Жителька Тячева може залишитися без даху над головою

7
0

На чиєму боці закон? Саме це питання турбує жительку м. Тячева, котра в будь-який момент може залишитися без даху над головою разом з своїми дітьми.

 

А все через неоднозначні судові рішення про право власності на квартиру в розпайованому гуртожитку. Судова тяганина триває вже декілька років, адже власник паю, а це квартира в гуртожитку, бажає привласнити її, а мешканців виселити. Та жінка не втрачає надію і відстоює своє конституційне право на житло. 
 
Гуртожиток на вул. Леонтовича, 3 зараз практично порожній , а раніше тут в двадцяти квартирах проживали робітники радгоспу імені Леніна. Зараз же заселені тільки 3 квартири. Тут і мешкає у постійній тривозі пані Вікторія, яка з дня на день може опинитися на вулиці разом з своїми дітьми, яких у неї аж шестеро. Процес розпаювання зачепив і житловий комплекс, хоча за правилами гуртожиток мав перейти на баланс міста. Таким чином, власники паїв отримали не тільки квартири в гуртожитку, їм дісталися й мешканці цих квартир.
 
Отож, середньовічна практика, коли земельні наділи роздавались разом із людьми, повертається. Жінка звернулась у суд, розуміючи, що її права порушують. Вона сподівається на позитивний результат судового процесу. Справа б не дійшла до суду, якби мешканці гуртожитку та пайовики дійшли спільної згоди. Та в тому й проблема, що цього не сталося. Більшість, розуміючи безвихідність становища, з’їхали зі своїх квартир, та пані Вікторії нема куди переїжджати. Як тільки право на пай перейшло до сина власниці, добитись порозуміння з ним неможливо. Для підтвердження та захисту вже своїх прав пайовики звернулись у суд. Незадоволені негативним для себе судовим рішенням від грудня 2004 року пайовики через 3 місяці повторно звертаються в суд. Справу вів інший суддя, який прийняв рішення на користь пайовиків. Та проблема в тому, що попереднє рішення не було скасовано. 
 
По справі були винесені й додаткові судові рішення. Її розглядав навіть Верховний суд України, але тоді мова йшла про нумерацію квартир. Вийшло так, що за власником паю чомусь закріплена квартира № 4, а пані Вікторія проживає у квартирі № 1, та пайовик посилається на плутанину в БТІ і вимагає закріплення за ним права власності на квартиру. У цій плутанині п. Вікторія бачить свій шанс, бо інакше їй буде несолодко. Зараз сторони активно готуються до нового суду, тож на чиєму боці буде закон – покаже час.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також