Чопська митниця не витримала напливу заробітчан, які мало не почали страйк прямо на кордоні (ФОТО)

50
12

Мікроавтобуси з заробітчанами стоять на кордоні уже третій день. Угорська сторона відразу повідомила, що проблеми з пропускною здатністю лише в української сторони. Остання ж пояснює це зростанням напливу заробітчан та ретельністю огляду.

За інформацією Мукачево.net, черга почала утворюватися ще у п’ятницю, 1 лютого. Утім навіть у неділю зранку ні митники, ні правоохоронці коментувати ситуацію відмовлялися.

Після того, як люди почали мітингувати, владі довелося втрутитися у ситуацію, визнати проблему та поспілкуватися з заробітчанами на місці подій. 

«З громадянами проведено роз’яснювальну бесіду. Усі люди забезпечені гарячою їжею, надано приміщення для обігріву. Правоохоронцями забезпечено порядок на митниці. Зараз щодо ситуації триває координаційна нарада. Деталі згодом»  – запевнили Мукачево.net в неділю близько обіду в ВГЗ УМВС України в Закарпатській області.

Після обіду неділі нарешті й в Закарпатській ОДА офіційно підтвердили, що вже другий день на території пункту пропуску «Тиса» поблизу м. Чоп існує черга – близько сотні транспортних засобів чекають на оформлення.

Як розповів на нараді з цього приводу начальник штабу Чопського прикордонного загону Віктор Протетін, уже вчора на українсько-угорському кордоні виникла черга – більше п’ятдесяти мікроавтобусів та понад півтораста пасажирів. А сьогодні зранку затор збільшився до сотні транспортних засобів. Людей забезпечили гарячими напоями та їжею, надали приміщення для обігріву.

Працівники кордону наполягають, що ситуація виникла через різке збільшення потоку мікроавтобусів – оформлення та огляд кожного з них займає не менше тридцяти хвилин. До того ж, стверджують у відомстві, більшість пасажирів – заробітчани, котрі, повертаючись додому, везуть чимало пакунків. Відтак, аби оглянути транспортні засоби, потрібно більше часу.

Коментарі

S
Sundeep

syadte v poezd i ne morochte golovu

М
Михайло

Хлопці я був там я все бачив....Вже терпіти цьому немає сил в людей,там катастрофа гроші беруть і не малі.На митницю треба мінімум 100 баксів а ще менти на вїзді друть...Стріляти вісіх треба і не думати ні про що,то всі козли думають про себе,за нас і мови нема.Я за вас...

Л
Леха

А зачем они возвращаются?...

К
кгб

пишіть прізвища таможників-взяточників

Т
та

це не держава, а Бог знае шо. зверху на таможню спустили рознарядку, збильшити откати вот они,не хороши люди, и роблять штучну очередь, шоб люди несли ойрики

П
Петро

До чого тут пограничники, якщо за контроль переміщення товарів відповідає митниця. Всі хто везуть добре знають норми, як по вартості, так і по вазі, але як не взяти на 10-15 кіло більше? Повертайся назад або понад норму вилучать - ніхто не хоче. Не треба нагліти і все буде ОК. P.S. викладайте зрозуміліше свої думки.

R
ROBERT

Я опять виижаю в Угоршину и обовязково иду на пропускний пункт ТИСА - ЧОП як вернуся додому шо буде под рано обовязково напишу яка ситуация и ко скильки бере взятки багато знакомиг у мене яки часто издять такшо проблема не буде узнати нову информаци. нагадую издив тепер и сам бачив як знакомий клав 20 євро в паспорт и передавав пограничнику паспорт контроль придставляю шо твориться на огляди товарив завезениг на територии украини нагадую до 50 кг мож воззити на одного особу якшо вишше розтаможка каньешно тут вятки беруться багато не реальни сумми валютчики невстигають євро миняти пограничникив яки отримали от громадян примусово

ЧН
чай на двох

не встигли в'їхати, бандитська влада вже грабує. терпіть, відавайте кровно зароблені!!! жаль цей терплячий і тупий народ.

В
вуйко

нечесні заробітчани,бабла накосили по європах, а українські закони про таблицю ділення із митниками, кордонниками, СБУ,МВС,можновладцями не вивчили.

KV
Kv Vittoria

PRAVILNO PIWET, V PROWLIU RAS IA VOSVRAWALAS, 15 4ASOV NA GRANIZE, TUPO SAKRILI NAWI I NE PUSKALI, VSATKI GDUT, I DAYT, A 4TO DELAT, A SAM PROZES KONTROLA BISTRO PROWEL POTOM, BESPRIDEL , DA I TOLKO, ESLI TAKOU NAPLIV, OTKROUTE VSE PUNKTI NA PROPUSK

D
dyr

Україна зустрічає своїх героїв.

R
ROBERT

Вот тепер и нажиються пограничники зароблять неймовирни бабки беруть вятки з каждого автобуса 30-40 євро я теж издив и побачив друга на митници вин з Львова каже шо вже поклав 20 євро в паспорт закордониий я сам бачив и писла цього доожає дп контрольа паспортного вот и БИСПРИДЕЛ твориться каждий пограничник має свои машини истественно не жигуль вси догадуються яки машини . не адекватно ставляться до нас громадян вон и там корольи роблять шо готять истественно страйк було и буде

Читайте також