Жителі Хустщини розповідали про свої проблеми голові райради (ВІДЕО)

10
0

Відсутність необхідної кількості місць у дитячих садках, шкільні проблеми та сусідські непорозуміння. Це ще неповний перелік питань, з якими зверталися жителі Вишкова до голови Хустської районної ради на його виїзному прийомі громадян.

Голова Хустської районної ради Олександр Липчей провів черговий виїзний прийом громадян. Цього разу про проблеми громади дізнавався у Вишкові. Люди приходили  з особистими питаннями і тими, що стосуються селища. До прикладу, завідувач Яблунівського  ДНЗ розповіла про відсутність у селі дитячого садка.  Жінка каже,  колись дитсадок був, проте паводок у 2001 -му зруйнував його. За рахунок Фонду соціальних інвестицій та місцевих коштів громади й розпочали будівництво нового дитсадка, а поблизу і котельні. Проте роботи встигли провести лише на відсотків 70. У 2007 ж році проект заморозили. У  Яблунівці наразі 140 дітей дошкільного віку,  і селу вкрай необхідний дошкільний заклад. Проблему  із дитсадком  планують вирішити цього року.  Що стосується ДНЗ у самому селищі, то він діючий, але й тут теж не без проблем.

Одна з них стосується харчоблоку. Вкрай необхідно будувати новий, тим більше що територія дозволяє – каже завідувач. А оскільки садок ще і переповнений, то є певна пропозиція. Наразі у Вишківському дитсадку 237 дошкільнят при нормі 131. Крім того, 31  дитина  – під соціальним патронатом, а у черзі за дитсадком  – майже три сотні малих вишківчан. Усього на території Вишківської селищної ради 879 дітей дошкільного віку, з них до  45% угорськомовних.  До слова,  угорського садка тут досі нема, його будівництво триває вже понад 20 років. Майже така ж ситуація  у Ракоші, яке також належить до Вишкова. Тут будівлю під ДНЗ збудували ще 2 десятки років тому, проте в експлуатацію досі не ввели. У цьому селі проживає 120 дошкільнят. Отож, проблеми дошкільної освіти у Вишкові серйозні. Усі, на жаль, не вирішать найближчим часом – зізнається голова ради. Селищний голова Вишкова – Карло Сойков на прийомі порушив й проблему стадіону.

Каже,  тут негайного ремонту потребує огорожа. Директор Яблунівської школи теж озвучила й шкільні наболілі питання. Найбільше її турбує незавершене будівництво внутрішніх вбиралень. Приходили люди з особистими проблемами. До прикладу, у пана Йосипа через непорозуміння з сусідом неправильно встановлена межа між їхніми домоволодіннями. До речі, ця справа триває вже рік і наразі знаходиться в суді. Остаточного рішення суду поки нема. Але пан Йосип переконаний, що діють сусіди незаконно і їхній акт на землю не відповідає дійсності. Крім того, звинувачує постраждалий й земельний відділ, який допустив помилку у акті. Чоловік також додає,  сусіди й силою намагалися вирішити це земельне питання. Наприкінці зустрічі голова ради виконав і приємну місію: вручив директору Вишківської ЗОШ І – ІІІ ст. № 1 ліцензійний сертифікат на мультимедійні посібники для 7 – 11 класів, придбані за кошти обласного бюджету у кількості 7-ми штук.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також