Червене вино 2013: У Мукачеві стартував найбільший фестиваль Закарпаття (ФОТО, ВІДЕО)

6
7

Триватиме він три дні – з 12 до 14 січня. Щороку його відвідує від 30 до 50 тисяч гостей.

Фестиваль був заснований 18 років тому, як захід на якому приватні винороби презентують свої найкращі вина, переважно червоні. Звідси й назва фестивалю «Червене вино».

Цього року захід став дійсно міжнародним, адже на нього завітали винороби з Угорщини, Словаччини та Австрії. Крім того, в рамках фестивалю проходить міжнародна конференція на тему виноробства та виноградарства, а також конкурс вертепів та колядок.

Окрім вина, вартість якого коливається від 35 до 250 гривень за літр, на фестивалі можна скуштувати й традиційну закарпатську кухню – славнозвісний бограч, ковбаски та печену картоплю.

Кращих виноробів визначатиме журі, а нагородять їх вже традиційно живністю: серед головних призів – кінь, вівця та порося.

Серед гостей фестивалю можна побачити генеральних консулів країн, з якими межує Закарпаття (Словаччина, Угорщина), міст-побратимів Мукачева, почесних громадян та мерів, депутатів.

Цього року територія фестивалю охопила всю центральну частину міста.

Коментарі

Р
Родич

До Мукачівця. (відносно москалів). Перед тим, як вживати певну термінологію чи вислови, бажано знати їх історичне походження та значення. Говорити по нашому - по закарпатськи, розмовляти на українскій мові, говорить по русски, to talk in English і т. д. - підтверджує розвинутий інтелектуальний рівень. Бажано би було не формувати свій світогляд на дешевих теле-шоу та серіалах, а читати книжки. Таким чином буде можливість розглядати різні речі через широку призму міркувань.

%
%

До Мукачевца Видимо ты не в курсе, что все мы Славяне, и гены у всех одного типа, как бы тебя эта жаба не давила,а то что ты недообразованный,то это ошибка учителей и родителей.

Е
Ерік

Був весь день вчора на вині. Тепер іде ще. Дуже гарно усе. Особливо дякую за то що розтягли палатки на весь центр бо так є де пройти постояти з друзями. Прошлий рік було як у карцері. Дуже розумне зробили

М
Мукачівець

До % А москалів і привчати не треба, у них хронічний алкоголізм на генетичному рівні.

%
%

С детсва приучают детей и взрослых к алкоголю. А москалей алкашами обзывают.

О
Олена

Це жах звичайно.3 тисячі!!!!Шалені гроші.Ганьба нашій владі.Маємо те шо маємо

В
винороб

Торгую, хоч людей і багато, але конкуренція велика, виручка буде під 6 тисяч гривень із яких три тисячі за день треба віддати налічкою організаторам. Ось вам і фестиваль.

Читайте також