Андріїв стає мером Ужгорода, удвічі випередивши Ратушняка

6
5

Такі дані паралельного попереднього підрахунку на усіх 86 дільницях, на яких відбувалося голосування в неділю, 15 листопада.

Згідно з ними паралельного підрахунку обох штабів кандидатів, Богдан Андріїв набрав майже 20 700 голосів, що склало майже 59%.

Водночас Сергій Ратушняк - майже 11 000 голосів, що склало майже 31%.

Ще близько 3 600 бюлетенів виявилися зіпсованими, а це понад 10% від загальної кількості виданих, тобто дуже високий показник.

Загальна підсумкова явка склала бпонад 35 000 виборців, що становить близько 38%.

Як уточнили в громадські мережі ОПОРА, згідно з даними підсумкового протоколу Ужгородської міської виборчої комісії, Богдан Андріїв (партія Відродження) отримав 20 665 голосів виборців. За його конкурента — кандидата-самовисуванця Сергія Ратушняка проголосували 10 932 виборці.

Також в організації уточнили, що точна кількість зіпсованих бюлетенів склала 3 734, а явка 35 124.

Щодо порушень у рамках другого туру, то до міліції було за попередньою інформацією лише 6 звернень. Водночас, день голосування був переповнений фейковими повідомленнями про арешти, масовий підкуп, екзит-поли та замінування. Нічого з цього офіційно не підтвердили ні у поліції, ні в експертному середовищі (офіційні спостерігачі).

Цікаво, що для Сергія Ратушняка це стали вже 5-ті поспіль програні вибори. Після цієї поразки він назвав ужгородців бидлом.

Відразу ж в понеділок, 16 листопада Центральна виборча комісія на підставі даних Ужгородської ТВК оприлюднила офіційні результати на сайті.

Мукачево.net

Коментарі

ЛГ
Ласло Гоголак

Всюду такі коментарі кіби то кінець світу, хоча Андріїв себе ще не проявив як мер-господарник. Да вибирати не було з кого. Є у нас молоді хлопчики, активісти, лиш они чомусь себе не рекламують і не піарять, тому ніхто в серйоз їх не сприймає. Думаю майбутнє за ними.

?
??

На жаль наш народ не заслуговує на краще

А
Андрій

Ганьба такому обласному центру, який дожився аби обирати між такими кандидатами. Хоча, як писало тут одне чудо, ужгородці гордяться свойов "звєздов", яка продалася окупанту за рашистські рублі і премії. Но та тепер ще й сим мером можут гордитися ))

O
Oleg

в Ужгороде не из кого выбирать было!

K
kav

Ліцемір обійшов відвертого циніка

Читайте також