Жителі Новоселиці відбили маленьке оленятко від собак (ФОТО)

921 1

Коли жителі села побачили, що маленьке оленятко переслідують собаки, вони негайно кинулися на допомогу. Спільними зусиллями вдалося відбити собак і врятувати тваринку від смертельної загрози.

Як пише Національний природний парк "Синевир", після порятунку оленятко було передано до Центру утримання та реабілітації фонових видів (вищих) ссавців Українських Карпат в НПП «Синевир», який створений в урочищі "Квасовець".

Нещодавно створений центр забезпечить необхідні умови для догляду за тваринами, що потрапили у скрутні ситуації. Тут оленятко отримає потрібні оздоровчі процедури, медичну допомогу та відновлення сил.

Після завершення реабілітаційного періоду тваринку буде випущено назад у дику природу, де вона зможе продовжувати свій природний життєвий цикл.

"Щороку, ми стикаємося з випадками, коли дикі тварини потрапляють у біду через діяльність людини, природні катаклізми або подібні випадки як цього разу, що трапився у Новоселиці. Центр утримання та реабілітації дозволить нам надавати допомогу цим тваринам, відновлювати їх здоров'я та повертати до природного середовища, " - повідомляють представники парку.

Реабілітаційний центр парнокопитних є важливою частиною парку, оскільки допомагає зберігати популяції диких тварин та сприяє їх поверненню до природного життя.


Коментарі

НМ
На мою думку

Гарнюсіньке !!!

Читайте також