22-річного Вільгельма Штольцеля з Мукачева вбито під час обстрілу на Донбасі (ФОТО)

59
49

"Мамина гордість", - написала мукачівка Наталія Штольцель під фотографією свого сина 30 квітня 2014 року. Саме в цей день 22-річний Вільгельм присягнув на вірність Україні у Черкаському навчальному прикордонному загоні.

А сьогодні, 11 липня хлопця не стало. Вільгельм Штольцель - один із загиблих військовослужбовців, які потрапили під жорстокий обстріл з боку терористів.

Обстріл відбувся установками "Град" в районі селища Зеленопілля Артемівського району Донецької області, 17-й кілометр на південний схід від населеного пункту Ровеньки. За офіційними даними загинуло 19 українських солдатів, за неофіційною - близько 30.

"Бояться надо не смерти, а пустой жизни", - написав у себе на сторінці в соціальній мережі Вільгельм Штольцель. Останній раз він відвідував сторінку вчора у 21.55... 

Вічна пам'ять героям!

Мукачево.net

Коментарі

В
ВЕРОНИКА

СЛАВА УКРАИНЕ

К
Крик

Судити всіх провокаторів,що збурили країну .ради захоплення влади і переділу награбованого. Все рівно людям нічого не дісталося.крім могил дітей.А взимку буде капец і пенсіонерам, так що місце для себе олігархи звільняють згідно добре продуманого плану Слава Майдану!!!

ОП
олена пузяк

повністю підтримую "військового пенсіонера":що це за "ускоренный курс молодого бойца"? хлопчаків кинули на бойові дії без належної підготовки! судити цю владу?де результат роботи?

ОК
Ольга Кизима

Адміни, чому не відкриваєте записи, чи може є якась цензура?

А
А

Вічна память ГЕРОЮ! Герої не вмирають!

П
Павел

За кого воююте и с кем? Власть преступна. Есть часть народа, которая хочет жить по другому.

ОК
Ольга Кизима

Пробудіться УКРАЇНЦІ! Йде ВІЙНА! Не будьте байдужі! Оберіть кожен свою ЛІНІЮ ФРОНТУ у боротьбі з ворогом, поки ГОРЕ не прийшло у ВАШ ДІМ, лише так ми ОБОВЯЗКОВО ПЕРЕМОЖЕМО. СЛАВА ГЕРОЮ-ВІЧНАЯ ПАМЯТЬ!

В
Властелин

Жалко парня,мог жить и радоваться.Вечная память ему.Обидно,что правительство во главе с президентом с их близкими и родными не едут туда и детей своих не отправляют.

О
Оросвейг

Шкода хлопця..... :(((

Ч
читач

Матері Вільгельма-Наталії Василівни низький уклін і співчуття.Разом із чоловіком виховали достойного сина-Героя України! Вічная память! Герої не вмирають!Бог забирає до себе найкращих, найліпших.

ЗБ
З болем у серці

Нехай будуть покарані Всевишнім ті хто причетний до цих вбивств невинних дітей які поклали своє життя незрозуміло за що.Нехай серця їхніх дружин,матерей та всіх рідних зазнають того ж болю що зазнають наші рідні та близькі втрачаючи своїх онуків,дітей,синів та чоловіків. Хай Бог їм дасть тієї ж долі, Зазнати горесті утрат, Нехай ховають сльози болю За те що вбили молодих хлоп"ят! Вічна пам"ять тобі та блаженний спокій !

М
мукачівець

Найщиріші слова співчуття для мами, але чи можна знайти слова, якими в цей час можна заспокоїти вбиту горем маму.Хай земля буде йому пухом! Хай буде прокляте луб"янське організоване злочинне угрупування разом з стукачами - януковичами до десятого коліна.

А
афганець

Це москалі обстріляли з своєї території УРАГАН або СМЕРЧЬ УСТАНОВКАМИ, які стріляють на відстань до 100 км.ВИСТРІЛЮТЬ КАПСУЛИ НА МАЛИХ ПАРАШУТАХ,ПОТІМ ЦЯ КАПСУЛА З БОЄЗАРЯДОМ ПАДЕ НА ПАРАШУТІ,СКАНУЄ ЦІЛЬ І ВИСТРІЛЮЄ ПРЯМО В ЦІЛЬ !!!

Е
евген

якщо хтось знае коли похорон i на якому кладовищi напишiть

С
Сергей

Я смотрю, не всех дибилов еще война у вас там убила! Тимошенко агент Путина- слила Крым, Тягнибок- сосалка польская, подстилка еврейская- его сынки небось на фронте?????, Яценюк- сектант сайентолог, в кабале у иудеев- скоро и воздух преватизирует, у него же Куля у лобі- как пацанів бутылками с бензином забора выдать- это он герой- посему он не на фронте?????, Турчинов, Фарион- комсомольцы недобитые, Вальцман порошенко с 1985 по 1989 отсидел в молдавских Бендерах 5 лет за воровство в особо крупных размерах. Кто за них голосует? Идите теперь в Луганск смывать позор кровью, патриоты х......

ВП
військовий пенсіонер

Ось деякі подробиці, на мою думку, спланованої загибелі молодого хлопця. В.Штольцель після закінчення УжНУ став звичайним контрактником ДПСУ, тому що вибір у нього був невеликий: чи йти у звичайну армію по призову на 8 місяців (військової кафедри він не мав), чи контрактником на 3 роки у погранці. Обрав останнє. В ДПСУ він одразу опинився в учебці в Оршанце (Черкаська обл.), де мав навчатися військовій справі пів року. І ось тут саме цікаве питання : як вояк, який прийняв присягу лише 30 квітня 2014 року, через 2 місяця (!) опинився на передовій? А як же військове навчання 6 місяців? Шановна редакція Мукачево.нет, якщо маєте можливість, з’ясуйте це питання у керівництва Чопського чи Мукачівського прикордонних загонів. Бо, на мою думку, це чистий кримінал, коли непідготовлених дітей, як гарматне м'ясо, кидають на передову!

Н
Ната

Вічна і світла пам"ять нашому ГЕРОЮ УКРАЇНИ!!!! Глибокі співчуття мамі та близьким Вільгельма. Тримайтесь

.
...

вична память...спивчуття ридним та близьким!ГЕРОИ НЕ ВМИРАЮТЬ...

М
Маша

Героям слава! Смерть ворогам!

Н
Н

А коли східняки оборонятимуть свою батьківщину?? Чи вони ссуть?? Тікають до нас на захід щоб в саноторно курортних умовах жити??? А західняки гинуть. Вибачте та єбав я той схід

С
Сергей

Я поражаюсь, за кого и за что люди гибнут? Бендера перевернулся бы в гробу, если бы узнал, что украинские националисты привели к власти продажное иудейское правительство , их дети в Эйлате купаются, а наши в гробах лежат.... Янукович здорово мешал олигархам, вот его и слили, а так- самый лучший президент за 25 лет, Лучше в футбол на Евро играть, чем так, как сейчас! Все- предательство Украины!!!!! очнитесь!!!!!

С
Сергей

Люди, очнитесь!!!!!! Герои как раз и умирают!!!!!! А Пи...ры всех мастей только по майданам ходят да по студиям Савика Шустера сопли по микрофонам размазывать, что бы жопу свою помягче в кресло усадить!

О
Оксана

Вогонь життя раптово згас.Печаль і смуток серце ранить. Низький уклін і ВІЧНА Вам ПАМ"ЯТЬ!!! Помним...Любим....Скорбим...

Ц
цімбор

Боже што з мамою твориться...нема слів...і вони не поможуть.....

І
Ілля

Вони за того Путіна голосували...а НАШІ хлопці мають там вмирати??? Тепер сюди їдуть, та ще їх і безкоштовно кормлять і притулок надають (проти дітей та жінок нічого не кажу), АЛЕ чоловіки?? нехай там лишаються і пожинають труди своєї Тупості!!!Нехай тепер живуть там...радуються..мають шо хотіли.. А наші Хлопчики мають там вмирати??? Якшо чесно, то не відомо на чиїй це совісті..чи не тих людей, хто все це закрутили??? Вічна йому пам*ять...Наш Герой..Герої не вмирають.. Слава Україні!

E
Eva

Zitata Oko 11.07.2014 22:58 Лем не кажiть, ош Вiлi Стольцел за Украiну загинув. Та най ся тот Донбас закляне з ушиткима олiгархами. Хiба не ясно,що олiгархи владу дiлять, а бiднi дiти мусять гинути. 22 роки, це дитина! можете у мене камiння метати, але я бы свого сина хоть-куда вивезла, лише щоби живим залишився. Родина Столцел напевно нiмцi, треба було виiжджати в Нiмеччину, спасати сина!!!

М
мукачівець

Треба ціх підарів, що відправили хлопця на лінію вогню, на вірну смерть, відправити в зону АТО і негайно! Нехай суки пороху понюхають!!! Оприлюдніть прізвища відповідальних.

1
123

НИЧЕГО не изменилось. Когда я попал в ДРА 82-83 года, то тогда тоже среди нас не было НИ ОДНОГО директорского, партократского сыночка. Все мы были, либо сыновья матерей одиночек, либо наши родители простые работяги. Я к тому, что и сейчас также, на линии огня простые мальчишки, из ОБЫЧНЫХ семей. КОГДА ВСЕ ТАКИ наступит правда, когда дети УБЛЮДКОВ, тех по вине чьих сейчас гибнут НАШИ СЫНОВЬЯ и ВНУКИ станут на место наших ДЕТОК??? Печально, что наши дети гибнут из-за богачей. Мои глубочайшие соболезнования родным погибшего мальчика. Земля ему пухом.

О
О

Никаких террористов,боевиков нет, есть прямая российская военная агрессия.Россия ведет войну против Украины-именно с таким посланием должны сию минуту быть созваны Ген.Асам. ООН , ОБСЕ, политические, военные советы НАТО,где Украина является участником партнерских программ, отдельным странам-США,Англии...Должны быть выдвинуты жесткие однозначные требования о признании РФ-страной агрессором,предложения о срочной военной помощи Украине...то чем сейчас занимается МИД и президент Украины-это предательство...В случае отказа западных стран в наших требованиях-должно быть немедленное заявление КабМина,Президента Украины о воссоздании ядерного оружия...

ВП
військовий пенсіонер

Питання до керівництва ДПСУ: як боєць після 2 місяців після присяги опинився на передовій??? Це у якій країні за 2 місяця готують повноцінного військового??? Що ж ви робите, «керовніки», вашу мать???

А
Андрей

Прости солдат....

И
Игорь

Я знал его с детства - чудо, а не парень! Вечная тебе память! Слава Героям!!!

О
ОЛООНАЕКЫЕКЫВ

Дооооки це ще буде тривати??????Душа на куски розриваеться.ВIЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ

С
Світлана

З того часу як дізналася цю жахливу новину, не можу відійти, що ж це коїться..?!! Поможи Господи рідним та близьким пережити втрату, і світла пам'ять Герою.

Д
Дмитро

Щирі співчуття родині... Колись працював з його батьком: хороша, чесна і порядна людина (вчора мав день народження). Сумуємо разом з вами з приводу смерті сина, нехай земля йому буде пухом...

L
Lyudasik

Вічна пам’ять тим хто нас захищає((( Співчуття рідним((

К
катерина

вiчна пам'ять герою! спiвчуття матерi загиблого!

ДА
до аНДРЕЯ

куда погранця-контрача направлять, там він і служить. Він не вибирав куди йому їхати...

МН
Мукачево нет

Хлопці, вам діло кажуть. Уключьте ті анекдоти дурні.

А
Андрею

Бог судья тебе и твоим выводам "логическим".

ДА
до андрея

Чмо ти москальське. Він перебував на тренувальній базі у своїй країні.

R
ri0

Искренние соболезнования всем родственникам, друзьям, знакомым, любящим и близким. Не прекратится это, для нас напрасное, кровопролитие и потеря близких людей, пока генеральскую верхушку не пролюстрируют. А ее не пролюстрируют...

А
Андрей

Соболезнования родным и близким... "Родины разны - небо едино, Небом единым жив Человек"

Р
Редакція

Зробимо.

1
123

вічна память герою. не підскажете адресу на соц.сторінку

Ю
Юрий

Я не вірю,що він помер,брат.. Нехай земля для тебе буде пухом. Я завжди буду памятати тебе.

Н
ника

Хороший був хлопец, Вична йому память.

КР
К редакции.

К редакции. Ребята, может хоть на неделю - другую остановите публикацию анекдотов. Неуместно сейчас. Столько пацанов гибнет. Столько несчастных родителей, братьев, сестёр, дедов, бабушек хоронят своих близких. Не до юмора. Правда.

А
Анатолий

Прости нас, Вильгельм. Хотя мы не заслуживаем прощения. Никто из нас. Мы все виноваты, что не уберегли тебя, что не попрятали по тюрьмам всех чиновников, которые нас запугали, а сами разворовали и превратили Украину в пустое поле. Земля тебе пухом....

Читайте також