Чому люди не вірять у існування COVID-19?

17
31

Чимало людей обурюються карантину, пишуть у соцмережах гнівні пости, мовляв, ніякого коронавірусу не існує. "Це все всесвітня змова влади, це не правда, це комусь вигідно, хтось на цьому заробляє" і т.д. Можливо, частка правди тут присутня.

Дійсно, чи може хтось використовувати пандемію на свою користь? Так, може. Чи може хтось заробляти на цій хворобі? Звісно, - і заробляє. І ще заробить. Чи можуть уряди країн використовувати пандемію задля певних соціальних чи політичних експериментів? Можуть і використовують. Так, все це може бути.

Коронавірус, безумовно, вніс значні корективи у світовий порядок денний. І нам, людям, окремій людині, окремій сім'ї досить важко сприймати цей новий порядок. Наш мозок побудований таким чином, що ми мусимо собі все пояснювати. А як логічно ми можемо собі пояснити обмеження, пов'язані з COVID? Це ж ніби вірус, типу грипу, то чому такий галас навколо нього? Через ці пошуки пояснення і виникає чимало розмов, чуток і домислів, що за коронавірус платять, його не існує, нас дурять. Бо це логічно, це легко пояснити. А з іншого боку, виглядає дещо абсурдним "чи вірите ви у коронавірус?". З таким же успіхом можна запитати "чи вірите ви у ішемічну хворобу серця?". Абсурд, правда? І чи можлива змова десятків тисяч лікарів-інфекціоністів, лаборантів, сімейних лікарів, лікарів швидкої, які безпосередньо працюють з пацієнтами? Правда, абсурд?

То чому ми не віримо?

Як уже вище було зазначено, наш розум хоче собі пояснити незрозуміле явище. Або те чого я не бачу і про що я не знаю - я цього не розумію. Нещодавно було проведено соціологічне дослідження, де 71% респондентів зазначили, що не чули, щоб серед їхніх знайомих або родичів були хворі на COVID-19 і 29% мали таких близьких або чули про когось від своїх знайомих. Тобто, більшість, 71% не чули і не знають. От вони і є потенційно тими, хто не вірить у існування вірусу. Звідси і виникають чутки, що десь там, у якомусь селі давали гроші за те, щоб записати у хворі на коронавірус. Але, якщо тій людині, яка поширює таку інформацію, задати пряме питання чи вона це безпосередньо бачила або хай надасть таку інформацію, то вона просто не відповість. Бо все це лише чутки, або точніше сказати фейки. А от людина, яка має хворих родичів чи знайомих, яка точно знає наскільки важко переносити цей недуг, то вона апріорі не може казати, що "не вірить у коронавірус", бо вона має наочний приклад.



Найголовніше у всьому цьому те, що всім нам потрібно дотримуватися правил карантину з однієї простої причини. Не залежно від того, віримо ми у коронавірус чи не віримо закінчиться він лише тоді, коли кількість хворих прямуватиме до нуля. Так як це відбувається у Словаччині, Угорщині, Литві, Латвії, Чорногорії, Словенії. Там де влада спрацювала на випередження, а громадяни неухильно дотримувалися правил.

Коментарі

2
2

В МЕНЕ ЗНАЙОМИЙ ПОМЕР НЕ Від віруса а від того що у лікарні карантин а на людей х9й забили

А
анонім

ви помітили що ізза цього псевдо-вірусу від інших хвороб люби не хворіють і не помирають? сам особисто знаю декілька випадків коли навмисне підговорювали людей написати що у них ніби то вірус цей. коли ж ви уже падли отгрібете ті гроші??? дайте людям жити нормально брехуни!!!!

П
пересічний

Є дурні, є придурки, коли'м ся сього начитав, то вже не знаю ко я. А хворота світова, уд коли світ світом, є лем єдна, - ЛІНЬ., лінь думати, лінь штось робити. Пісі: треба кывати "шариками", а не грызти єден єдного.

Ю
ю

за 300 років інквізіції спалили 1000 відьом по усій Європі, тобто по 3 на рік... Аж так много? Та типирь лем в Україні би треба спалити дись сотню, не менше босоркань.

ДБ
До батюшка Сидор

При этом батюшка пишет с дьявольского смартфона через дьявольски интернет. Дуже смішно

БС
батюшка Сідор

Се всьо придумав Сорос. Пак буде вживляти із вакцинов чіп, і через 5G буде контролювати антислов'янські антиправославні помисли. Спасениє єнно: церьков! Ідіт цілуйте ікони і причащайтеся з єнної ложки, як наші діди-баби. Ізбавляйтеся уд грєхов западних - доларів, євро, крон. За вашоє подаяниє сятоє я вам зроблю удпущєниє грєхов (лем не признаву ніякі приват24 ци вестерн уніон - лем живими, бо то всьо цифровоє - уд диявола, який нас хоче контроліровати через комп'ютер).

А
Айболіт

Не залежно від того, віримо ми у коронавірус чи не віримо закінчиться він лише тоді, коли організаторам буде вигідно його закінчити. Або коли кількість вірників скоротиться настільки, що вже не буде з ким бавитись в "пандемію"!

П
Пушкин

Паситесь, мирные народы! Вас не разбудит чести клич. К чему стадам дары свободы? Их должно резать или стричь. Наследство их из рода в роды Ярмо с гремушками да бич.

Г
Гукан

-Пане лікарю, коли закінчиться пандемія коронавірусу ковід19? -Не знаю, хіба я розбираюся у політиці. Нема відповідальних і взагалі спеціалістів в діагностиці вірусних патогенезів.

ДВ
до всіх

Вірус є.Не удумка.Вилікуватись від нього приватно коштує десь около 20 000 гривень.Чому багато не вірить.Так на повну силу запрацювала ера куплених дипломів.Лікарі,управлінці,вчителі,правники і так далі, як не просто знайти справжніх фахівців між ними.Можна цьому не вірити,але діти теперішніх можновладців поголовно дістають освіту за кордоном.30 % українців нудьгують за СРСР.До речі поступити до університету за СРСР коштувало 5000 тисяч рублєй.На той час це був новий легковий автомобіль.

М
Муниципал

Статья написана неплохо, Но :в первой части Вы практически соглашаетесь с разными вариантами теорий зановоров, а дальше пытаетесь вразумить людей натянуть на себя маски и подыграть властям. Когда-то также прдыгрывали католики, устроив гонения на ведьм. И немцы, сдавая соседей в концлагеря. Да и мы тоже в основном живём по принципу хаты с краю. Но все вокруг знают, что и где работало в городе во время строгого карантина, кого приглашали на юбилеи и т. д. Не называют имен, чтобы не подводить знакомых. А фото переподненных больниц, взятое из инете, мало кого впечатляет Нк нет у нас таких больниц! К сожалению...

ДУ
До Ужгородця

ДЯКУЮ Вам за адекватність! Я вже гадав, що тут ні в кого немає мізків. Б.Р.А.В.О!!

Б
Безроботи

Юра Дзямулич ти не впарюй людям ху**ю кіть так аж віриш у сись вірус та увольняйся з роботи та йди бомжуй на улицю, бо роботи собі типирь нигде не найдеш!!!

І
Імре

бо козлиними мозгами не мож думати.

Я
Я

Я знаю: Путін виноват! :-)

Д
дідо

там білл гейтс вам чіпи в голови скоро вживить, і будете писати лем хвалебні му оди

М
Машка

Зрозуміло, що є короновірусна інфекція, а от чому медичну допомогу не надають маленьким дітям? Сімейний лікар зробив все можливе, денного стацірнара нема, а дітей із гострим захворюванням не беруть.ПЛР тест треба робиии, кажу робіть, а вони йдіть додому , кідь буде хуже та прийдіть.З цим КОВІД 19, я особисто змирилася, ас от толерантності від лікарів це страшно.Аоли я прийшла , вони мало не зїли мене, фразами для чого я прийшла. Шкода, що в Мукачеві нема приватної ДЛ ,

УС
уйків сват

Сякі ги "ужгородець" се професійні панікйори. Спочатку сись " капітан очевідность" учить нас руки мити, зуби чистити, зарядку робити, старших поважати. Но і каждий гривов махать ош ай сесе добре, а пак под сив приправов проталкує свої проплачені схеми і помагать у загоні "оленів".

Д
Дохтор

Люди які думають шо віруса неє і його придумали оби наші не ішли на зароботки на Чехи то глупі малфи

М
Мукачево

Уже вся Європа вийшла з карантіна лиш тупі українці думають шо вони самі розумні і віруса ніякого неє. Ми так ще рік будеме закриті від всього світа

Д2
До 20:20

Скiльки знаеш людей , якI хворiють та померли вiд онко !!?????? Тепер включи макiтру та посчитай статистику людей онкохворих вна вукраiнi з числа 38 млн громадян нызалыжнуi, неуч !

S
stefan

Просте питання - як і чим лікують, якщо ліків НЕМА ? Ліків нема, а вони вилікували і собі позначку плюс, зарплату 300 відсотків і інші плюси. Особисто в мене ЖОДНОГО хворого знайомого і нема в нашому районі ЖОДНОГО хворого. А у кого є знайомий, хворий коронавірусом ? Мати позитивний тест ( а багато тест-систем бракові) не означає бути хворим. У багатьох така думка, що посилення "боротьби" повязано з тим, що привладні злодії ще не "освоїли" виділені гроші.

У
Ужгородець

Нема різниці - віриш чи ні - бачиш, що влада обмежує людей через ризик захворіти коронавірусом, якщо ті не носять маски, не дотримуються соц. дистанції та елементарних правил "гігієни", то чому ти просто не можеш вдягнути ту довбану маску, стати подалі від людей та вимити руки??? Хіба так важко тобі мозок провернути в адекватну сторону??? Чинити треба, блін, непокору??? Так бись чинив коли заливаєшся алкоголем до безпам'ятства, буяниш на вулиці, або коли поліція зупинить, а не на "пустомі місці"!!! Піде на спад статистика, так як це було при жорсткомі карантині на самому почтаку (коли люди не виходили з дому), і буде все ОК, і всім все буде дозволено після подолання хвороби!!! Може не все зовсім коректно описав, але суть зрозуміла - люди, не викаблучуйтеся і схаменіться!!!

УС
уйків сват

Вірус є лим тому шо світову економіку розогріли до кипіння, типир треба остудити, а маклер зароблять на двіженію і не важно в який бік. Про сердечні хвороби які не розкручують тому шо їх не мож буде зупинити при бажанні. А вірус переможуть коли захочуть і поженуть "оленів" у другий бік, попутно витрясуючи з них замозолені гроші на вакцини. Сим каждий трамп-путін і пустяки попроще будуть оправдовати своє не дешевоє утримання перед своїми народами "оленями".

Ж
Женя

Люди то тупа біомасса. Напозералися фейкових руських фільмів про заговор массонів, Шо Біл Гейтс нас усіх чіпує жидкими чіпами. Шо індентифікаційний код то «метка Сатани», шо віруса ниякого неє

МК
Мішо Кефа

А чого на Закарпатті люди не пристьогуються ремнями безпеки??? Всі уверенні шо то не поможе. Хотя доказано шо ремінь помагає при ДТП Просто тупі люди в нас

М
Мукачівець

Більше 80 % населення Закарпаття закінчили 10 класів школи або ПТУ. Мозгів неє. Довіряють лиш Фейсбуку де повно відео з теоріями заговору і всяким бредом. В церквах попи кажуть шо коронавірус то геноцид населення

М
Марія

Население Украины 42 млн, а заболевших 37240 человек. Какова вероятность того, что у меня будет заболевший знакомый? Посчитает только тот, кто ходил в школу

1
13

Питання не в тому є вірус, чи ні. Він є. Питання в методах боротьби! Людей змушують закривати бізнес, люди втрачають роботу, економіка падає... збитки на сотні мільярдів, і виникає одне питання, Як будуть вдіновлювати? Првильно кредитам? А хто їх видає? МВФ. А чи не простіше і дешевше б було будувати спеціальні польові госпіталі для хворих, і обмежити пересування для зони ризику? А саме старших, та хворих з слабким імунітетом?

Ч
читач1

Не вірять, бо більшості населення не вистачає освіченості та критичного мислення, щоб зрозуміти суть цього тексту, на жаль. Деякі мої знайомі не можуть написати правильно свої дані( прізвище, ім'я), а ви хочете, щоб вони зрозуміли інформацію про віруси, бактерії і т.д. Сидять у фейсбуці вичитуючи інформацію про розпилювання вірусів з літаків, про чіпи чи про лікування раку клізмою та настоянкою буряка( так ще й поширюють таку дурню). І головна ціль - написати в якійсь спільноті гнівний коментар типу "брехня", " медики наживаються", " за коронавірус платять", але більш ніяких розумних, адекватних аргументів на підтримку свої точки зору не наводять. Людина не може все знати, але давайте трохи вивчати питання перед тим, як поширювати допис чи коментар у соцмережах.

Т
Троцкій

"Неважливо як голосували, важливо як порахували", так казав великий вождь всіх часів і народів тов.Сталін. Так із вірусом, залежно як порахувати. Хто помер від онко, а написали корона. Медикам доплата, чиновникам показники, муніципалам писати штрафи. Всі при роботі.

Читайте також