"Я воюю за свою країну": Історія захисника із Закарпатської бригади

31
1

Офіцер артилерійського підрозділу 128 ОГШБр Володимир на позивний "Кабан" розповів про запеклі бої на передовій.

Безпосередні обов’язки Володимира – вибрати вогневу позицію й координувати вогонь артилерії. Підрозділ "кабана" багато разів розбирав своїми гарматами ворожі ВОПи (взводні опорні пункти), били піхоту й техніку.

"Недавно в «Ниву» прямо на ходу влучили. Снаряд вибухнув за два метри від неї, водій – 200, а вона ще й «Буханку» (повнопривідний мікроавтобус УАЗ) протаранила. Ми бачили все це з дрона", — розповідає боєць.

Володимир зазначає, що часто прилітає і по українських захисниках. Сам боєць пережив багато небезпечних епізодів — навіть танк по "Кабану" стріляв прямою наводкою.

"Я коригував вогонь своїх гармат із вишки й побачив, що за кілометр вийшов російський танк. Доповів командирам, і ті наказали негайно ховатися в укриття. Під вишкою стояли великі промислові ваги для зважування вантажівок із зерном, між якими була яма. Я крикнув піхотинцю й дівчині-медичці, щоб ховалися туди і сам швидко спустився й пірнув у яму. Тільки пригнув голову, як за два метри від ваг прилетів осколковий снаряд. Вибухова хвиля з осколками розбила стіну, напроти якої я стояв дві секунди тому. Танк ще потім пів дня по нас стріляв, ми ледве звідти вибралися…", — згадує Володимир.

Зі слів захисника, найважче на війні навчитися командувати підрозділом, знайти порозуміння з людьми. Адже для кожного бійця потрібен індивідуальний підхід, а це непросто. В ЗСУ зараз багато нових людей, які до війни не мали з армією нічого спільного. Але освоюються, дехто навіть контракт підписує.

"Сам я з Тернопільщини, закінчив Львівську Сухопутну академію імені Гетьмана Петра Сагайдачного в 2021 році й по розподілу потрапив у 128 гірсько-штурмову бригаду. Я перший у нашій родині став кадровим офіцером і не жалію. Був у відпустці дома, бачив своїх однолітків, багато з котрих випивають, не можуть знайти роботу або з усіх сил намагаються відкосити від армії. То мені їх шкода… Моє місце тут – я воюю за свою країну. Бував за кордоном у різних країнах, там гарно. Але дома завжди краще, і я хочу, щоб мій дім, моя країна були вільними", — додає захисник.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

А
Андрій

Нічого, хлопче! Знищемо ворога назавжди і відбудуємо свою країну. Ти ще будеш гордитися! Бережись і будь найкращим!

Читайте також