Голова Закарпатської ОВК: всі бюлетені, видрукувані для області, є недійсними (Доповнено)

13
12

Про це голова обласної виборчої комісії Микола Сличко повідомив у спеціальному коментарі для Mukachevo.net.

Микола Сличко підтвердив, що всі видрукувані ЦВК бюлетені для Закарпатської області є недійсними, а це близько 900 тисяч. Причина – помилка в назві партії «Об’єднання Самопоміч», яку в бюлетенях назвали просто «Самопоміч», а це, як виявилось, назва зовсім іншої політпартії.

«Текст бюлетенів затверджувався цілою комісією, зокрема там були присутні представники «Об’єднання Самопоміч», преса, уповноважені представники різних політичних сил. Три тижні тому всі дільничні комісії були ознайомлені з цим текстом», - каже Сличко.

Голова Закарпатської ОВК зазначив, що не зрозуміло, чому два члени обласної виборчої комісії від «Об’єднання Самопоміч» тоді проголосували за це рішення і не сказали жодних зауважень. «Чи це було спеціально, чи як?», - запитує він.

«Ми приймемо рішення про переділення коштів і передрук бюлетенів. Ми встигаємо це зробити до виборів, щоб голосування на Закарпатті відбулось», - додав Микола Сличко.

Виявили помилку на вечірньому засіданні комісії у понеділок, 19 жовтня. Першими про це повідомили в середовищі Радикальної партії Ляшка.

Мова йде про 958 981 бюлетенів, які доведеться передрукувати. Дещо згодом ГО "Опора" оприлюднила зразки зіпсованих бюлетенів, у яких чітко видно в чому саме помилка - назві партії "Самопоміч". У бюлетені потрапила політична партія "Самопоміч", хоча мала бути політична партія "Об'єднання Самопоміч".

За підрахунками Комітету виборців України, збитки у зв"язку з передруком бюлетенів складуть близько 1 мільйона гривень.

Mukachevo.net

Коментарі

ДМ
дід Михайло

по всій Україні відбуваються політичні "неприємності". То бланки браковані, то печатку свиснули, то ще щось. Ми маємо три політичні табори: .Перший-це блок "єврейських" хазарських сект-Солідарність; Другий-це сиокомсомольці та їх батьки (з прожидью) і треті-це ті, які бажають показати себе націоналістами та "яйця не пускають". Що до "русского язика", то юредично, такого не існує, є славянська есперанто, мова яка являється інтелектуальною власністю києвських монахів, створена для іудо-хрестиянської правовірної церкви, створеної хазарином Володимиром Кровавим в десятому ст. Пушкін спочатку був знаменитим тим, що дуже добре знав культуру московського люду. читай: А.С. Пушкін Тень Баркова

З
Закарпатец

http://regnum.ru/news/polit/1995653.html Русскому языку в Закарпатье ... Лучшей гимназии Украины (школе №1 им.А.С.Пушкина) пришел КОНЕЦ. школа №1 им.А.С.Пушкина - без русского языка это нонсес, все равно что Порошенко без вискаря.

В
Василь

Тулько лем біды бы боло, подумаєш єдно слово пропустили. Потом пузніше повідять, шо дись у бюлетні кому чи крапку пропустили і назад ушитко передруковувати.

ПВ
Проти всіх

"Голова Закарпатської ОВК зазначив, що не зрозуміло, чому два члени обласної виборчої комісії від «Об’єднання Самопоміч» тоді проголосували за це рішення і не сказали жодних зауважень." А можна повідомити що це за два члена? Часом не отой патлатий Кравчук?

П
Петро

Слухайте, мені казали що ці бюлетені вже ходять. Ну скупають голоси... Якщо подумати ті хто купив ці бюлетені та хотів використати то тепер може з ними підтиратися))

П
правда

завжди треба шукати того, кому це вигідно. все це не спроста.

Ю
юрист

Пащенко! Не бідкатись треба, а звернутись до прокуратури з заявою про нанесення збитків державі, тобто фактично всім платникам податків. А ЦВК пора вже гамселити так,щоб очі на лоб повилазили - скільки років говорять про те щоб комісії (аби хоч частина) працювали на професійно на постійній основі.

ИИ
Иван Иваныч

Это все дело рук Путина.

Н
НеЙмар

Всюди в Європі любі вибори проходять тихо та цивілізовано. В Українї це скандали, драки та цирки. Саме обідно, що ці гроші які прокутуються на постійні вибори кожний другийй рік можна би використати більш раціонально і з смислом.

В
виборець

та це спеціально робиться диверсія в різних видах, щоб спровокувати хаос, зрив виборів тощо...держави немає зовсім?

В
ВАСЯ

давно вже треба запровадити стягнення з конкретних осіб-винуватців. Бо вже офігіли службовці-можновладці. Намутять безглуздих, піарних справ, а потім судові рішення в пользу потерпілих. І до відома всіх - стягнення коштів (тобто виконання рішень) по діючому закону України за рахунок організації (державної) де працювали горе-діячі. Тобто виплата моральних та інших збитків за рахунок Держави. Ость так і керують вже 24 роки !!! Бездарі кругом. Вже пора бити по карману кожного.

Ю
юрист

А при чому тут члени комісії? За всі дії ОВК в першу чергу несе відповідальність голова та секретар комісії. Було б дуже добре аби всі витрати за ці бюлетні були стягнуті зі всієї комісії, тоді б не гавкали б один на одного та знали би що за свої дії будутб нести відповідальність.

Читайте також