Без жодної ями: вулиці с.Велика Добронь, які селяни відремонтували самотужки, в ідеальному стані після зими (ФОТО)

11
16

Натомість, центральна дорога села, яку час від часу ремонтують дорожники, після зими перетворюється у бездоріжжя.

Минулої осені селяни Великої Доброні, що на Ужгородщині під самісіньким кордоном з ЄС, вирішили не чекати на допомогу від державних структур, а самі заасфальтували 6 другорядних вулиць села.

На початку вересня 2016 ініціатива місцевих стала топ-темою провідних ЗМІ країни. Адже селяни не просто самоорганізувалися, а й зробили капітальний ремонт дороги утричі дешевше, ніж якщо б це робив автодор. Про усе це готували розповіли більшість ЗМІ України та Угорщини. 

Кошти на ремонт дорожнього покриття вулиць села жтелі Великої Доброні збирали власними силами. Допомагали місцевим фінансово й колишні жителі села, які зараз проживають закордоном в Угорщині, Німеччині та США. 

Зробивши капітальний ремонт дорожнього покритя вулиць місцеві довели, що 130-150 грн на квадратний метр достатньо для якісного покриття асфальтом у 4-5 см. 

Ось так виглядають відремонтовані вулиці Великої Доброні після зими. 

* * *

А ось так після зими виглядає центральна вулиця села, де минулоріч робив ямковий ремонт автодор. Після зими дорога "вкрита" ямами.

Як розповів у коментарі Mukachevo.net сільський голова Іван Попка, місцеві жителі планують продовжити асфалтувати другорядні вулиці села, але питання стоїть у коштах.

- Незаасфальтованими залишились ще 7 вулиць села. Громада потроху збирає кошти. Вже є гроші на ремонт однієї вулиці, - уточнює сільський голова. 


Рекомендуємо вам також переглянути, як у Великій Доброні люди власноруч асфальтували вулиці.

Коментарі

Л
лоци

ви стройте дороги за ваші гроші а бензинові гроші киів буде хосновати

.
...

Кiби закарпатцi самi не строiлися, та щи й дороги не робили, уже би ядно цуря ся лишило , а не квiтучий край... любо побзерати на села

3
33333333333

Цікаво як будуть біціглішти з Паланку до Чинадьова а пак і до Карпат ся везти.Кіби дав Богонько оби ся провезлися через Кольчино,дуброву ценр Чинадьова ,а пак помежи циганюв з дровами по трасі поманевровали.Там навірно і четвертина до фінішу не допедалує..............

?
?

і що нико з них не кончав автодорожний інштитут? пропозиція до мацкаля - перенести облавтодор у нодь добронь

В
вася

Які люди там один чоловік за свій рахунок всьо зробив а тепер щей не добрий.!!!!!!!!!!!! самі...!ха хаа

Я
я

автодор не дозволить робити людям дороги самотужки, бо куди будуть списувати гроші? як тоді красти? пропаде ямковий ремонт в дощ!!! дщрога Мукачево-чинадіево е"взірцем" мистецтва автодору, в ями на цій дорозі легко можна закопати автодор разом із всіею технікою.Доречі, в самому Чинадіеві можна проіхати тільки на танку Самі собі ями заготували?

З
закарпатець

ЦИХ АВТОДОРОВЦІВ ТРЕБА У ЯМИ ЗАБИТОНУВАТИ І ЦЮ БАНДО-ОЛІГАРХІЧНУ ВЛАДУ, ТОДІ БУДЕ ПОРЯДОК!!!

Т
Толя

асфалтувати

7
77.77

Це все тому шо в нас така влада! Простий народ її вибирав! Простий народ мае зняти бо повмираеме з голоду!

В
ВВ

Пойдить у Клячаново мк-р-н там точно так же сделаны дороги до центральной трассы + еще освещение. А в самом селе любо проехать.

М
ММК

То що крадуть то ще пів біди: у Середньому Водному , Рахівський р-н, тоже так люди зробили дорогу в усьому селі а прокуратура відкрила на них уримінальну справу мол, яке ви мали право державну дорогу (мова йде про центральну) робити за свої кошти... Я спочатку не вірив але подивіться у с. Заріччя Іршавський р-н, в усьому селі зроблені дороги окрім центральної (вона просто жахлива) хоча люди давно б уже зробили (де-де, а в Заріччі на ту дорогу гроші знайшли б) Напрошується прохання до влади "не мішайте - люди самі зроблять"... Дивлячись на теперішню ситуацію в країні приходить на думку антологія з людиною, яка хвора на рак останньої стадії з метастазами ти дивишся на неї, жалієш, а помогти нічим не можеш.... ШКОДА!!!

Ю
юлій

просто там зима не така, клімат не такий, машини не такі їздять, водоканал не перекопував дороги, стьоки не правильно зроблені (вода стікає з дороги, а має бути на дорозі), і... Є ще 22 причини.

П
правда

крадуть за останні 25 років безбожно і не 15-20 відсотків, а цілих 90, звідси і місцеві мільярдери взялися

P
ProRocK

Ух ти, а шо так можна було? 234345 а ти прав!

2
234345

розпічати фотки і каждому чинушці з облавтодору клинцьом на чоло прибити

К
КЕНТ

Бо люди робили за свої кровні і не крали із 100 грн 98.... молодці просто молодці , но є ще одне важливе діло для всіх таких порядних людей України треба перевішати усіх шакалів вонячих шо роблять біду з народом , неяких пощад для псів просто на стовпа і всьо

Читайте також