Юний закарпатець розповів, як працював кухарем на круїзному лайнері та подорожує світом (ФОТО)

10
9

Олександру Гелетею з Іршави у свої 21 пощастило працювати у команді кухарів круїзного лайнера AIDAsol.

Перед тим як потрапити працювати на круїзний лайнер відомої німецької компанії AIDA, закарпатець Олександр Гелетей встиг попрацювати у багатьох ресторанах Києва, де продовжив навчання у КНУКіМ після закінчення Мукачівського ліцею сфери послуг.

Навчаючись в університеті, хлопець працював у ресторані "Хата Карася", який входить до мережі закладів харчування Михайла Поплавського. Пізніше Олександр Гелетей перейшов до ресторану "Люди" торгово-офісного центру Арена City у Києві. Однак, за його словами, найбільше нових вмінь та навичок він отримав працюючи на "відкритій кухні" елітного готелю Hyatt, у ресторанні Grill&Asia.

- Трохи згодом я випадково натрапив на оголошення про пошук кухаря на круїзний лайнер компанії AIDA. Вирішив спробувати себе. Спочатку я пройшов співбесіду з представником компанії по Skype, потім очну співбесіду. Розповідав про свій досвід роботи, освіту, знання мов. У підсумку, мене прийняли на позицію Demi Chef de Party в ресторан, також відкритої кухні BUFFALO STEAK HOUSE. Лайнер AIDAsol, де я мав працювати кухарем, стояв на Мадейрі. Тому я змушений був вилетіти у Стамбул, звідти у Лісабон, а вже потім на Мадейру, де мене вже чекали, - розповідає Олександр.

Працював Олександр Гелетей на борту круїзного лайнера 10 місяців, це було майже рік тому. Зараз закарпатець у Києві і готується до міжнародних кулінарних змагань у Чернівцях.


Радимо вам також переглянути історію про Мартіна Грінфільда із Закарпаття, який шиє костюми не тільки Президентам США, а й гангстерам. 

Коментарі

НВ
не важно

Молодець!!! )

О
Олександр

Всім доброго вечора! Контракт у мене закінчився, дуже швидко)) я ще просив щоб мені його продовжили хоть ще на один місяць, але сказали їдь вже додому)) Насправді дуже було цікаво, з'явилося дуже багато нових друзів , з усіх куточків світі: Індонезії , Філіппіни , Італія, Америка, , Венгрия , Словакія, Німечинни, Ґоа і звичайно ж з України!! Побачив багато чого цікавого і раджу всім хто хоче побачити світ, заробити грошей і просто поповнити свій багаж новими знаннями, пробуйте і у вас теж все вийде , головне вірити в себе і не слухати нікого!!! Так це мій перший контракт, але я думаю не останній , такщо якщо вам потрібна якась інформація або я може чимось можу вам допомогти, пишіть завжди радий всім ))) Хорошого вам вечора .

Я
Яна

Я працюю вже 6 років на лайнері Royal Caribbean, і по-перше ,в кожній компанії все по-різному,по друге,повари дуже мало заробляють.І звичайно,з 12 годинним робочим днем багато не побачиш.або побачиш,та не поспиш,не відпочинеш,і чим довше на борту,тим менше виходиш на вулицю. Так,цікаво,так,неймовірний досвід,80 країн,тисячі людей,всі океани,всі континенти.говорити є про шо годинами ,днями,але є всьому своя ціна.

ДA
до Aljaska

самі собі протирічите . Як це зрозуміти: "І ще одне якщо через 10 місяців зійшов на берег то тут щось не то.... стандартний контракт 6-8 місяців (тут два варіанти або не витримав бо там важко що не кажи або списали а причин багато."

ЭЯ
Это я))

Знаю его лично и честно, не могла подумать, что когда либо Саша вырастет до такого уровня и по правде говоря, если бы он знал кто пишет этот коммент, он бы не поверил что я, не кривля душей скажу МОЛОДЕЦ!! правда рада за него, самое главное, что он очередной раз доказал большому количеству людей, что не имеет значение откуда ты родом или сколько денег у тебя в кармане, ты или идешь и борешься за свою мечту, или дома сидишь и ноешь, что папа не дал денег на учебу!!

6
6

хоть шо, моя баба штреку в Африці строїла і шо...?

A
Aljaska

Я знаю людей які працюють в круізній компанії Royal Caribbean International США біля десяти років побували більше сімдесяти країн свту поспілкуватися з цими людьми цікаво і є про що.Повірте за 10 місяців багато не побачиш і незаробиш так багато .І ще одне якщо через 10 місяців зійшов на берег то тут щось не то.... стандартний контракт 6-8 місяців (тут два варіанти або невитримав бо там важко що некажи або списали а причин багато.

П
Пiтьо

Молоток.

Ц
Центровський

Норм. Лем не в компанii з iндусами i в'€тнамцями. А так, покатався, пiдзаробив, молодець.

Читайте також