Ігор Кріль: Необхідно дати виборцям можливість обирати достойних

6
4

«Пропорційна система виборів у такому варіанті, який діє сьогодні, є гальмом на шляху розвитку України», – заявив у середу, 1 травня під час прес-конференції у Львові голова Єдиного Центру Ігор Кріль.

Народний депутат відзначив, що які б не були наступні вибори, вони мають проводитися за іншою системою. «Єдиний Центр за докорінну зміну системи виборів до всіх рівнів влади», – сказав він.

Ігор Кріль зауважив, що «це доводять вибори у міськраду Києва, на яких політики центрального рівня своїми потужними плечами прикривають реальних претендентів на місця у депутатському корпусі». 

«Єдиний Центр виступає за змішану систему виборів на місцевому рівні. Це дасть змогу розвиватись партіям, з одного боку, і відкриє можливість громадянам вибирати достойних кандидатів напряму, з іншого боку», – переконаний народний депутат.

«У Верховну Раду вибори слід проводити  за відкритими списками. У такій ситуації списки партій будуть формувати не лідери партій, а виборці на місцях, в кожному регіоні, голосуючи за конкретних та відомих їм місцевих лідерів», – сказав Ігор Кріль. 

На думку депутата, така система виборів підвищить відповідальність депутатів перед тими, хто їх обирає.

На прес-конференції Ігор Кріль також наголосив, що Єдиний Центр створює сильну українську команду, до якої відчинено двері для всіх. «Яка різниця, звідки прийдуть люди – з БЮТ, ПР чи КПУ. Ми маємо стати містком між Сходом та Заходом», – зауважив він.

За словами народного депутата, члени Єдиного Центру мають власну позицію і не бояться її відстоювати. «Подивіться, що відбувається в коаліції – домовленості не виконуються. Наші «партнери» підсовують Раді рішення, які блокують її роботу», – зазначив він.

Народний депутат також підкреслив, що не сумнівається у перемозі Віктора Ющенка на наступних президентських виборах. «Фальстарт наших «партнерів» по коаліції це підтверджує. Їхні методи стали більш витонченими, жорсткими, що стало результатом поєднання СДПУ(о) і БЮТ», – сказав Ігор Кріль.

Лідер Єдиного Центру підкреслив, що «саме тому ми маємо гуртуватися. І імпульсом до цього став започаткований 27 березня новий політичний проект Єдиний Центр. Бо перед нами стоїть вибір – або рухатися вперед, або повернутися на шлях тоталітаризму».


Коментарі

И
иттьь

Необхідно дати виборцям можливість обирати достойних. Надіюсь, що Кріль не має на увазі ЕЦовців та продажних НУНСовців. ПР до загальної перемоги !

Q
qqq

мечтатель. криль, ты где живёшь?

К
Кусi

Посьорбав з корита - дай iншим !

Q
qqq

мечтатель. криль, ты где живёшь?

Читайте також