Архіви Пентагону: По Мукачеву могли нанести ядерний удар у разі загострення "холодної війни" (ДОКУМЕНТ)

7
14

У мережу портрапив розсекречений документ періоду "холодної війни" між США та СРСР, де американськими військовими експертами укладено список потенційних цілей на території колишнього Радянського Союзу по яким, за необхідності, міг нанестись авіа-, ракетний чи, навіть, ядерний удар.

Документ "Дослідження вимог до атомної зброї на 1959 рік" (Atomic Weapons Requirements Study for 1959 - орг.) розроблявся  Стратегічним Командуванням Збройних сил США ще у 1956 році під грифом "Цілком таємно" і був нещодавно розсекречений та оприлюднений Національним управлінням архівів та документації США.

Одне з американських топ-видань New York Times пише, що це перший в історії США випадок, коли розсекречуються офіційні документи семе щодо ядерної війни з СРСР та його сателіатми, включаючи Китай.

У розсекреченому документі йдеться не тільки про стратегічні військові але й промислові об'єкти, великі заводи, урядові будівлі, електростанції та, навіть, медичні установи, які потрібно буде знищити у випадку ядерної війни з країнами "соціалістичного блоку", до якого відносились східноєвропейські країни Варшавського договору, радянська окупаційна зона Берліну, всі республіки СРСР та Китай.

У документі йдеться, що перший удар Стратегічне авіаційне командування планувало нанести по потужних і важливих для нанесення удару-відповіді військових аеродромах, яких в СРСР налічувалось 20, 7 з яких були розташовані на Україні.

Один з них - військовий аеродром у Мукачеві, Закарпатської області, колишньої УРСР. Саме через цей стратегічний військовий об'єкт радянських ВПС по Мукачеву могли нанести авіа-, ракетний чи, навіть, ядерний удар.

У якому випадку, коли, ким і яким видом озброєння - не відомо, адже інша частина документів і надалі зашифрована. 

Військовий аеродром у Мукачеві є у списку поряд з аеродромами "Внуково" та "Чкаловским" під Москвою   

Mukachevo.net, за матеріалами NYT 

Коментарі

ГП
Гірька правда

Мож уповісти ож Путін сятий бо не скинув бомбу ядерну на Україну. За нього тоже погибло чимало люду скотиняка така най бися мучив хоч 1000 років на сьому світі. А вам у всьому лиш америкоси винні не ми українці. Усі вині лиш не ми. То чому так усі мріють до Америки емігрувати... Якби сталася така нагода, що без перешкод можна було виїхати з України, то вже 50% українців покинули країну. Ось такі ми українці- "зрадники". В цьому наша біда в зраді...

ИБ
и без бомбы разбомбили!

зачем стрелять,если можно просто дать много в долг ....

В
Ваня

Кольорові революції крутіші за ядерну зброю. Для чого скидати бомбу? Досить "принести демАкратію".

1
1

"У мережу портрапив"??????????????

Й
ЙОУШКО

І не чудо, стільки воєнних обєктів в часии ссср як у Мукачеві і районі мало де було!

"Кольорові" технології крутіші заядерну зброю.

"Кольорові" технології крутіші заядерну зброю.

К
Кості

Дісно, "кольорові" технології за своїм потенціалом крутіші за ядерну зброю.

К
Костя

Американцi передумали з бомбардуванням, досить запустити рокаш галичан i спустошення буде не меньше за бомбардувння i екологiчно чисте, без радiацiйного фону.

1
123

Глупость (не америкосов) помноженная на незнание предмета. Да вы хоть поинтересуйтесь, что за объект был в Чикоше. На этом месте теперь переехавший из Берегово дурдом.

Г
Грантоїд

Америкоси білі і пухнасті. Це не вони скинули атомні бомби на Хіросіму і Нагасакі, а кривавий Путін.

Я
я

Клята вата! Кляти колорады!

5
55

аеродром Щелково у Москві

G
Gyula

Подякували сьме Господу, ош отвів уд нас сесе

С
сбу

Військовий аеродром у Мукачеві є у списку поряд з аеродромами "Внуково" та "Чкаловским" під Москвою тому що обидва міста починаються на букву - М

Читайте також