його позитивно.
    Жителька м. Хуст, пенсіонерка, вона ж –багатодітна мати Ганна Токар прийшла в обласну раду зі своєю турботою. Чоловік – Василь Іванович – також пенсійного віку, а тут лікарі клініки лазерної мікрохірургії ока настійливо рекомендують підготувати його до офтальмологічної операції, а на це потрібні кошти. Водночас, користуючись нагодою, Ганна Юріївна попросила допомогти їй вирішити й питання щодо виділення земельної ділянки під будівництво житла. Адже сім’я – чимала ( виростила 6 дітей ) й одвічна тіснява вже втомила до краю.
    Михайло Михайлович тут же направив відповідне клопотання на адресу Хустського міського голови з надією, що земельне питання буде вирішено на користь багатодітної сім’ї. Адже Соціальні ініціативи Президента України закликають владу на місцях докладати максимум зусиль для підвищення якості життя громадян, особливо багатодітних сімей, а це означає, що подбати про сім’ю Василя Токара – прямий обов’язок місцевої влади. Водночас Михайло Мартин підписав заяву про виділення матеріальної допомоги на оздоровлення годувальника сім’ї – Василя Івановича.
    Група жінок з десяти осіб–працівниками аптеки №1, що в Ужгороді, звернулись до заступника голови облради зі своїм болем. Як розповіли жінки, нещодавно аптеку закрили, медпрепарати вивезли й ми, підкреслювали працівниці, опинилися на вулиці, тобто без роботи.
    Михайло Михайлович звернувся спочатку у міське відділення фонду комунального майна, затим – в Ужгородську мерію. Як пояснили представники міської влади, ситуація щодо першої аптеки така: рішенням суду приміщення аптеки №1 передано у власність міського відділення фонду комунального майна. Сьогодні там проводиться реконструкція, після завершення якої всі працівники будуть повернуті на свої робочі місця. То ж хвилюватися нема підстав, – запевнили в міській раді. Як воно буде насправді – покаже час. Бо ж зрозуміло, що рівень зайнятості й середня зарплата – це ті чинники, які реально впливають на рівень життя городян і які, зрештою, визначають місце міста серед інших регіонів України. Привели в обласну раду земельні питання й жителів Іршавського, Виноградівського, Міжгірського, Великоберезнянського районів. По кожному випадку юридичний відділ апарату облради дав роз’яснення, за потреби – допоміг оформити відповідні документи.
    – Розв’язання численних людських проблем – найперша турбота як для керівництва ради, так і всього депутатського корпусу, де звернення громадян – як пульс життя, – зазначив Михайло Мартин, і додав: – Слід пам’ятати, що живемо не одним днем. І потрібно триматися один одного, підкладати плече, допомагати, бо тільки разом ми – великий народ, і тільки разом маємо шанс розбудувати нашу Україну та життя в ній до рівня європейських держав, що й робимо.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також