Абсурди мобілізації: міністр Аваков пішов проти підлеглого Князєва і губернатора Москаля

2
11

На своїй сторінці у Facebook Арсен Аваков, коментуючи 6 хвилю мобілізації, використав термін «дебілізація».

Цікаво, що адресував він його воєнкомам, які вручають повістки перехожим на вулицях, а також судячи з усього до процесу мобілізації контрабандистів, повідомлення про що зараз активно надходять з різних куточків Закарпаття.

Останній момент став фішкою нової місцевої влади, яку представляє віднедавна Геннадій Москаль.

Саме за його неофіційної вказівки усім вручають повістки – від чиновників ОДА до контрабандистів.

Останнім з особливим смаком, інформуючи про це через офіційний сайт Закарпатської ОДА та прес-службу.

Місцеві ж почали кепкувати, що буде сформовано окремий батальйон контрабандистів із Закарпаття, який поїде в АТО навчати місцевих ділків, адже захищати ж східний кордон країни контрабандисти точно не будуть, у всякому разі в це навряд повірить будь-яка адекватна людина.

Але не контрабандистами єдиними. Повістки на Закарпатті також вручають у поїздах, на кордоні і постах ДАІ. Примітно, що останній спосіб на Закарпатті нове керівництво області та міліції назвало нововведенням.

Першими про це нововведення почали звітувати як не парадоксально якраз підлеглі міністра Арсена Авакова:  з 22 липня обласне управління МВС через власний почало тріумфально звітувати про кількість повісток, які видані за «сприяння» їхніх працівників (схема наступна – працівники ДАІ зупиняють авто на посту, а в ту ж мить підходить працівник військомату й вручає повістку). У стартовому повідомленні міліції навіть є розлогий коментар підлеглого Арсена Авакова пана Князєва.

Цікаво, що коли наступного дня після старту «нововведення» з повістками Mukachevo.net звернувся за коментарем до обласного військомату, там про це нічого не знали. Пряма мова тут: У військоматі Закарпаття не знають про вручення повісток на постах міліції. Хто ж тоді це робить? (Доповнено) Цей пан майор дещо згодом намагався переконати редакцію, що вона не мала права оприлюднювати його коментар. Хм.

Хай там як, але у наступні дні обласне управління міліції продовжило звітувати про кількість виданих на постах повісток, хоча з юридичної точки зору міліція не має ніякого відношення до цієї процедури.

Протягом цього тижня абсурд сягнув піку: не встиг представник уповноваженого з прав людини на Закарпатті запевнити, що видача повісток на кордоні та постах ДАІ є незаконною, як на КПП «Лужанка» влаштували масовану роздачу.

Галас на Закарпатті здійснявся такий, що куратору створення нової поліції Закарпаття Мустафі Найєму довелося навіть спростовувати чутки про те, що кандидатів до патрульної поліції те ж будуть мобілізовувати.

Довершив увесь цей абсурд міністр МВС Арсен Аваков у четвер ввечері, 30 липня, охарактеризувавши усе вище описане як «дебілізація». Зауважимо, на Закарпатті це відбувається за участі його ж підлеглого та губернатора Геннадія Москаля.

Більше того, Арсен Аваков, відповідаючи на коментарі читачів у Facebook, повідомив, що дав чітку вказівку підлеглим не брати участь в «обламах воєнкомів». Невже він не знав, чим займаються його підлеглі ще з минулого тижня?

Схоже, воєнкомам слід готуватися до ролі цапів-відбувайлів.

Mukachevo.net

Коментарі

З
Закарпатец

«УПОРОТОСТЬ» КАК СОЦИАЛЬНЫЙ ФЕНОМЕН http://antifashist.com/item/uporotost-kak-socialnyj-fenomen.html#ixzz3fQw3dKww

L
Legrand

На рахунок сьогоднiшнiх облав потрiбно написали Авакову у його фейсбук. А то виглядаэ так до вiн з мiлiцiэю разними життями живе...

ТС
таки скажу

Пусть те , которые ходят раздавать повестки, сами пусть бы попали на передовую под грады, под пули, в ужасных условиях, когда бомбят день и ночь, когда снайпер может поймать где угодно, что бы своих друзей потом от земли по кусочкам отковыривать заливаясь непроизвольными слезами, тащить на себе раненых с отрованными ногами руками, пусть бы туда на денек- два.. так что бы понять куда они повестки раздают, что бы осознанность была в голове и понимание . Чужие жизни как колода карт. Пусть бы те мерзкие олигархи которые устроили это кровавое побоище ради власти, денег, пусть бы они туда хоть на часик свои задницы отнесли, пусть бы постояли там в аэропорту, Волновахе, дебальцево...

К
кутузов

На даний момент по місту ходять представники військкомату у супроводі МІЛІЦІЇ. Кажуть, що жодного слова про авківські "дебілізації" не чули.

Г
Гаррі

Є у майданутої "революції" початок та немає кінця...

С
Стах

Ленін писав: коли в країні назріває революція, тоді царизм розв"язує війну.аби втопити у крові на фронті найактивніших революціонерів.

П
проще

послати у войско контингент из колонiй.Тоже преступники як контрабаси,прятатися не будуть-уже сидять як положено.В тот же час у правосеку-гомосеку,усяких айдару-сечовику тай на них похожих-бульшинство из судимостями,бандюки.Се буде проще,Уголовники-на уголовну войну под керованням главного злодюги-чоколатового зайця.У даному случайови авакян правий.

К
Кулявлоб

Украiна-це дебiльна краiна. Цi уроди у владi вже дiстали всiх!

МБ
макарьово барбово

у селах макарьово й барбово сьогодні з 6 години ранку почали розносити повістки! міліція і воєні!

7
7

но та типирь шліть на*уй тих воєнкомів на блокпостах!!!

К
Контрабас

Не треба було Маскалеві котрабандистів чіпати, це клиєнтура міліції. Як Аваков міг незаступитися, він то знає за що живе.

Читайте також