Жителі закарпатського села страждають від сусідства з автомийкою (ВІДЕО)

10
0

Мешканці села Минай на Закарпатті мріють позбутися неприємного сусідства.

Нещодавно біля їхніх садиб відкрили автомобільну мийку і селяни скаржаться, що брудна вода стікає просто на їхні городи. А оскільки, за словами місцевих, дозволів власник мийки не має, то працює уночі. Але підприємець каже, що нікому не заважає, а наклепи на нього зводять конкуренти. Наші кореспонденти вислухали усі сторони конфлікту, пише Марина Коваль, Юрій Ковальов, "Інтер".

- Ми навіть не можемо собак випускати у двір, от якщо вони сюди залазять, то обов'язково їх треба відмивати, тому шо лапи чорні абсолютно...

Ця темна вода з неприємним запахом стікає з-під паркану, за яким розташована мийка. Господиня каже: через неї посохли фруктові дерева, і не росте городина.

- Те, що це не стічна вода, не дощова, це однозначно, але з'ясувати знову ж таки, - я не знаю де мені це зробити, я пройшла усі інстанції.

Крім гидкої води, людям дошкуляє й шум - мийка працює і вночі. На це селяни скаржилися у різні служби. Безрезультатно.

Роман Котляров, мешканець села Минай, юрист:

- Або у підприємця є якийсь в долі правоохоронець, який це всьо покриває, так, або є якась корупційна складова, що не дозволяє працівникам міліції скласти протокол за відповідне порушення.

Люди пішли до сільради. Там кажуть: дозволу на цілодобову роботу комплекс не має.

Ольга Лазорик, заступник сільського голови села Минай:

- По цілій Україні є нормативний акт, і він почав порушувати ці правила дотримання тиші, тобто шум, шо заважало людям, і почали писати скарги.

Сам підприємець усі обвинувачення відкидає. Каже: і дозволи всі є, і городів мийка не забруднює. А наговорюють на нього конкуренти.

- Цю землю, ці сусіди, шо скаржаться, вони мені і продали, а щас мені покажіть, оця вода із асфальта - куда вона має стікати, ну вот от з дороги, куда йде?

Ситуацією довкола мийки зацікавились у прокуратурі. Насамперед перевірили, як реагували на скарги селян у міліції.

Вікторія Попович, прес-секретар Прокурора Закарпатської області:

- Готується подання щодо притягнення до відповідальності дисциплінарної працівників міліції, які не виконували свої прямі обов'язки.

Далі перевірять, чи сумлінно виконували службові обов'язки працівники санстанції та екологи. І зрештою - роботу самого підприємства.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також