Голова Народної Ради русинів Закарпаття: Заяви про з’їзд та автономію є провокацією

46
24

Очільник найбільшого об’єднання русинів Закарпаття Євген Жупан запевнив, що ніякого з’їзду русини Закарпаття 14 березня не проводили, звернень чи заяв не приймали і автономії не вимагали.

Більше того, наголосив голова Народної Ради русинів Закарпаття, з перелічених у заяві громадських організацій, більшість дізналася про так званий з’їзд із повідомлення, яке розповсюдило російський ТАСС.

«Я щойно спілкувався з головою Товариства імені Духновича Юрієм Проданим, які згадуються в провокаційній новині, то він запевнив мене, що вперше чує про з’їзд 14 березня, і тим паче, про якесь рішення, яке його організація підтримала», – зауважив Євген Жупан.

Народна Рада русинів Закарпаття, яку він очолює, об’єднує 90% русинських організацій, які офіційно діють в Україні. А ось Петро Гецко, на якого посилаються ЗМІ в скандальній новині, останні 3-5 років не був на Закарпатті, але протягом 2014 року активно фігурує в пропагандистських сюжетах російських ЗМІ про бунти в Україні та сепаратизм на Закарпатті. Більше того, Гецко оголошений в офіційний розшук.

Євген Жупан зауважив, що Народна Рада русинів Закарпаття збиралася місяць тому і ухвалювала заяву, в якій йдеться про підтримку курсу на євроінтеграцію, демократизацію та децентралізацію.

Мукачево.net

Коментарі

В
Володя

русини то парочка мукіїв

В
Володя

русини самі не знавуть шото такоє

М
Макс

Лиш за єнно не люблю СРСР! За то, шо приліпив нас до Украйини!

ДБ
Джованні Боґанчо

Один мудрий чех колись сказав: руські називають усе слов'янським, щоб потім назвати його руським. Так і тут: руські просувають ідею про русинське Закарпаття, щоб потім назвати його руським.

М
МОСКАЛЬ

Русинны - это миф, Украина - это миф. Зато бандеровцы это герои

Б
Бачі

русини се ко?

И
ивану

МОЖЕТ ВАНЯ ВАМ ДУРАКАМ ТАКИМ УЖЕ И НАДО В СХРОНЫ.У ТЯ КЛАВА ПЛАТНАЯ НАВЕРНОЕ ИЛИ ЗАПАДЛО НАПИСАТЬ-СЛАВА УКРАИНЕ.КИДАНУЛИ ВАС ОДНОКЛЕТОЧНЫХ!!!

И
Ивану

ты почему за повестку не расписался? ломанулся в Россию типа на зароботки? сука трусливая!!!!

Z
Zoltan

Русины - народ мифов! Они как неуловимые мстители: везде и нигде! Даже общегосударственную партию не могли создать! Венгров всего 150 т., две партии имеют! А Жупан - карманный русин Балоги :(

.
.....

Жупан знав про з'їзд,який проводив у "Русинському домі" Лецович під відеокамери російських ЗМІ.

І
Іван

Гниди мацкальські, вам Донбасу мало? Лем появіться уроди!

Р
Руснак

До рузьким Ты жебраку сам издохнеш у Павшинському лiсi кить ни тать ти поможу!!!! Сулаку!!!

Р
Руснак

ЖУПАН БРЕХАЧ НЕ БРЕШИ А УПУВIШ ПРАВДУ ЦИ ТЯ ЗАСТАВЛЯВУТЬ БРИХАТИ!!!!

Р
рузьким

вата і всьо шо з ними звязано, лиш суки появіться у мукачеві з колорадським лєнтами або собачим триколором - найдуть вас і лісі під павшином, із тим всім у сраці. то стосуєся і всіх хто там хоче автономій тай відєднань.

К
керикеш

По правді кажучи циган в області більше ніж так званих русин, дивно чому їх російські спецслужбісти не використовують для "автономізації".

К
керикеш

Декілька ненормальних так званих русинів хочуть автономії, а чи потягнут вони ту автономію? Таку ж придуману як і самі русини!

МР
мукачивський русин

Жупан не бреши. Запитай у Лецовича!

Р
руснак

все лем мелють,мелють ай нико нич не робить!

Д2
до 235

Повністю з вами погоджуюсь. Біда в тому, що в нас кожен дурень має куплений диплом про вищу освіту і думає, що він найрозумніший, маючи при цьому нульову освіченість.

U
ukrantrianon

Eljen a magyar-ruszin baratsag!

ПТ
Против Тупизма

Просто так бы не говорилось,жили бы люди нормально,мысли бы не было об автономии.

А
автономія

то коли каждому дадуть новой авто?

ДH
до: Hubert

А нашто тобі автономію?

H
Hubert

PROVOKACIO A KARPATALJAI AUTONOMIA?! AKKOR 1991.december.1.en MI TORTENT??!

Читайте також