Жителів іршавської Ільниці планують підключити до артезіанського джерела (ВІДЕО)

6
0

Не чекаючи примх природи та пересихання підземних водоносних шарів в Ільниці запланували підключити жителів до артезіанського джерела.

Насосна станція, резервуари та водонапірна башта готові до експлуатації, як і новий трубопровід.

У минулому Ільниця славилася видобуванням вугілля. Проте сьогодні ця слава зіграла  злий жарт з тутешнім населенням. Адже мережа підземних шахт починає руйнуватися, забираючи під землю будинки та сільгоспугіддя. Призводить це і до нищення криниць та зміщення водоносних шарів, що за найгіршим сценарієм в недалекому майбутньому може залишити майже 10 тисяч людей без води. Досі люди користуються криницями та беруть воду з річок, 2 з 4-ох, які в межах села вже пересохли, а ті, що зосталися, дуже обміліли  повноводність.

Проте в місцевої влади виникла ідея як забезпечити людей живильною рідиною. Допомогти у водопостачанні повинні два глибинні та два поверхневі насоси, два резервуари на триста кубометрів, водонапірна башта та майже 12 кілометрів оновленого трубопроводу.  Систему очікує повторна перевірка придатності та дрібний ремонт водонапірної башти. На все це кошти повинні надійти у наступному році.Як тільки вода потече по трубах – жителі Ільниці зможуть споживати якісну артезіанську воду. Всі роботи планують завершити в наступному році.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також