Жителі Перечинщини стурбовані суспільно-політичною ситуацією в країні

13
0

25 лютого, в залі засідань районної ради, під головуванням голови районної ради Анатолія Перцева відбулась спільна нарада керівництва району, депутатів районної ради, представників політичних партій, організацій, працівників правоохоронних структур району, керівників територіальних громад та жителів Перечинщини.

На зібранні  розглядалось питання суспільно-політичної ситуації в районі – це «Співпраця органів місцевого самоврядування, представників політичних партій, організацій, громадськості району з правоохоронними органами». Метою заходу, який спільно було ініційовано зі створеною у районі Народною радою, обговорити суспільну ситуацію на Перечинщині та спільну координацію подальших дій.       

Розпочав засідання голова районної ради Анатолій Перцев, який у своєму зверненні до громадського активу, представників органів місцевого самоврядування та всіх присутніх, зазначив, що  всі ми добре знаємо, яка напружена склалася ситуація в нашій державі. Жителі Перечинщини глибоко стривожені кровопролитною війною, що  призвела до   жертв з обох сторін. Події сьогодення викликають у кожного свідомого громадянина не лише  страх, а й переживання за життя громади, її жителів, життя власних сімей.  Як відомо, вже в більшій частині України, силами громадськості заблоковано роботу райдержадміністрацій, зокрема і в Закарпатській області та у нашому районі.  – «Звичайно ми хочемо тільки добре та спокійно жити і категорично засуджуємо будь-які насильницькі дії в країні. Перечинщина завжди була, є та має залишитись районом стабільності та зваженості рішень,  де живуть мудрі, виважені та  працьовиті люди, які прагнуть зберегти мир і спокій у суспільстві. Я, як голова районної ради, представляючи інтереси та висловлюючи позицію територіальних громад району, враховуючи суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в державі, закликаю усі політичні партії та громадські організації  об’єднатися навколо національних інтересів, не нагнітати напругу в трудових колективах державних установ і підприємств і навчальних закладах, які забезпечують життєдіяльність району, дотримуватися  законності, зберігати  правопорядок,  безпеку, мир та добробут громадян».

Ще раз наголосив, що кожен житель району має право виражати свою думку і свою позицію. Але кожен повинен зробити все від нього залежне, щоб не допустити насильства у нашому районі. Свій виступ голова районної ради доповнив, що  протягом усього цього часу, ми намагались і будемо намагатись далі зберегти спокій, розважливість та мир на Перечинщині попросив усіх жителів району проявити кращі якості у цей непростий час - бути сильними і мудрими. Анатолій Перцев сказав, що, звичайно,  є багато проблем, але всі вони можуть бути вирішені  спільно з депутатами, сільськими радами, громадськістю району та представниками контролюючих органів. Проте, всі шляхи вирішення повинні бути в законному руслі. – «Ми повинні берегти і розбудовувати наш район, не піддаючись  на песимістичний настрій. Я вірю, що у парламенті буде вирішено ряд ключових питань та прийнято відповідні рішення, які заспокоять суспільство і дадуть ключ до нових кроків врегулювання нинішньої ситуації в законодавчому полі.  Не зважаючи на  той бюджет району, який прийняла районна рада,- з початку року розпочато реалізацію «Програми соціально-економічного розвитку району на 2014 рік», прдовжиться  виконання    соціальних проектів, місцеві ради району затвердили бюджети, які забезпечуватимуть життєдіяльність громад. 

У нормальному режимі в районі працюють освітянські, клубні, медичні заклади,   служби,  здійснюються заходи щодо соціального захисту та обслуговування громадян, у тому числі - вразливих верств. Тому районна рада, все ж таки має підстави реагувати на події, що несуть загрозу життю і здоров’ю людей, завдають шкоди національній економіці».  Голова районної ради Анатолій Перцев повідомив, що начальник Перечинського райвідділу УМВС України (з обслуговування Перечинського та Великоберезнянського районів) Віктор Ребрей теж з порозумінням поставився до ситуації, яка склалася на Перечинщині. Як уже говорилося, щоб не допустити подальшого наростання протистояння та розвитку конфліктів, вийшов з особовим складом райвідділу міліції, аби повідомити, що вони з народом і запевнив, що представники правоохоронних органів не виконуватимуть накази, які суперечать захисту прав громадян, а виконуватимуть виключно свою основну роботу – забезпечення громадського правопорядку на обслуговуючій ними території та служити на вірність народу України. – «Будучи представником інтересів територіальних громад району, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями, виконуючи волю народу, не можу залишатись осторонь цих подій. Висловлюю готовність до спільного забезпечення громадського правопорядку   населення, вжиття заходів і можливостей  для пошуку компромісу між сторонами конфлікту у разі його виникнення та вчинення спільних дій   в інтересах людей Перечинщини, адже за таких умов тільки спільні зусилля та пошук шляхів розв"язання і вирішення проблем мирним шляхом сприятимуть подальшому розвитку подій. Закликаю зберігати спокій, не вдаватися до протиправних дій, не порушувати Закони України» – сказав Анатолій Володимирович. Опісля, до слова був запрошений начальник районного відділу міліції Віктор Ребрей.

Співробітники правоохоронних органів з радістю приймають допомогу з метою спільної співпраці та вирішенні технічних питань. Звернувся до сільських голів, щоб кожний на місцях спільними зусиллями також із членами виконкомів, депутатами рад вживали заходів, аби не було допущено мародерство і зберігався правопорядок, а завдання одне – мир та спокій населення Перечинщини.   Під час зустрічі виступив прокурор району Олександр Братюк, який звернув увагу присутніх на те, що всі дії повинні відбуватись у правовій площині, потрібно дати можливість громадськості вислухати думку кожного, що дасть можливість уникнути порушення правопорядку і посилить громадський контроль у вирішенні ескалації конфліктів. Прокурор району також закликав представників політичних партій та громадських угрупувань у разі виникнення непорозуміння між ними – діяти в межах чинного законодавства. Відтак, виступив депутат районної ради, голова Народної ради в Перечинському районі та представник «правого сектору» Василь Поприк з інформацією щодо суспільно-політичної ситуації в районі, співпраці з органами місцевого самврядування.

Він також повідомив громадськість про дії та функцій Народної ради, яка вчора була створена. – «Народна рада складається з шести чоловік, в склад якої входять представники ВО «Свободи», «УДАРу» силового блоку правого сектору та небайдужі жителі району, яка діє на перехідний період, як дорадчо-контрольний орган з метою  співпраці і взаємодії з громадськими угрупуваннями та правоохоронними органами, надання консультацій, а також недопущення свавілля з обох сторін» - зазначив Василь Поприк. Повідомив, що у районі також створено Народну самооборону, яку очолює Володимир Бердар, голова районної організації ВО «Свобода» для забезпечення громадського правопорядку, і діє з метою недопущення дестабілізації, мародерства серед мешканців району, що прикриваються лозунгами революції. Василь Поприк надав усім контактні номери телефонів, за якими можна звертатись у разі виникнення запитань. На завершення слово надавалось голові Асоціації міської та сільських рад району, голові Тур»я Реметівської сільської ради Михайлу Бігану.

Представник органу місцевого самоврядування у виступі зазначив, що на сільських голів дійсно покладені великі обов»язки, їхнє завдання забезпечувати правопорядок і спокій жителів населених пунктів та зберегти те майно спільної комунальної власності територіальних громад, яке їм належить, щоб передати новій владі, тим хто буде керувати у майбутньому. Закликав усіх колег діяти цивілізовано, з розумом і конструктивно. Загалом зустріч відбулася в мирній,  спокійній і  толерантній атмосфері. При  взаємній повазі один до одного,  всі присутні мали можливість висловити свою точку зору і переконання. За результатами наради прийняті відповідні рішення у подальшому забезпечувати тісну співпрацю  новоствореної  Народної ради Перечинського району, Народної самооборони,  органів місцевого самоврядування, представників політичних партій, організацій, громадськості району з правоохоронними органами. 

Прес-служба Перечинської районної ради 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також