Капітальний ремонт країни Гройсмана чи Велике будівництво Зеленського на Закарпатті? (ВІДЕО)

32
7

Минулого року президент України Володимир Зеленський та його уряд анонсував проект "Велике будівництво" - будівництво сотні шкіл, лікарень, дитячих садочків, спортивних комплексів, тисячі кілометрів доріг в 2020 році. Але, як виявилось, це хитро продумана піар-компанія. Чому, дивіться далі.

У Закарпатській області підготували вражаючий перелік об'єктів, який анонсували президенту у 2019 році - це школи, садочки, спортмайданчики та інше.

Загалом на цілу країну у бюджеті на це передбачили рекордні 85 мільярдів гривень. Ми пропонуємо вашій увазі декілька об'єктів, які вже майже завершені, але, що найбільш цікаво, не цьогорічною урядовою програмою, а попередньою.

11 з 17 об’єктів, а саме 5 садочків, 4 школи і 2 спортивні об’єкти, взяті з програми уряду Гройсмана.

Ще на 3-х об’єктах, (Тячівська ЗОШ №2, а також спорткомплекси у Воловці та Невицькому), реконструкція почалася ще при попередній владі в 2016 – 2018 роках, за кошти Держфонду регіонального розвитку.

Насправді, жоден із названих президентом об’єктів не підпадає під визначення «Велике будівництво». Бо тільки 2 з них зараз будуються – дитсадок у Нижній Апші і спорткомплекс у Невицькому.

Все інше – це реконструкція, ремонт та перепрофілювання.

Невицький спорткомплекс будується вже 4 роки, і тільки цьогоріч планують його офіційно відкрити. Перші згадки про нього з'явились у 2015 році, коли на пленарному засіданні сесії, один з депутатів звернувся із запитом про виділення коштів в сумі 400 тис.грн. на будівництво міні-спортивного комплексу на сільському стадіоні в селі Невицьке, Ужгородського району.

Загальна кошторисна вартість об’єкта складає 2973,158 тис.грн. Невицькою сільрадою було виготовлено і оплачено проектно-кошторисну документацію. Тоді, «За» проголосувало 51 депутат.

Інший об’єкт - так звана реконструкція будівлі під дитячий садок в селі Яблунівка, що на Хустщині. Вартість проекту 10 млн 355 тис. грн.

Кореспондент Mukachevo.net, побувавши на місці, побачив серйозну роботу, яка напевно і не зупинялася. Але...зайшовши на сайт Мінрегіон розвитку, ми побачили цікавий факт - будівля була готова ще у кінці 2016 року.

Будівля простояла 4 роки і зараз її вписали в програму "Великого будівництва"!

Також, один з об’єктів який реконструюють — садочок в Селі Дротинці, Виноградівського району. Роботи тут почали ще у 2015 році. Проектом передбачено ДНЗ на 100 місць.

Зараз заклад повністю готовий - але в чому тут заслуга діючого уряду, знову невідомо.

До речі, у Горінчеві на Хустщині, також реконструюється будівля ДНЗ. З відео на сайті Мінрегіон розвитку видно - робота кипить! Але, насправді, реальність трошки інша.

Тут в селі існує два ДНЗ, один з них діючий, це будівля колишньої сільської амбулаторії, яку реконструювали у 2015 році, а інший, залишений в такому ж стані як на відео.

Корпус останнього, зі слів місцевих, використовують виключно як адмінкорпус та пральню. На проект виділено 16 млн, і ми впевненні, що заклад добудують, та 60 дошкільнят зможуть здобувати тут освіту.

Але, знову ж таки, чому проект 2018 року приписують до "Великого будівництва" зрозуміти не можемо.

До чого тут Зеленський, якщо ПКД, фінансування й роботи почалися ще в 2016 – 2018 роках? Фактично це амбітна програма за рахунок попередньої влади, адже все розпочали декілька років тому...

Так чому ж тоді школу довгобуд, у гірському селі Кваси на Рахівщині, яка вже 8 років стоїть тільки з фундаментом, будується лише на папері, а діюча поряд не відповідає ніяким санітарно-епідеміологічним нормам, не включена у програму "Великого будівництва"?. Питання залишається відкритим і досі.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Т
такое

правильно робить Зе! Проаналізував що мош зробити і зробив. Вам дурням лем дай владу - самое шо мож уявити дурноє - то і буде ваш ліпший проект

С
сяк

Тобто треба було забити на програми попередників і робити свої, "бо то програма не мого уряду"? Добре, що ви про це пишете відкрито. Це говорить більше про вас ніж про Зеленського. Мені все одно хто починає будувати садочки і хто їх закінчує. Мені головне щоб були садочки і спорткомплекси. Мені не все одно коли показують пальцем на попередню владу, а беруть на себе обов'язки і доводять справу до кінця. Велике будівництво чи маленький ремонт або серйозна реконструкція ... яка різниця? Головне, що робиться і ми це бачимо. Для чого придиратися до слів? Тоді і дороги не ремонтувати, бо то не будівництво, а ремонт? Що Балоги побудували за 30 років крім свого бізнесу? Не ремонтували, а саме побудували? Якщо це журналіст, то має говорити об'єктивно. А якщо це передвиборчі поливання брудом - то робіть це чесно. 8 хвилин типу-розслідувань це все на що ви здатні? Зеленський за 2 роки розпочав будівництво двох комплексів і ще пару реставрував і завершує ремонтні роботи + дороги + ковід.

М
Мигаль

Так і є. Типирь ушитко што за остатні роки ся робило зелені приписувуть собі, бо мож пантлик червений перерізати і зробити селфі.

1
111

"ні а чом"

ЗТ
Закарпатський тормоз

Наконец-то ви написали про цей вброс інфи для лохів, та сама ситуація з дорогами.

КП
коли при Гройсманови тіко дорог ремонтували?

https://www.youtube.com/c/PavelAvdokushyn/videos

ШБ
Шмірґлі бачі

Главний не тот ко начав, а тот ко лєнточку на откритії перерізав

Читайте також