Балога пояснив закарпатцям, що робити, коли в сім’ї є важкохворі

4
30

Та закликав звертатися до нього, якщо у когось виникають труднощі у спілкуванні з депутатами і чиновниками

– Сьогодні в кожному районі Закарпаття є важкохворі діти та дорослі, яким потрібне лікування за межами області і України. Як правило, кошти, необхідні для лікування, наші земляки збирають через соцмережі, або позичають, або продають все, що тільки можна. Це – типова ситуація для української «безкоштовної медицини», – розповів Віктор Балога. – Чому так відбувається? Причин маса. Але, дуже часто проблема в тому, що лікарі, до яких в першу чергу звертаються хворі, погано ставляться до виконання своїх обов’язків. Звичайно, не все в їхніх силах, але, працівники медицини не звертаються до керівництва міста, чи району щодо виділення коштів на лікування. Хоча лікарям це абсолютно нічого не коштує. А керівництво міста чи району, в свою чергу, повинно звертатися до області.

– Чому я про це говорю? Бо коли працює така схема стосунків, гроші на порятунок життя знайти можна. Бо ми у себе на Закарпатті, не чекаючи поки в Києві з’являться хоча б якісь натяки на реформу охорони здоров’я, вже працюємо в цьому напрямку. На рівні обласної ради депутати уже ухвалили ряд важливих рішень, виділивши мільйони гривень на порятунок важкохворих, – додав він.

– Тому, я закликаю усіх, хто потребує коштовного і термінового лікування. Якщо в сім’ї виникають труднощі, з якими неможливо справитися самостійно, звертайтеся до свого депутата в місті, районі, області. Звертайтеся до керівництва району, області, до начальника обласного управління охорони здоров’я. Працювати з вами – це їхня робота. Це перше. І друге – в бюджеті області є кошти на лікування. Тому, вони не мають права ігнорувати такі звернення. Взагалі, дуже хочеться, щоби український народ змусив працювати усіх, починаючи від лікаря, закінчуючи прем’єр-міністром. Не потрібно чекати поки до когось у Києві нарешті дійде, що цій країні потрібні реформи – треба починати цей процес знизу, – наголосив Віктор Балога.

– Якщо у когось виникають труднощі у спілкуванні з депутатами і чиновниками, сміливо звертайтеся до мене напряму. Я людина відкрита, і навіть попри постійну зайнятість завжди йду на контакт. До мене можна звертатися приватними повідомленнями тут на Фейсбуці – будьте певні, я їх усі читаю. Можна звертатися у мою приймальну за номером: (044) 207-44-55, – додав він.

– Прошу усіх закарпатців максимально поширити цю інформацію у соціальних мережах, розповісти про це своїм друзям, знайомим, сусіда, які не користуються інтернетом. Нехай люди знають, що можуть розраховувати на допомогу і нехай не соромляться за нею звертатися, – закликав політик.

– А найголовніше – бережіть себе, щоб ніколи не бути в скрутній ситуації. Але, навіть, якщо, не дай Боже, виникнуть труднощі – зробимо все, щоб не залишити вас у біді, – підсумував він.

Коментарі

Н
Наталія

Спасибі,Вам ,Вікторе Івановичу за добрі та теплі слова,за надію на допомогу.Наша сім"я в минулому році зіткнулася, на жаль, з проблемою важкої хвороби близької людини.Всі препарати на лікування треба було купляти за свої кошти.А це немалі кошти.Звернулись ми і до окремих керівників області,онкодиспансеру,але ,на жаль... вислухали кучу "лекцій" про те,що таких як Ви багато,тендери не проведені,препарати для хіміотерапії не закуплені І т.п.Вважаю,що треба внести зміни в "тендерне законодавство",спростити цю "дурістіку" і притягати до відповідальності посадових осіб,винних у несвоєчасному проведенні тендерних закупівель ,особливо ліків.

1
13

Віктор Іванович,ви МОЛОДЕЦЬ!

Н
нат.

Я дуже вдячна вам.Дякую за допомогу.Я ніколе не думала що такі люди бувають як Ви.Дякую!

1
111

Коли у сімї недай Бог зявиться важкохвора людина то наступають злидні! Бо стільки грошей як хочуть наші дохтори не мож заробити, мож лем украсти.

Т
тт

Балога один з перших хто почав хоч якісь реформи повиганяв разнопланових бездарів тіпа лапоша і остальних шоби не мішали робити кроки в перед , і далі втілює в життя європейські стандарти так що краще людину підтримати , а хто де і як починав зараз це нікому не цікаво, всі мають право заробляти беріть приклад і допомагайте людям як БАЛОГА.

Я
Ярослав

Такого політика як Віктор Іванович на Закарпатті я не помню, більше як він тут не зробив ніхто. Підтримую позицію що реформи треба починати з низу інакше нічого не вийде, і жодний президент нічого не поміняе у вашому селі цим мають займатися місцеві депутати.

В
Вдячна

Віктор Іванович, здоров'я Вам і велике спасибі за допомогу!

1
1981

Дуже добре і легко критикувати,сидячи за компом,але хто з нас допоміг хоч одній людині фінансово так,як допомагає Балога,він врятував не одне життя,зс це вже йому можна вклониттся,а звідки ті гроші і чи легко вони даються, не нам судити,якби легко-то всі були б олігархами!

М
Марианна

Я очень давно не живу в Украине, но за Балогой давно наблюдаю.Не правда, что когда был министром МЧС ничем не помогал, не грешите!На сколько я помню, что был потоп в то время, получали все помощь, для детской больницы или роддома оборудоваие купил.Благодаря ему Мукачево стало образцом Закарпатья.Конечно у него есть какие-то колебания, но ценить, то что он сделал по любому НАДО!!!

Т
Тарас

а ви всі мастаки триндіти... лише недай Бог з вами щось станеться... то саменькі аж бігом... бігом біжете просити грошей саме в тих людей котрих так "щиро" зараз тай попередні рази обкакували... задумайтесь над цим перш ніж когось "обісрати"...

4
444

Се називаться робити добро за державні гроші.

І
Імя

Треба Балогови Старшому дати Червоний Хрест

ДЛ
До Лучанин і Мукачівка

Ви можете сидіти за компом і критикувати Балогу. Це Ваше право. Але не рахуватися із його авторитетом і впливом на Закарпатті - це помилка кожного. Він роками тримається на верхівці - а це вже показник. І не втік у Київ і всьо, а постійно тут, постійні прийоми людей. Ви забули його вклад у те, що наші вийшли живими із Дебальцевого? Подякуйте хоча б за те, що тут не запрвляли РигоАнали чи люди Коломойського.Це також його заслуга. Всі ви критикуєте, але якщо не дай Бог щось трапиться, куди йдете - до Балоги, срочно! Таке життя.

Д"
до " в тему "

Ніхто ніколи не буде розповідати про те як "заробив перший мільйон". Зрозуміло, що за великими грошима "з нуля" завжди крилися якісь напівлегальні обрутки. Тим більше що всі ці капітали зароблялися в мутну пору перебудови. Однак важливо, як нині людина розпоряджається цими активами. Він вкладає їх у розвиток свого краю, підтримку хворих та нужденних, врешті-решт, створюючи робочі місця і т.п.., а не вивозить у офшори чи ще десь за кордон. Балога - щирий патріот своєї землі і надзвичайно людяний - і в цьому його головна сила та авторитет серед краян. А порскатися у брудній білизні та кричати "грабуй награбоване", "експропріація експроприатіорів" то ми вже це проходили у далекому 17-му, а закарпаттці у 40-х роках. Невже не доста ТОГО досвіду?

М
Мабуть

Якби не він, то вже б не було закарпаття.

ТВ
темі в тему

учіть мало історію: звідки Балога прийшов у політику? З бізнесу. Після того як він з бізнесу пішов то не означає що його родина пішла з бізнесу. Зараз наскільки відомо син Балоги є генеральним менеджером всіх сімейних активів, а провівши мало розвідки находимо: 9 супермаркетів, ЗБК - цегельний завод,ТРК Щодня , свиноферма, та й ще мабуть куча активів про які нам не відомо.... Можна не любити цю файту , но поважати!

О
Оксана

Пане Вікторе,велике Вам спасибі за людяність!

ВТ
в тему

не маю нич протів Балоги, допомагає багатьом, але яким чином і звідки стільки грошей у нього, щоб усім допомогти. а тепер і син молодий теж помагає. нехай чесно розповідять про джерела доходів. З давних давен були меценати, добродії і допомагали людям -але знали що вони будували і опікувалися будинками для літніх людей, інтернатами, дитбудинками, лікарнями-але мабуть і знали де ті гроші зароблялися.

С
свалявчанка

У Сваляві теж ходить добра слава про Балогу .Чула , що звернулися до Андрія- не відмовив,а людська молва то найкраща реалама! Нехай Бог їм в поміч!!!!!!!........

С
Сергей

Балогу можно не любить но то что он постоянно помогает людям это неоспоримый факт

ПЕ
Політичний експерт

Пані мукачівко, перегляньте уважно, скільки було подано законопроектів по реформі медицини від Єдиного Центру, і кого підтримував особисто Балога у цих питаннях. Можете звернути увагу також на прізвище Поліщук, який колись очолював міністерство. Я не хвалю Балогу, але не треба популістично дорікати комусь. Спершу самі вивчіть тему.

М
Мукачівка

Якщо пан Балога такий розумний, чому не допомогає законопроектами, чи не виступає у парламенті пропонуючи якийсь вихід тої чи іншої проблеми, а сидить у facebook і "обговорює" проблеми України та "допомагає" Закарпаттю?

С
Саша

Ти не лучанин ти космонавт. Балога ніколи не був радником президента. А лиш прийшов на должності начиная з мера Мукачева потім губернатор міністр і голова секретаріату Ющенка та все людям помагав. Ти хотя би раз прийди на його прийом і побачиш на свої очі.

Л
Лучанин

Йой штось те наивнi тать скоро выборы треба пропiаритися!!! Штось коли бов В.И.мiнiстром МНС та радником президента штось не журився про наш народ ай за свою вигоду нич не зробив!!! А як скоро вибори то треба себе показати з хорошоi сторони! Я згоден що всiм i все не мож помочи айбо у нього была можливость перевернути порядок у тото русло што мае ити!!!!

М
Марія

І Вам міцного здоров'я на многії та благії літа, Вікторе Івановичу

О
Олена

Дійсно, ця Людина допомогла десяткам, а може вже і сотням хворих. Але... є операції вартістю 10,20,і більше тисяч доларів і таких операцій подекуди пацієнту потрібно зробити декілька (як, у випадку з моєю дитиною...)Жоден бізнесмен не в змозі покрити витрати всіх, хто до нього звертається по допомогу. Потрібно докорінно змінювати систему фінансування медицини, але, на жаль, саме медики цього дуже не хочуть. В нашому випадку пропонували безпосередньо перерахувати кошти на медзаклад, що проводить операцію, однак сам хірург категорично відмовився від цього і назвав суму у доларах... Судитися? Подавати в прокуратуру? Але він знає, що САМЕ ТАКІ операції робить ТІЛЬКИ ВІН. За відсутності коштів на операцію знайдеться з десяток об'єктивних причин, щоб відмовити як у госпіталізації, так і у подальшому лікуванні. А особисто Віктору Івановичу низький уклін за його добре серце та громадянську позицію. На таких особистостях тримається Україна.

ИУ
ИВАНЫЧ УВАЖУХА!!!!!

ДАЙ БОГ И ТЕБЕ НЕ ХВОРАТЬ!!!!!

В
Вова

Респект Балозі! Дійсно, тисячам закарпатців уже поміг по різних питаннях, і у лікуванні також. Приклад для кожного чиновника України!

Е
Елена

Мы должны понимать что Балоги не могут вылечить за свой счет всех. Когда я была на приеме у него а потом и у сына, нас человек 10 стояло именно по вопросу здоровья. Кому лекарства. Кому операция. Никто не вышел от них с пустыми руками. Одно огорчило что кое-кто ждал что им сразу же дадут 100 тысяч или еще больше. Правильно говорит Виктор Иванович что надо чинуш штормить и выбивать деньги из бюджета где на такие вопросы они заложены а не надеяться на одного Балогу

З
Закарпатець

За це респект і уважуха

Читайте також