Інтерсіті «Мукачево – Будапешт» готовий до запуску. Квитки коштуватимуть від 700 грн (Інфографіка)

19
12

Про це повідомив очільник Укрзалізниці Євген Кравцов, зауваживши, що успішно завершені перемовини з угорською компанією MAV-START nemzetkozi utazasok щодо реалізації цього проекту.

– В одну із наймальовничіших столиць Європи можна буде дістатись комфортним поїздом без пересадок, – повідомив Кравцов. – Щойно завершили перемовини з нашими угорськими колегами. Вони готові надати рухомий склад, що буде курсувати євроколією, яка і сполучає ці два міста. На новому напрямку не витрачатиметься час на перестановку вагонів з широкої колії на вузьку – це значна перевага маршруту.

Наразі потягом можна дістатися до Угорщини, зокрема Будапешта, але при цьому гаяти час під час зміни колісних пар.

Зауважимо, що про інтерсіті «Мукачево – Будапешт» йдуть перемовини останні 2 роки. З цього приводу радимо вам переглянути такі публікації:

Цей проект є можливим завдяки тому, що між Мукачевом і Будапештом збереглася євроколія, яку слід лише дещо модернізувати.  

– Відстань між Мукачевом і Будапештом близько 400 км. Ціна на квитки демократична: другий клас – трохи більше 700 гривень, перший клас – близько 1000 грн, – додав Кравцов.

Також він підтвердив амбітні плани щодо реконструкції вокзалу в Мукачеві та перетворення його у залізничний хаб для подорожів у Європу.

Читайте також нашу публікацію про те, як Ужгород і Кошице хочуть сполучити поїздом також класу Інтерсіті.

Коментарі

ДШ
до шановного

Шановний, Мукачево було 1000 років в складі Австро-Угорщини і дотого ж тоді жилося набагато краще. Будувалися госпіталя, розвивалося місто, достойно жила тодішня інтелігенція. Раджу прочитати історію. Повторюю, якщо щось не подобається, то будь ласка - Україна поки що велика. Прошу мати повагу до етнічних жителів. Я вивисловив свою точку зору і думаю, що моя тотожна з етнічними Мукачівцями. Ось справді, не розумію, як можна ще бути "патріотом" і жити в злиднях на 120€? Це вже не патріотизм, а "бидло налаштування" мізгів, яке так добре налаштовувалось з дитинства в тодішньому СРСР.

С
Сарат

на виїзді з Страбичева(в сторону Чопа) евроколія має такий радіус, що цистерни з газом(на швидкості 5км/год), тріщать всіма колесами. Мені цікаво, як там інтерсіті буде проїзжати...

А
Ага_уже_почти_готово

"Зауважимо, що про інтерсіті «Мукачево – Будапешт» йдуть перемовини останні 2 роки." Ага, ще 2-3 роки і може почнуть ремонт євроколії, яку треба "лише дещо модернізувати" (ще 2-3 роки)

ДМ
до Мункач Варош

У тебе, шановний, руки чешуться перекроювати кордони після 2-ї світової війни? Ласкаво просимо в АТО, може там, під російськими кулями, тобі відпаде бажання совати кордонами... І запам"ятай Закарпаття - це Карпатська Україна, яка входила, входить і буде входити до складу Українських земель!!!

N
Nata

A de vy bachyly pereviznykiv za 700 hrn.? Ja znaju, sho voby nabahato dorozhche

А
Алекс

Дороговато .Таже электричка и расстояние 380 км. За такие деньги летишь лоукостером ,а не этой парашей .

МВ
Мункач Варош

Ще б кордон Угорщини до Мукачева перетягнути і було б добре. Мукачево угорське місто! А всім кому це не подобаеться "звідтіля" будь ласка дорога за Карпати звідки прийшли

П
Пікачу

Про перевозчиків часто пишуть у новостях. Особенно кіть у нього спрінтер. А інтерсіті то є інтерсіті. То ти не електричка.

Ш
Шумахер

Перевозщики везуть за 700 грн від хати до хати, який поїзд не смішіть:-)

Л
Ласло

Як один контрабасист говорив-" через зельонку цигаретлики тягав,через ОКПП перевозив,а тепер з комфортом в Інтерсіті перекину."Відкрили ще один канал для контрабаса.Всі в темі і в долі.

И
имре

Цiну треба знизити , вона не обгрунтована !Макс.20 $.Будуть ганяти порожняк.

Ш
Штірліц

Євген Кравцов Плануємо вже за кілька місяців. Про розклад та можливість придбання квитків онлайн повідомимо обов'язково

Читайте також