Експерт: Абонплата за газ для закарпатців буде найвищою в Україні (Таблиця)

13
42

Це випливає з даних, які оприлюднив заступник голови департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексія Хабатюка, коментуючи резонансне нововведення і скільки власне воно коштуватиме українцям.

Так ось, за словами експерта, абонплата за газ буде залежати від кількох факторів – і від облгазу, який постачає власне газ, і від лічильника, і від того, чи має споживач лише газову плиту, чи також має ще і котел.

Олексій пояснює, що це його експертні підрахунки, максимально наближені до того, що саме буде приходити людям в платіжках, адже поки жодна інша установа такі дані не дає, окрім загальної формули.

Отже, наводимо таблиці нижче.  

Перші 2 таблиці про те, якою буде абонплата за газ у різних регіонах для споживачів, у яких є лише газова плита.

Варіант 1: у споживача встановлено лічильник газу типорозміру G1,6 і він споживає біля 17 м3/місяць (це середнє значення по країні у таких споживачів в 2015 році)

Варіант 2: у споживача НЕ встановлено лічильник газу і споживання газу йому нараховують за чинною нормою 4,4 м3 на місяць на особу і в сімї він має 3 чоловіки (загальне споживання 13,2 м3/місяць)

Також експерт підготував таблиці, якою буде абонплата за газ для домогосподарств з газовим котлом з диференціацією на 2 найпоширеніші типи лічильників.

ВАЖЛИВО: у всіх набедених експертом таблицях, абонплата для споживачів Закарпатгазу, тобто для закарпатців значиться як найвища по країні.


Зауважимо, що тема введення абонплати за газ з 1 квітня є темою №1 в обговоренні. Зокрема, і на нашому сайті. Радимо вам переглянути нашу стартову публікацію на цю тему та палку дискусію в коментарях.

Коментарі

Т
ТроL

"104" 03.04.2017 10:06" правий! Наша історія така що Закарпаття все було під кимось, просто такий менталітет у Закарпатців лизати любій владі. Ех, ну що ж лижемо дальше, а що нам залишається робити лем лизати. P.S. До вашого відома диванні критики: пам'ятаєте коли ціну на воду піднімали? Коли соц. мережі гуділи чому у нас само дорога вода в Закарпатті в Ужгороді? Що всі йдемо на мітинг!!! І що? Прийшло від сили 150 чоловік і то половина розійшлась... це тіпа моя хата з краю? А знаєте як це обідно було! Тільки любите що обсирати та жалітися в коментах, не народ, а стадо жополизів!

М
Міша

Но що с*ки майдануті тепер не скачете тепер вам добре, тоді за таку х*йню як безвіз виходилисте а тепер що??? Тепер вам не платять

У
українець

Надра України, належать народу України, які собі прихватизувала шайка пару бандитів і тупо заробляють на цьому мільярди! Все забрати від цьої шайки і казнити!!!

А
Арес

Засоби транспортування газу створив НКРЕКП чи радянський "кривавий тоталітарний режим", при якому все коштувало копійки?

МВ
Модератору від усіх хто говорить правду

Половину коментів не публікуєте?!!Чого боїтесь?Чи ви там за вашу сумнівну працю отримуєте зарпл.з якої вистачає платити тим грабіжникам?Ви можете без суда і слідства назвати підозрюваного,або затриманого наркоманом,грабіжником,контрабандистом іт.д.а в коментаріях наших можновладців лаяти не можна?

Д
до104

У йинномусь правий , ош ни яким силам ся ни удає зробити у закарпатьови контрольваний бунт . І зайсе мош лиш подяковати твойим кримльовським газдам . У читвирь Євросоюз убявить бизвізовий українцям . Час вам ся на ото пиримітовати кацапоголові . Є їнна правда Україна убийшлася биз руського газу у зиму , яка була май студена за пуслідні 30 роки . А абонплату кіть увидуть нагаз , та нараз ї і удмінять .

М
молотов

а тепер де Майдауни???

1
104

Для окремих осіб, що тут відмітилися, поясню ще одну причину чому газ на Закарпатті втричі дорожчий чим у Львові обо Києві. Це саме тому, що тут дуже мало "свідомітих" патріотів, як дехто тут призирливо виразився, зате більше чим треба жополизів. Коли у Львові чи Києві чимось невдоволені, то йдуть на Майдан, а у нас за принципом "моя хата скраю", всі дружньо мовчать в куточку і ждуть, що їм під загальний шумок хотось щось зробить, а якщо не вийшло то відразу знайдуть винуватого. Там де люди не мовчать не ризикнули так сильно їх оббирати, а ми терпіли на закарпатті кучму, ющенка, лизали жопу януковичу, лизатимемо і пороху і мадярам і всім іншим, бо на інше не валовшні.

0
07

В Закарпатті свого газу який добувається на родовищах краю хватає для потреб населення так що платити за транспортування треба копійки в разі потреби.

Т
ТроL

А що ви хочете? Закарпаття це область без води і тому у нас само дорога вода, а також реекспорт газу йде з далекої Словаччини і тому така ціна на газ.

М
Мукачівець

Пропоную тупо не платити за газ, не давати показники лічильників, ігнорувати і посилати далеко перевіряючих. Порох і компанія нам вже боргують два роки за газ, за який ми платили в тричі більше. Нехай повертають. А вадь різанина буде і тоді взагалі ніхто ні за що платити нікому не буде.

A
Alex

https://www.youtube.com/watch?v=Pj6c8KK1gwc

І
Іван

дешевше буде громадам напряму купувати газ з евросоюзу

І
Іван

Так нам Зі Словаччини реекспортують газ в уКРАЇНУ, ТО ЯКА МОЖЕ БУТИ НАЙВИЩА ПЛАТА ЗА ТРАНСПОРТУВАННЯ, КОГО ВОНИ ЗА ЛОХІВ ТРИМАЮТЬ? ЖОДНОЇ ГРИВНІ НЕ ПЛАТИТИ І КОЖНОМУ СВІДОМОМУ ГРОМАДЯНИНУ ПОДАТИ НА НИХ В СУД. зА Свої кошти люди газифікеували оселі так нехай падлюки при владі і газові шахраї в особі облгазів всі ж приватні вже заплатять громадянам кошти за їх майно і експлуатацію майна. Хотів бі я побачити суддів, які винесуть рішення проти людей.

AA
Al Alex

Йой,дякуу патріотам та небесній сотні. Видить ми ся, ош кібо крала злочинна влада ЙоніКовача - мені бо то ся дешевше обойшло. Може в натурі пора учити мадярську ?

Г
геноцид

Затягивайте пояса на пузах олигархов, а не на шее украинцев Нужны поступления в бюджет? Трясите оффшоры и олигархат

С
Солотвино

В «Тисагазу» є можливість для збільшення видобутку до 50 млн куб. м в рік В . В Закарпатті є Солотвинське газ родовище

К
КУБ-Газ

Компанія Cub Energy Inc. (США) з активами в Україні має намір ввести в експлуатацію нову свердловину № 22 на Русько-Комарівському родовищі (Закарпатська обл.)максимальний добовий дебіт свердловини склав 70,8 тис. куб.м.Компанія ”Тисагаз“, якій належить чотири газові ліцензії:в Закарпатті на Русько–Комарівському, Станівському, Королівському газових родовищах і в Ужгородському .

У
УЖгород

Русько-Комарівське газове родовище — належить до Закарпатської газоносної області Західного нафтогазоносного регіону України. Розташоване в Ужгородському районі Закарпатської області на відстані 15 км від м. Ужгород. Ресурсы газа — 2044 млн. м?.

Б
Березний

. Великоберезнянском районе открыто Лютнянское газовое месторождение.Ресурсы газа 2,4 миллиардов кубических метров.Суточный дебит составил 58 тысяч куб. м газа

НІ
Ну і життя....

Та їм в транші відмовили вот вони і придумали де ті гроші взяти аби в власні кармани напхати.і дивлячись як швидко приняли закон то довго вони не роздумували. Зажерлися там вже зовсім.

В
вот

Rusyn Valerij ++++++++!!!!!!

О
Опача

Як після такого не появляться заяви, щодо відділення Закарпаття? Сі три роки напоминавуть мені книгу "Скотний двор". І хочеся подонаджити риску словами класєка: Доскакалися на майдані, бл*ть

ДН
до нижнього

плюсую,краще не напишеш даже..свідурки,жріть не подавіться.

RV
Rusyn Valerij

Пам"ятаю,три з половиною роки тому,за ери скачок на майдані,ви тут по другому писали,дорогі земляки.Шо,наскакалися?Бачили очі що вибирили,тепер їжте щоб повилазило! А жиди тут ні до чого - вони лише на службі у самостійних ідіотів, хворих свідомизмом головного мозгу.

СК
Степан Крук

Задрали!!! Вихід один - націоналізація газової галузі . Достатньо годувати паразитів! Поки цього не трапиться ніякі "формули" розрахунків на газ не допоможуть. Так само потрібно поступити із електроенергетичною галуззю. А за це варто брати вили в руки...

РУ
Раб украінський

Йду завтра в мункач мало ратушу побзирати!

9
911

етр Алексеевич, давайте говорить откровенно. Зачем эта абонплата за подключение к газу и свету, сложные угольные формулы типа “Роттердам+” и непонятные газовые закупки в Европе? Можно ведь проще, и честнее. Установите, наконец, прямой сбор на содержание “энергетических” олигархов. – 100 гривен в месяц на Ахметова, – 100 гривен в месяц на Фирташа, – 200 гривен на Кононенко (мы ж знаем, что у него половину заберут) Плюс АТО-шные – 50 гривен в месяц на Захарче.. ой, военный сбор – 50 гривен в месяц за доступ в магазины “Рошен” Итого 600 гривен с семьи на “семью”. Так сказать, подушный налог. P.S. Да, и не забудьте, пожалуйста, автору книжки “Чиполлино” роялти своевременно перечислять. За идею, которую вы уже три года эксплуатируете бесплатно.

ШМ
Шоломон Мордехай

Життя після революціі. А пак што буде дале, што ще чекати тим бідним людям.

Г
Горацио

Командой жидов под руководством заокеанских кураторов ставится крайне интересный эксперимент: сколько раз надо загеноцидить рагуля, чтобы он начал пользоваться мозгами по назначению.

Р
Роман

Закарпаттю краще відділитися від дефолтного проекту "Україна": не буде тут порядку і через наступні 27 років.

Ш
Шоні

Скоро -"Прощай, Україно" а з годом - "jonapot magyarorszag"

О
Олександр

Вихід є... раз пересічники бойкотували трасу, а атошники залізницю, згідно з міжнародним правилом прецеденту ми маємо бойкотувати газопровід? так виходить? З якого *ера із Закарпаття йде газ в інші області і ми май більше платиме? Ви ся *банули?

A
Aleksander

Хлопці так це ше не усе виявляется нас дурили на тарифі якшо се правда https://www.facebook.com/valeriy.bezlepkin/posts/1036321976474468 я в шоці до чого вони не ненажерливі!

М
мукачівець

Де сядуть, там і злізуть. Комбінацію з трьої пальців люди їм заплатять.

ДR
До rem

Я канешно ненавижу цю владу, но ти ска мудак такий брєд несеш, іди похмелися оленю.

О
Опуко

Думаєш електрогазо платіжки у мадярів приємніші?

R
rem

Порошенко (Вальцман), Гройсман, Яценюк (Бакай), Турчинов (Коган), Кличко (Етінзон), Тимошенко (Капітельман), Ляшко (Леві) ... - ця нацменшина у владі проводить геноцидну політику проти всіх інших етнічних груп на території України.

Л
людина

дааа( скоро почнуть вводити квитанції за воздух хто скільки вдихає(

З
закарпатець

Піпец, скоро за воздух треба буде платити! Коли вже цим жидам доста буде! ЦЯ жидо-олігархічна шайка робить все аби Закарпаття відійшло до Венгрії!!!

S
Sanya

На Закарпатті має бути сама менша ціна за транспортуваня газу, бо газ Україна імпортує з Європи - газ відразу попадає закарпатському споживачеві.

:
:((

Дякуємо, наша "рідна" Україно...ну тебе нах....ми,напевно, до мадярів відчалимо...

Читайте також