Звільнені повертаються через суди

9
0

Але Тетяну Шаповалову в ДПА не пускають

    Минулий тиждень був багатим на зміну рішень чільників центральних відомств про кадрові призначення керівників закарпатських підрозділів.

    Як уже повідомлялося раніше, за рішенням суду вдруге повернувся до виконання обов’язків начальника ГУ МНС у Закарпатській області Іван Гецянин, якого вперто намагався позбутися міністр-надзвичайник Нестор Шуфрич. А у четвер Печерський райсуд міста Києва, рішенням першої інстанції визнав незаконним призначення нового керівника контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області (а також всі її розпорядження, видані за час роботи). Того ж дня Ужгородський міськрайонний суд (теж рішенням першої інстанції) визнав незаконним звільнення з посади колишньої голови ДПА області Тетяни Шаповалової.

    За рішенням суду Тетяні Михайлівні необхідно невідкладно приступити до роботи, проте у п’ятницю, коли вона прийшла на роботу в обласну податкову, до роботи її не допустили: мовляв, рішення суду стосується ДПА України, а від неї поки немає ніяких розпоряджень. Як повідомила Шаповалова «СЗ «Паланок», наразі вона звернулася до Державної виконавчої служби області аби рішення суду було негайно виконано.

     У вівторок, на прес-конференції,  голова облдержадміністрації Олег Гаваші, коментуючи кадрові зміни, наголосив, що рішення судів тільки підтвердили, що кадрові призначення міністерства та відомства повинні погоджувати з керівниками областей. Саме з цієї причини були акції протесту працівників лісової галузі краю, коли Держкомлісу намагався звільнити начальника управління Валерія Мургу. Не зважили на думку закарпатської влади і при зміні керівництва управління земельних ресурсів.  

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також