Голова Тячівської РДА виділив своєму заступнику землі на 2 млн. грн. (ДОКУМЕНТИ)

4
28

У редакцію Мукачево.net надійшло звернення Працівників управління держкомзему в Тячівському районі Закарпатської області, в якому вони стверджують, що голова Тячівської РДА безкоштовно передає своєму заступникові землю, яку мали продати на аукціоні.

З повним текстом звернення та документальними підтвердженнями – можна ознайомитися нижче.

"Шановні журналісти! Звертаємось до Вас з надією, що не залишите без уваги надану нами інформацію. Нещодавно в Тячівському районі за участі голови Тячівської РДА Шелевера М.І. та його першого заступника Цірика М.М. сталася подія яка потрясла весь район та викликала в нас велике обурення.

З приходом до влади в перший місяць роботи голова Тячівської РДА Шелевер М.І., свідомо і не зрозуміло керуючись якими пріоритетами, передає безкоштовно у власність своєму першому заступнику Цірику М.М. земельну ділянку площею 1, 8 га, яка ще з 2006 року попередниками готувалася для продажу через аукціон і кошти від реалізації якої, орієнтовано в сумі 2 млн. грн., могли б піти на поповнення районного бюджету, та бути використані на соціальні програми району. (Копії документів підтвердять, що земельна ділянка яка знаходиться за межами села Р.Поле, в урочищі «Казаканичево», площею близько 1,8 га, яка згідно розпорядження голови Тячівської РДА від 28.05.10 №305 передана у власність гр. Цірику М.М. є саме тою земельною ділянкою яка готувалася до продажу через аукціон).

Ще в 2006 році головою Тячівської РДА прийнято розпорядження від 17.02.06 №3103 «Про продаж земельної ділянки через аукціон», площею 1,8 га, з них 0,50 га під АЗС та 1,30 га для промислових та інших комплексів. Згодом до даного розпорядження внесено зміни розпорядженням голови РДА від 03.03.07 №104, якими було затверджено місце розташування земельної ділянки яка буде продана на прилюдних торгах через аукціон, а саме за межами населеного пункту Р.Поле в ур. «Казаканичево», площею 0,50 га для комерційного використання під АЗС. На дану земельну ділянку була виготовлена технічна документація та проведено детальне обстеження грунтів, що підтверджується листом який надавався в.о. голові Тячівської РДА за підписом начальника відділу земельних ресурсів Немешом Б.В.(копія додається).

Оскільки попереднього розпорядження відмінено не було, то площа в 1,30 га так і залишилися для подальшого продажу, що підтверджується відповідними звітами які наше управління держкомзему щомісячно подавали до Головного управління держкомзему у Закарпатській області, разом із планово-картографічними матеріалами з нанесенням місця розташування земельної ділянки, копію одного з таких звітів від 13.11.2007 року за №63 додаю.

Також хочемо зазначити, що якщо порівняти картографічні матеріали із даного звіту з планом місця розташування земельної ділянки наданої у власність гр. Цірику М.М. буде чітко видно, що це одна і та сама земельна ділянка.

Такі дії голови Тячівської РДА аж ніяк не говорять про те, що це особа яка уповноважена діяти від імені держави на благо людей та суспільства. В таких вчинках нами не вбачаються спрямовані дії голови РДА Шелевера М.І. на виконання Земельної Реформи Президента України. Крім того голова Тячівської РДА Шелевер М.І. проігнорував попередньо прийняті головами РДА розпорядження про можливий продаж даної земельної ділянки, що є порушенням норм чинного законодавства, оскільки рішення, якщо воно не відмінено є чинним.

У зв’язку з вищенаведеним просимо Вас, не залишитися байдужими до даної ситуації, надати гласності корупційним діям з боку керівництва Тячівської РДА, а саме: голови Шелевера М.І. та першого заступника Цірик М.М., а також провести журналістське розслідування з метою позитивного вирішення даного питання шляхом скасування державного акту на право власності на земельну ділянку виданого Цірику М.М., та повернути дану земельну ділянку до земель запасу району для можливості відновлення процедури продажу даної земельної ділянки через аукціон.

Сподіваємося, що за Вашої допомоги у Тячівському районі припиняться вчинення корупційних схем та жадібних захоплень з метою свого збагачення керівниками Тячівського району в галузі земельних відносин". 

Коментарі

М
михайло

цірик.м.м.наглим шляхом своїм розпорядженням від 11.05.2012.№288 відбирає 0.26 га.землі в гр.майор розалії ільківни мешк.с.вільхівчик 146 в урочище"каменисте" і надає її гр.петрецькому в.м.зятю священника попович іван юрович.петрецький та попович сказали майор р.і.щоб та не ходила по судах бо марне діло судитися з адміністрацією.скоро ці ділки приватизують всі урочища які належать адміністрації бо рай.суд в іхніх руках прокуратура районна чинить вид що все добре.надія на євросуд хто доживе.

1
123

Іванку, а ну розкажи нам про досягнення нинішнього керівництва Тячівської РДА.

І
Іван

На коментарій Челядника можу відповісти, що наскільки я зрозумів Челядник був наближений до заднього місця "імператора" попередньої влади, і тепер йому не подобається його становище, так-як не має чим язик зайняти окрім дурних розмов.

І
Іван

Як вищевказували, це брудні політичні ігри попередньої влади та помаранчевих спільників, які будучи у влади не виконали своїх обіцянок, і за час перебування на керівних посадах нічого кращого для громадян не зробили, а навпаки привели державу до політичної нестабільності яка проявляється в озлобленості громадян та нехтуванні існуючих правил поведінки в суспільстві. І особи які ведуть брудні політичні ігри, мають за своїма плечима придбані дипломи - в Молдові, слабий інтелектуальний розвиток та дефіцит знань.

ЮТ
Юрий, Тячев

Абсолютно поддерживаю Сергея.Считаю, что это грязные политические игры предыдущей власти,их помаранчевых соратников.Которые будучи у власти не сделали ничего хорошего для граждан района,и пытаются всячески очернить главу администрации и его окружение.И кстати, из достоверных источников всем известно,что у Шелевера прекрасная семья,красивая жена,трое детей и двое внуков.Он многим людям помогает и простой народ его уважает.И все эти подлые уловки не смогут возвысить его оппонентов на фоне выдуманной репутации.То что они говорят о нем, никак не характеризует его,но прекрасно характеризует их.

С
Сергій

Це все намагання опозиційної влади дескредитувати правлячу.І всі брудні висловлювання це низькі методи боротьби з сильним оппонентом.Чому ніхто особисто не говорить це Шелеверу,якого поважає весь район,в очі? Тому що в цій нісенітниці нема ні каплі правди,а тільки бажання підірвати репутацію і довіру громадян та виборців.

І
Іринка

Накілько я знаю, то тячівські земельники ніякого отношения до цьої статті не мають. Це анонімка. Для чого обманювати людей. То спеціальна брехня на Шелевера і Цірика! Має бити якась значит ціль.

В
Василь

Я читаю коментарі і думаю, як все ж таки ми любим всіх обливати брудом. Просто обливаем бо є якась трохи можливість. Для чого!? Сьогодні Шелевера завтра когось іншого, яка різниця. Головне одне - це бажання облити брудом.

Ч
читач

Читаю і дивуюся! Тячівщина у 90-ті роки славилася революційністю. Члму ж тепер терплять люди?

П
Петро

Ми хочемо мати справедливу державу, яка би захищала інтереси простих громадян. А тут таке твориться. Та хіба тільки у Тячеві. При цьому ці хлопці вважають себе елітою-обраними. Та й справді обидва є депутатами обласної ради, Цірик - навіть член президії облради. Рівень моралі та інтелекту набагато нижче середнього. А ви, громадяни, обирайте далі своїх "слуг", які потім стають вашими панами-кровопийцями.

РМ
Редакція Мукачево.net

Коментарі (два останні) були видалені через порушення правил коментування, зокрема використання різних імен від однієї і тієї ж ip-адерси

С
саша

сын его вили сдал весь металолом с солотвинского солерудника а его заступник продан у него касир все взятки идут через него у продана кафе в тячевской податковой есть название ПДВ там торгуют алкоголем без лицензий но ето ещё цветочки какой дом в грушеве отхватил там сейчас такие делаются евроремонты да большая у него зарплата

С
саша

он всё контролирует наркобизнес розлив водки сурогата в диброве

Ч
челядник

на Палю обох в Тячеві,і Цірика і Шелевера на площі перед РДА!!!!!

І
іван

я таксист можете мене найти на "вибері меня":) добраніч! пішов я спати бо рано вставати:)

І
іван

я за:) лиш не знаю як нам телефонами обмінятися:) боюсь редакція не гарантує нам шо ми випємо цю каву:) чи гарантує?

ЛТ
Лариса та Богдан

Давай каву десь попєм ти цікава людина.

І
іван

незнаю:( якось договорилися мабуть у них свої причуди, але все в житті вертється:( на кого яму коплеш сам у неї впадеш:) та їх не то шо чорт візьме а взагалі земля не прийме!!!

ЛТ
Лариса та Богдан

Чули!!! Однак вроді з жінкою живе...

І
іван

Люди це смішно, який розгляд справ саміж усе знаєте, всі під небог Бога "шелевера" ходимо і його воздухом дихаємо доки він хоче. Він не одне людське життя загубив, по слухам які ходять по Тячеву, це людина, яка свою жінку вбила аби бути з любовнецею і яка йому тепер тоже не треба бо є інша на 25 років молодша. Правда вона вроді циганка може приворожила?

РМ
Редакція Мукачево.net

Єдине, що може гарантувати редакція, так це те, що при нагоді поцікавиться думкою з викладеного у статті у губернатора, чи голови ГУ МВС у Закарпатській області.

ЛТ
Лариса та Богдан

Шановна редакція, нас зацікавило те, що ви написали, що цим займеться прокуратура та меліція. Будьласка напишіть про кінцевий розгляд даної ситуації.

І
іван

народ терпіть це надалі! я такого голову виніс би разом з його кріслом на центральну дорогу! чорт би його забрав!

РМ
Редакція Мукачево.net

Дана публікація - це фактично заява, публічна до прокуратури, міліції.

R
ruslan

praveljno zrobulu, molodci hlopci, kraditj i beritj vse sho mosh i dali vid ljudej:) nashi ljudu na ce zasluzulu bo vonu spravzni LOHU, nicho ne znajutj i ne robljatj doku jihnja hatka z kraju:) meni smisno z cjogo, hocha napevno treba plakatu!!!!!

ЛТ
Лариса та Богдан

Віталій ти напевне смієшся? Це у Льовові є правда де кабінети судділ 1000 "зелених" посівають;)

В
Віталій

Я думаю, що маючи такі докази (документи які ми бачимо), можна звернутися до суду. Судді в нас покищо незалежні, а якщо ні то у Львові точно ще правди можна шукати!

ЛТ
Лариса та Богдан

Ну і що? Їм за це ітак нічого не буде, народ пошумить і втихне, бо безсилий! А правоохоронні органи цим не займуться бо всі в районі знають, що Шелевер хоч і є Головою РДА, але керує і міліцією, і всіма іншими установами. Тут все під ним і все ним "схвачено"!!!

Читайте також