Через халатність мукачівського інтернет-провайдера чоловіка ледь не вбило струмом (ФОТО)

26
32

До редакції Мукачево.net звернулися жителі одного з багатоповерхівок міста над Латорицею з проханням оприлюднити ситуацію, яка сталася вчора 8 червня.

Надаємо повний текст листа:

"8 червня під час грози сталася подія, яка мало не стала фатальною для двох людей. А все через халатність співробітників НВП «Сіненергія».

По обіді, під час грози та зливи по вулиці Петефі 2 сталося, на перший погляд, звичайне затоплення квартири, внаслідок прориву системи водопостачання.

Пан О. вирішив допомогти сусідці, пані Г. локалізувати затоплення. Перекрили воду, виявилося розірвало шланг подачі води в санвузлі. Місце розриву було обвуглене, на перший погляд це могло бути наслідком попадання блискавки, тому О. вирішив просто перевірити шланг.

Без зайвої думки він узяв шланг в руки і отримав сильний удар струмом. Стало не до жартів. Квартиру знеструмили, але комунікації все-рівно залишалися під напругою.

На місце була викликана бригада ТзОВ «І.Т.В. Сервіс». Фахівці констатували знаходження комунікацій під напругою. Сусідів же врятувала випадковість, незадовго до цього був проведений частковий ремонт із заміною старих металевих труб на пластикові.

Заради визначення джерела струму, бригадою ТзОВ «І.Т.В. Сервіс» було здійснено повне відключення 4-х під’їздів багатоповерхівки. Яке ж було їхнє здивування, коли після перевірки виявилося, що комунікації все ще знаходяться під напругою: труби, шланги, раковина, каналізаційні труби та … газова колонка і газовий шланг. На щастя, загоряння газу не відбулося.

Стало зрозуміло – джерело струму поза будинком, і «занесено» струм ззовні по металевим тросам інтернет-провайдерів (адже більше ніяких комунікацій на даху немає). На місце прибули бригади МП «ПроКК» та ДВС-САТ. Однак, після перевірки виявилося, що дані провайдери не мають до цього ніяке відношення.

Прибула на місце і оперативна бригада Закарпаттяобленерго. З’ясувалося, що одна зі стійок приватного будинку поряд – знаходиться під напругою. Але як струм потрапив до квартири на 5-му (!!!) поверсі?

Відповідь проста. За попередньою версією, працівники НВП «Сіненергія» (саме до їхнього офісу прокладено кабель) вирішили зекономити кошти при монтажі своєї мережі. Один кінець металевого тросу вони закріпили на стійку приватного будинку, а інший – на технічному поверсі багатоповерхівки. І закріпили його не будь-де, а на… каналізаційній чавунній трубі, що стирчала в підлозі технічного поверху.

Завдяки уважності та оперативності мешканців будинку, а також оперативності вище перелічених організацій вдалося локалізувати проблему, жертв вдалося уникнути.

Пані Г., та О. не мають наміру все це так просто залишити. Готується відповідне звернення до Держгірпромнагляду." 

Коментарі

П
Потерпевший

Кабель отрезали, то хотя бы убрали его от трубы. Ссылка на фото http://images.vfl.ru/ii/1376807662/a8bb8249/2914527.jpg

Ч
Читатель

Телефон + ADSL доступ до интернета, точно так как у Куртелекома. А кабель там был телефонный вроде (ТСВ 50х2) или какойто похожий, превязанный на проволоку стальную.

M
Mulidran

народ, а хіба у цих СінеЕнергія інет іде по кабелю? Я памятаю ош вони давали (у 2007 році десь було) городський телефон+ по ньому інет як ОГО...Чи у них теж кабельний інет уже теперь? Шо се за провайдер такий невідомий, Сіненергія? У них хоч 200-300 клієнтів є?

П
Потерпевший

Ссылочка на видео, как НВП «Сіненергія» уничтажает доказательство, как снимают кабель: http://www.youtube.com/watch?v=bFhvifBUgnA

П
Потерпевший

Хорошо что ни кого не убило, ведь вода с пятого протекла аж до второго, а ее соседи тряпками собирали. Я считаю что все еще довольно хорошо закончилось, вариантов развития событий могло быть много.

П
Потерпевший

"МММ" НВП «Сіненергія» когда прокладывала кабель, привязанный к стальной проволоке, на проволоку с концов могли поставить изоляторы такелажные типа ИТО-20, а они соединили трубостойку ЛЭП с канализацией. В том что выгорел шланг, мог способствовать еще и разряд молнии, который попал на провода ЛЭП. А то что НВП «Сіненергія» влетела на деньги, меня лично и соседей мало интересует, а то что меня ударило током. Хозяйка перед этим стирала, хорошо что она вышла из квартиры. Я себе представляю, что случилось, если она продолжала в ванной стирать вещи руками, и имея руки в воде, в тот момент попала молния в ванну, а в дальнейшем там осталось присутствие 220в. Уж тогда они запели, а так для них все еще хорошо закончилось. Пусть платят, может ума наберутся, да и людям советую присматриваться к чему в их домах кабеля крепят .

М
МММ

сор

М
МММ

НВП «Сіненергія» попала на гроші . Жаль мешканців які постраждали .

М
Мукачівець

Ви взагалі прочитали? Є поверховий будинок, у ньому є технічний поверх, на ньому стирчить каналізаційна труба, до неї прикручено металевий трос, на якому висить кабель інтернет-провайдера. Інший кінець цієї металевої розтяжки (до якої підвішено кабель провайдера) на стовпі, що є власністю МРЕМ. До того ж, демонтаж сьогодні здіснювалося без участі МРЕМ.

М
Мукачівець

Ви взагалі прочитали? Є поверховий будинок, у ньому є технічний поверх, на ньому стирчить каналізаційна труба, до неї прикручено металевий трос, на якому висить кабель інтернет-провайдера. Інший кінець цієї металевої розтяжки (до якої підвішено кабель провайдера) на стовпі, що є власністю МРЕМ. До того ж, демонтаж сьогодні здіснювалося без участі МРЕМ.

М
МММ

Мукачівець одна справа протягнути інтернет друга силовий кабель це Ви уважно читайте ( 220 чи 360 вольт ) це справа Мукачівського МРЕМ а не провайдерів , якщо вони самовільно протягли це зовсім друга справа , но хто це приймав повині бути технічні умови ?

М
Мукачівець

У чому вина МРЕМ? У тому що пробило на стовп? І що з того? Почитайте свою вікіпедію. А на додачу правила прокладання та побудови мереж. Стійки і стовби МРЕМ не має права використовувати ніхто! Працівники Сіненергії повісили свої соплі на стійку, а іншим кінцем на каналізацію. За таке може настати КРИМІНАЛЬНА відповідальність.

М
Мукачівець

Якби МММ уважно читав, то побачив би відповідь на своє питання. На стійці є ввід в будівлю, 220 вольт, кабель пробило прямо на стійку. До стійки був прикручений кабель сталевим дротом. Інший кінець дроту на калізаційній трубі, яка була занулена. Які у вас є ще питання? Якщо не розбираєтесь - краще взагалі не коментуйте, не треба нам тикати вікіпедію. На місці працювала бригада Закарпаттяобленерго. На фото біла машина з надписом "Оперативна", там же номер автомобіля, передзвоніть - уточніть чи це правда. Задля ліквідації закорочення відключали цілу лінію на підстанції.

М
МММ

І в першу чергу винні Мукачівський МРЕМ а вони не признають вину , так і знайшли козлів на кого списати свої гріхи , задумайтеся ?

М
МММ

Дуже багато роз'яснень , на мою думку брехня , не може бути струм такої сили від мереж провайдерів а саме кабельних . ( http://uk.wikipedia.org/wiki/Постачальник_послуг_Інтернету ) А по поводу силових кабелів їх повинні прокладати фахівці із допуском і повинні бути технічні умови від Мукачівського МРЕМ .

В
вася

Я видел кто тянул этот кабель около 6 лет назад.Я подходил и спрашивал их - что тянут. Бригада кабельщиков с ДВССАТа, они от синенергии тогда калым имели.

М
Мукачівець

Бачив сьогодні вже весь кабель демонтували, ніби його там і не було ніколи. Пере$rали хлопці...

Л
Лялько

О, мой дом))) Слушайте, а давайте замутим революцию))) Заепали уже все эти безнаказанные уродцы :)

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

ПРАВИЛЬНО НЕ КРАІНА А ГАНДУРАС. БО ПРАВЛЯТЬ НЕЮ ГАНДОНИ. У КИЄВІ БІЛЬШОГО РОЗМІРУ А НА МІСЦІ МЕНЬШОГО.

П
пенсіонер

Фото шокуючі! Як таке взагалі можливо? Люди щоденно жили під напругою, наражалися на трагічну загибель! Лише можна уявити собі наслідки трагедіїї, яка могла статися.Один Бог знає,як усе обійшлося без летальних наслідків.За такі дії усі винні мають бути на лаві підсудних!Не країна, а чорт зна що!

Ч
Читач

Розкажу маленький секрет, провайдери платять ИТВ сервісу по 200 грн в місяць за етажку (ІТВ сервіс за них купляє мерси на фірму), Міськенерго за кожну точку включення теж не малі гроші, тому і тому то всіх влаштовує.. а Сіненергія уже по суті не провайдер а шарашкіна кантора і то теж знаючі у сфері люди знають так що тут паличка з двома концями, товщий кінець явно у чиємусь кармані, точно не провайдерському)))

П
патріот

Електроенергію провайдери крадуть... 100%

Ч
читач

Це не жарти, це цинічна халатність тих фірм, які згадані у статті.Тут має негайно втрутитися прокуратура із залученням фахівців Держгірпромнагляду та Закарпаттяобленерго.Мають перевірити усі, без винятку підключення комунікацій у житлових будинках, так як це несе масову небезпеку життю людей! Це добре,що обійшлося без жертв.

В
вася

Начальник ИТВ - Запотичный. Не знаю как сейчас, а раньше он был зам Лендела по комунальным вопросам.

Я
я

у мене проКК уже 2ий день не робить,хоть в колокола дзвони!

Н
Набридло!!!

Минулого року ми зверталися в ІТВ Сервіс з апологічною проблемою в Росвигові Нас казали,що направили проект рішення міської ради про упорядкування роботи провайдерів!!! Даний проект рішення дійсно зареєстрований в міській раді та є на сайті в розділи "регуляторна політика". Однак це рішення прийнято не було і чк я довідалась від хлопці з міської ради, що дане рішення особисто знав з розгляду п. Радиш з аргументацію зо це політично недоцільно!!! У нас на Д.Галицького свої мережі до ліфту підключив через, що постійно зупиняється ліфт. Радиша діти такими ліфтами не їздять до дому!

БС
бабка Славка

Нахуй ненужОн ваш интернет!! http://www.youtube.com/watch?v=QCw6r-iwV2E

Й
йоні

дуже файно прокоментована ця подія ,але нажаль це тільки плюс покуратурі ціна по вирішенню цього питання тільки піднімаеться, а проблема як була так і залишиться

А
АНТОН

треба писати скаргу в прокуратуру, вони мають порушити кримінальне провадження, це ж злочин, можна сказати замах на вбивство...але на жаль корупція все переможе. отим і страшно в нашій країні жити, що будь-який придурок так кабель проведе, "органи" вмиють руку, а люди гинуть, бо нашій владі на людей плювати. А якби хоч пару таких "бізнесменів" на повну катушку в тюрьму посадили, інші би боялися, а скільки людських життів би врятували

В
Віктор

Оце капец... а якби у цей час хтось у ванній мився? А якби не було пластикових труб? А якби закоротило на газову трубу? Ну звісно... провайдери про це взагалі не думають, туди ж понабирали дітваків 20-річних, дали інструменти, дали кабеля - ідіть, підключайте. І сплачують їм по тисячу гривень. І всі задоволені. А на інше їм наплювати. І хто зна, скільки ще таких розтяжок ці "спеціалісти" понаставляли. Це ж треба додуматися, один кінець за стойку із лінією 380 В, а інший кінець до каналізаційної труби... За таке треба відбирати ліцензію і штрафувати тих, хто це зробив із позбавленням права працювати у даній сфері.

В
вася

Забрати лицензию

Й
йоні

скоро людей буде бити як мух бо ці провайдери спеціалісти хренові лізуть всюди без дозволу на криші будинків і для свого збагачення роблять із них решито а іх обладнання все під напругою, яку теж мені цікаво звідки бируть хто платить за неі.

Читайте також