Через літак з України, який нелегально залетів до Угорщини, привели у бойову готовність винищувачі (Уточнено)

100
22

Як інформують угорські ЗМІ, інцидент стався цієї ночі на українсько-угорському кордоні в районі пункту пропуску «Лужанка – Берегшурань».

За офіційною інформацією угорських військових, близько опівночі вони зафіксували невеликий літак, який перетнув повітряний простір Угорщини без погодження з відповідними органами цієї країни.

Відразу ж було оголошено тривогу, повідомлено відповідні безпекові органи НАТО та приведено повітряні сили Угорщини до готовності.

Більше того, як йдеться у офіційному повідомленні угорської національної інформагенції МТІ, службовий винищувач Gripen (шведський багатоцільовий винищувач четвертого покоління), знаходячись над літаючим апаратом, бортовою інфраструктурою надав сигнал про свою присутність.

Водночас, у коментарі речника Держприкордонслужби Олег Слободяна йдеться про те, що винищувачі були лише приведені у бойову готовність, але не були підняті в повітря.

Після низки маневрів, уточнюють угорські військові, літак, який прибув з України, покинув повітряний простір Угорщини.

Не виключено, що це черговий контрабандний літак, яким закарпатські ділки доправляють в ЄС все що завгодно – цигарки, нелегалів та інші заборонені товари.

До прикладу, в січні цього року неподалік прикордонного угорського міста Ніредьгаза було затримано літак з України, який доправив до Угорщини нелегалів

Саме цю гіпотезу нашої редакції підтвердили і в Державній прикордонній службі, надавши додаткову інформацію про цей інцидент.

Згодом наша редакція з'ясувала, що саме минулими вихідними в Угорщині, в тому числі на її східних кордонах, стартували навчання НАТО, в тому числі у повітряному просторі.

Коментарі

Н
Назарій

Підняття авіації в повітря для перехоплення невідомих літаків це звичайна практика країн, які належним чином охороняють свій повітряний простір. А через цей рутинний випадок так зпереживались як ніби то був casus belli і вже завтра почнеться війна з мадярами. Люде, не накручуйте себе дарма. А за сигаретлики не переживайте: будуть європейці наші папіроси курить куда ся дінуть??

25
23 56

но пирид тим як ся стане по твойих словах,тубі лічно позвониль лёнін

ДГ
до гавна 21 55

сусідського пса звали бундаш,то не ти случайно?иппен такий тупий,лем гавкать без хосна..і всім на нього насрати,так як і на тебе..ти гнидо уже помали ся задумуй,куда будеш утікати после того як вонячий порох здрисне у іспанію..а здрисне він точно..а такі шавки як ти будуть туй повішені за дві лаби,уєдно з вонячими журнашлюхами які намутили сі всі майдани.

КМ
Карпато марсіян

Юрій знатно мочканув недоумків бундашів)))

Б
Бундаш

До адміна ; та забаньте уже сього придурка ( у нього вшиткі нижні марги ) , як такому ідіотови и комп дали ?..... правда уже уплила ,спати дома треба май мало сомаре ! Уже Рашу офіційно обвинили у тому што вто она збила тот Боінг . В тебе мозгив ниє , а кіть ниє мозгив ,тай нич утямити сь ни годен .

Ю
Юрій

https://www.facebook.com/golosameriki/videos/10155417868607026/ послухай і почитай, хоча вже беруть сумніви що вмієш..))

Ю
Юрій

до 13.17, дебілу ще не дійшло, що МН 17 збила Россія.

S
strijko

Ко ся булше перепудив, мадяри ци нашi охоронцi ? А може то була фiглярьська акцiя СБУ, щось дуже пiдозрiло вони мовчать, лем позавтра повiдять шо то була спецоперацiя аби перевiрити як мадяри сокотять наш кордон...

Б
Бундаш

Нормальні йсе знищувачі .Україна би мала такі ... У них висококласна авіоніка , котру постоянно модернувуть , файні ракети "воздух-воздух " , скорость 2 М ( 2100 км /час ) добра меневернность . Добрий исе апарат .

CA
cigany ali

to mathias rust z moskvi priletil.

1
13.17

Друга армія світу (хотя ото бріхня),убила МН 17.

1
112

я думав у мадярів хоть самальоти нормальні, Ф16 як мінімум, а у них Сааби))) а вони іще імперську ідею з голови не вигнали, із ВВС у 12 саабів)) смішні мадяри)))

Л
Лыраатов

Шкода, що не знищили даунiв-турiстiв !

Ю
Юрій

до Бундаш, - таким як ти, вони і зовсім не потрібні.)) живеш же..

P
pityu

то був Юрій Чижмарь з Ужгорода, хотів мало грошей заробити для Ігор Мосійчука, щоб підняти мало Радикальну партію Олега Ляшка

Б
Бундаш

До Юрій ; ти хоть сам порозумів шо написав ? Видить мися шо то тобі через воздухозаборники мозги удуло .

Х
Холмс

В Багдаді все спокійно....) або все іде по плану! Головне, що Держприкодонслужба та центральні ЗМІ, як води в рот набрали. Коли 1 ящик цігликів знайдуть так на всю країну рапортують про боротьбу з контрабандою. А тут така дрібниця НАТО по тривозі піднято, кордон як прохідний двір літаки невстановлені туди-сюди літають, хіба це новина для повідомлення)

Ю
Юрій

Коли я літав в Мукачеві, місцеві скаржились, що від гуркіту літаків у них народжуються діти - дебіли. Ці діти підросли і скучили за авіацією? :)

ЯН
Як не пуднимала?

А ко залитів? Не авіація?

ДП
До пітьо

....бо авіація окраины мертва... ..

П
Птеродактиль

То котрыйись из депутатuв залитів ;)

ПІ
Пітьо із мукачева

Чуму мадяри можуть подняти ізтребітелі, а найсильніша армія світу України за словами порошенка не раз не поднімала авіацію??

Читайте також