Дочинець: У Мукачеві радянський танк пішов слідом за російським кораблем (ФОТО)

50
18

Про це на своїй сторінці у мережі "Фейсбук" написав Мирослав Дочинець.

Український письменник та журналіст написав наступне:

"Метал, кажуть фізики, має опір, має втому і межу терпіння. Як і люди.

Десятки років мукачівці жили під дулом танка, націленого в серце міста. І терпець такому сусідству нарешті увірвався. Він сходить із п’єдесталу у брухт. Як і сотня інших смертоносних із літерою Z на другому кінці країни…

Іржа роз’їдає залізо, але не очі і вуха, і не здоровий глузд народу. Можна звикнути до пам’ятників, не можна звикнути до вбивчої пам’яті, яка знову оживає і стріляє в тебе знову. Вже руками онуків тих же танкістів, що залишили по собі цього залізного клона.

Тому похмурий свідок колишньої їхньої перемоги сам себе переміг. І йде сьогодні за відомим маршрутом їхнього водного, повітряного і наземного військового транспорту…

Віднині тут просто зеленітимуть і шумітимуть мирні кедри", - йдеться у тексті.

Танк встановили 1969 року із запасу 128-ої бригади. Відношення до Другої світової війни не мав. Оригінал танку, який першим заїхав у Мукачево у 1944 році був підбитий та покинутий при форсуванні Латориці.

Рішення про демонтаж пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення погоджено виконавчим комітетом Мукачівської міської ради.

Коментарі

С
Саша

Підтримую Андрія повністю. Біля Ратуші дуже гарно було б встановити фонтан краще. Набагато красивіше був би центр

MA
Mariin Akyuz

Гарно вчинили. В Україні є безліч героїв, які справді варті вічної пам'яті містян. Слава Україні!

А
Анатолій

Слава Україні!!!

ГЗ
Гена Завізіон старий комуніст.

Нинішня московія спаплюжила пам'ять бійців Червоної Армії, що полягли у боях з нацистами і сама стала нацистською державою. Те, в що перетворили святкування Дня Перемоги феесбешно-кремлівські перевертні, не вкладається у межі здорового глузду. Таке враження, що зараз росією правлять підлітки, озлоблені на весь світ.

Д1
До 11:10

А щи май ненивисть у совицькій срочній була до Москвичів.Москвичі були для усіх як челлена рянда бікови.І пиZZдили їх і унижали до нивозможного.

3
369

Давно пора, замість танків і пам"ятникам невідомих совецких солдат мають бути пам"ятники голодомору, розтріляному відродженню та історії тих кого совети вивезли в гулаги... просто так, бо денацифікація... Мукачево задає тон цілій Україні, як і з пушкіним!

Д
Дендо

Кладбище заберите с центра

Г
Гейропа

Передайте орбанови петушарови мадярському

А
Андрей

Биля ратуши вси могили убрати.... КРАЩЕ ФОНТАН для мешканців....

ІВ
Іван Васильович

Давно пора!! Коло того танка як і коло усього мацкальського - єдні брехні!! Мацкаль усе брехав ош тот Т-34 бов ліпший танк у другій мировій !! Фільми здоймали та дітям, і мені у тому числі, стілько лапші на уха вішали.. Оказується тот Т - 34 коло німецького Тигра був ги калхозний цуравий трактор коло броньованого Мерседеса. Усьо брехні.. Іще зовсім недавно руський генерал, прапав би з брехачом, на усьий світ гойкав ош Уаз - 469 то май ліпший джип у світі ))!!! Я свою срочну усі два роки на тому цурю м поїздив. На новому!! Де ото лим ся не ламало, де м на ньому лим не застрявав.. А як им промерзав зимов у ньому у морози, хотілося усередині огинь розкласти)).. Ліпший джип у світі, ліпший танк у світі, ліпші солдати у світі.. Ага, конєчно!! Ідіть у гузицю , мацкалі є- чі!!!

Е
Еган

Передайте орбану,най у мадяр 3 танки буде.Кажуть,що 2 вже є.Один типу на озброєнні,один- як памятник,а то на вибір: або туди, або -сюди.

H
Hastur

Узький мір пішов туди де йому і місце - на звалище)

СМ
Смерть москалям

Як Попи мокшанські перейдуть у УПЦ, кіть люди самі не хочуть , не кажуть попам нич, а попи ся і не творять!!! Люди не згуртовані бояться анафеми мокшанської.

1
1111

Вот і добре би от тих дібілів сліда не лишилося

ДІ
До Івана

Ани єден. Тячувскі а хустскі попи вшиткі з кодла Паканича (чумальовского).

НТ
но та нє

08:44 ото ужек ни грає вилику роль.хотя московський козел за їхньоє вірноє служіння їх просто кинув.а совицькі руські символи бріхні за руським корабльом на ...уй.

І
Іван

200 попів мацкальського патріархуту виступили проти гундяйева. Інтересно, кілько з них закарпатських.

СУ
Слава Україні

Героям Слава!

Читайте також