Жителі Берегова шукають рішення очистки каналу Верке

9
7

Жахливий екологічний стан міського каналу змушує берегівчан почати діяти.

Останнім часом канал знаходиться у жахливому стані. Берегівчани та туристи жаліються на неприємний запах з русла. Місцева влада шукає можливостей очистити канал за грантові кошти, але наразі канал потребує банального прибирання сміття.

Берегівчани потроху втомлюються від смороду та сміття в каналі і тому запустили в соціальній мережі Facebook (сторінка: Громадський форум Берегівщини) обговорення стосовно того, що може зробити громада для того, аби частково почистити канал.

Від простих суботників до створення громадських організацій. Наразі все відбувається на рівні діалогу. Хтось повідомляє, що готовий ставати місцевим волонтером і йти прибирати, а хтось в усьому звинувачує владу. Наразі канал Верке стає екологічною проблемою не тільки для міста, а і для Берегівського району, тож потрібно помічати проблему з обох сторін, як зі сторони влади, так і зі сторони громадськості.

Нагадаємо, що Mukachevo.net нещодавно публікувало фотофакт, як канал Верке
задихається від фекалій.

Коментарі

Г
Грегор

Поки осушити той канал.... всі забудови, які не мають власних каналізаційних люків під штраф! І очищати, і промивати. А, може, взагалі той канал осушити і анулювати.

ГБ
Громадянин Берегова

До "Р1шення" я повністю з Вами погоджуюсь, я як житель міста Берегова дуже засмучена даною проблемою нашого каналу Верке, так як по розповідях моїх батьків, раніше вони купались в даному каналі, так як вода там була майже дзеркальна.Якщо би наша громадськість хотіла, то дану проблему було би вже давно вирішено, і жителі міста, а також туристи могли би купатись в даному каналі, як це було раніше. Вже одного разу декілька років тому його чистили, і мені як зі сторони було смішно спостерігати як виконується дане завдання, тому що робочі просто вигребли бруд з каналу на береги і залишили його там??. Якщо вже починати щось робити то краще вже робити на відмінно, а ніж зробити це для галочки, також потрібно починати з малого, хоча и вчтановити нормільні сміттєві баки, які огороджуються забором(так як по вул, корятовича, що навпроти спорткомплекс) щоби собаки та ромське населення на виймало сміття з баків і не розкидувало біля нього, а потім вітер це все по трохи завіває,і воно опиняється в В

А
агент

Треба почати чистити канал і тоді результат покаже хто де срав. А кошти для початку залучити із оплачених штрафів!!!! Більше срати не будуть.

Т
Троцкій

Так цікаво. "Не треба спускати всю каналізацію" - але ні один заклад і будинки не мають права виливати каналізацію в канал. І на це нема ніяких дозволів і проектів. Ці всі труби заведені в канал нелегально. Всі вожді району про це знають і раніше знали, про нелегальні скиди, але деяким причинам закривають очі на все. Я так думаю - запах єврогранта перебиває їм вонячку з Верке.

Р
Р1шення

Поперше треба осушити канал Верке, п1сля чого буде прост1ше вивезти все що у ньому знаходиться. Для цього проекту треба 3-5 рок1в щоб його завершити при тому якщо люди правильн1 займатимуться з цим. Або надал1 ход1ть круги округ данно1 проблеми. Та через 10-15 рок1в всежтаки цей проект буде використаний. К.М.

Р
Рем

Треба ввести штраф на місцевому рівні хоча б для початку 300-350 тис.грн. з конфіскацією при несплаті за несанкціоноване спускання каналізації в канал. Бити на сполох треба було щонайменше ще 10-15 років тому - а діяти в першу чергу мали не стільки прості берегівчани, скільки бізнесмени і підприємці, які заробляють на туризмі - для них це тепер проблема номер 1, бо в ці фекалії все менше туристів хоче приїзжати. Власники готелів, орендодавці, власники туристичних комплексів - всі, хто повязаний з індустрією туризму - вони в першу чергу мали піти свого часу до мера з цією проблемою. Навіть більше - скинутись і створити приватний фонд хоча б на декілька мілліонів грн. для старту вирішення проблеми каналу. А тепер вони будуть в першу чергу програвати, бо платоспроможні туристи вже відпочивають в Угорщині, а не в Берегові - безвіз тут суттєво грає проти туристичної галузі Берегова і Закарпаття в цілому. Мря хата з краю - вже не пройде - на дно підуть усі.

ДЖ
до жителів Берегова

Не треба шукати. Просто не треба спускати всю каналізацію міста (починаючи з мікрорайону Бакти, мікрорайону Берегова, лікарні, моргу, приватних будинків) в канал. І все!

Читайте також