Жителі Іршавщини своїми силами розвивають туризм

9
0

Цього навчального року осінні місяці (особливо вересень) для Іршавської районної станції юних туристів були насичені різноманітними цікавими заходами і подіями.

 

      Одним із таких стали обласні туристичні змагання серед педагогів під назвою «Срібний намет – 2011», які проходили в урочищі Дубки Ужгородського району з 23 по 25 вересня. Хочеться відмітити, що участь у цих змаганнях приймав педколектив Іршавської райСЮТур, який представив до участі дві команди: Іршавської райСЮТур та Іршавського району, представником яких був директор даного закладу Терпай І.І. Отож, після трьох днів важких та різноманітних змагань (орієнтування на місцевості, водний туризм, велозмагання, техніка пішохідного туризму та туристична кухня) у турнірній таблиці команда Іршавської райСЮТур у складі: Осійський О.Д., Боднар О.Д., Рябець А.В, Марканич І.І. - посіла І місце. А інша команда від даної організації (команда Іршавського району) у складі: Полянський М.А., Баюр Р.І., Васильцюн В.В., Акименко С.О. – завоювала почесне ІІ місце серед 14 – ти представлених команд Закарпатської області.
 
    27 вересня відзначається «Всесвітній День туризму». Саме до цього свята у кількох загальноосвітніх закладах були проведені загальношкільні дні туризму. Традиційним це свято стало для Довжанської та Кушницької ЗОШ І – ІІІ ст.(керівники гуртків відповідно- Боднар О.Д. та Баюр Р.І., а новим заходом у плані роботи  для Ільницької ЗОШ І – ІІІ ст. та Греблянської ЗОШ І – ІІ ст.(керівники гуртків: Осійська Л.Р., Терпай О.Є. та Терпай І.І.). Неодноразово було відмічено, що такі Дні туризму в школах потрібні, адже вони сприяють загальному фізичному розвитку, дають можливість навіть слабшим у навчанні учням проявити себе. Дні туризму в школах проведені за ініціативи керівників гуртків, які працюють при певних школах, за методичної та практичної допомоги педколективу Іршавської райСЮТур і при організаційній підтримці шкіл району.
 
З метою активізації роботи з вивчення рідного краю, з нагоди святкування Дня працівника освіти та Всесвітнього Дня туризму з 30 вересня по 1 жовтня педагогами та гуртківцями районної станції юних туристів здійснено дводенний навчально – тренувальний похід на найвищу вершину Іршавського району – гору Кук (1361 м.). В цьому заході прийняло участь понад 50 вихованців туристсько-краєзнавчих гуртків. Серед юних туристів – учні Кушницької ЗОШ І-ІІІ ст. (кер. Баюр Р.І.), Довжанської ЗОШ І-ІІІ ст. (кер. Боднар О.Д.), Іршавської ЗОШ ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (кер. Осійський О.Д.), Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (кер.Васильцюн В.В. та Бровді В.В.), Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст.(кер. Осійська Л.Р.), Білківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (кер.Полянський М.А.), Сухівської ЗОШ І-ІІ ст.(кер Марканич І.І.) та ін.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також