Греко-католики Закарпаття закликають вірян святкувати Великдень вдома

17
5

Таке звернення пролунало від греко-католицького єпископа Мілана Шашіка під час зустрічі в ОДА.

Зокрема Мілан Шашік повідомив,що греко-католицькі священики проводять богослужіння в онлайн-режимі. Щодо освячення пасок: єпископ рекомендує провести цей обряд удома. Увімкнути онлайн богослужіння і під святкову молитву голови родин окроплять свяченою водою паски.

Обговорюється пропозиція для мешканців сіл, освячувати пасхальні кошики біля будинків.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній звернувся до українців та закликав залишатися вдома у період великодніх свят.

Коментарі

Г
Градусник

Слухай, Міланку. Годенись из таким успіхом давати у отставку та йти собі дому на словаки. Аж не треба вже ходити до церкви, та і тебе не треба вже. Ци я дашто не так поняв?

ФМ
Філатов, мер Дніпропетровська

Поймал себя на мысли, что этот всеобъемлющий карантинный кошмар избавит нас (хотя бы временно), как минимум от одного безобразия. От лицезрения на Пасху в церквях депутатов с губернаторами и прокуроров с меценатами. С благообразными рожами и свечками в руках. С набитыми карманами, руками в крови и нечистой совестью. Всей этой говяжьей тусовки, ныряющих годами в труселях в прорубь под фотоаппарат и привозящих чартерными самолётами благодатный огонь под заказ. А также их супружниц, которые, замотав себя в платки, так любят селфиться для инстаграмма у амвона. Теперь вам, мерзавцы, придётся молиться келейной молитвой. И быть может, наконец, вы поймёте, что самое сложное в этой жизни - это остаться с Господом один на один.

М
мэр

Религиозным на заметку: На бога надейся, а масочку-то одень!

У
Україна

Час і історія показують , що ці ритуально-культові штучки "до фені"

Н
Няньо

А москальські попи що ?

Читайте також