Консула Угорщини в Берегові оголосили персоною нон-грата (Усі подробиці)

13
28

Як зазначають у Міністерстві закордонних справ тепер у консула є 72 години аби покинути країну.

Сьогодні, 4 вересня, Послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню було вручено ноту з інформацією про те, що консул має залишити території України. Як пояснюють причиною такого рішення є діяльність несумісна зі статусом консульської посадової особи, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року.

Тепер у консула є 72 години аби покинути країну.

У МЗС сподіваються, що Угорщина більше не повторюватиме такі дії.

— Розраховуємо, що Угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства, - зазначили в МЗС.

Разом з тим, додають, що розглядають громадян України угорського походження як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликають до цього ж наших угорських партнерів.

Буквально через кілька годин у мережі з'явилось повідомлення про такий самий хід збоку Угорщини. Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що він викликав посла України у Будапешті і повідомив їй, що у консула є 72 години, щоб залишити Угорщину в якості пропорційної відповіді.

Згодом, стали відомі імена консулів, яких висилає Київ та Будапешт. З угорського консульства у Берегові відсилають дипломата на ім’я Gyorgy Vass (українською транслітерується як Дьордь Ваш). Саме цей чоловік є на скандальному відео з бокалом шампанського у руці.

Разом з тим, стало відомо кого Угорщина відправляє назад до України. Речниця МЗС Мар'яна Беца уточнила, що це перший секретарь українського посольства в Угорщині.

На кінець, Клімкін пообіцяв працевлаштувати в Ужгороді консула якого відіслали з Угорщини

Нагадаємо, про те, що консул залишить країну повідомляв нещодавно Міністр закордонних справ Павло Клімкін. Спочатку він дав шанс Будапешту самому відкликати консула, але той відповів, що не збирається це робити. Тоді в МЗС відреагували, і зазначили, що до кінця тижня консула оголосять персоною нон-грата, що і сталось сьогодні.

Додамо, цей конфлікт підіргрівся між країнами через відео, яке з'явилось мережі. На ньому в угорському консульстві в Берегові роздавали паспорти, а новоспечені громадяни присягали на вірність Угорщині. Після цього на відео людей чітко просять приховувати факт отримання другого паспорту від України.


Коментарі

Ш
Шоні

До Dmytro. Якщо ваша реакція нінащо не вплине, то для чого апелюєте Степану, щодо його реакції?Для сепаратизму, війни, перевороту, як на майдані- може бути використаний і стовп, бо чого він тут стоїть? Україна, вірніше постмайданні загарбники влади, погіршили відносини з усіма сусідами. Ви може і були під Австрією, галичина дійсно була під нею при Австро-Венгрії, але Підкарпатська Русь в часи імперії була під Венгрією.Венгри тут тисячу років, так, що вони мають набагато більше прав на свій вплив ніж Україна, яка тут з 1992р. і опосередковано з 1945р.От захисники олігархів,якраз оцим маркером і дурманять людей, мол неодні так другі.На майдані кричали, що з олігархами покінчать.То чому не кінчають? Бо це зрежесований переворот! Треба боротися з олігархічною системою, щоб вона зникла, як явище. На рахунок риби і гниття.Народ має тисячолітню мудрість і риба-це алегорія, якраз до держави.А в нас голова держави гнила!

D
Dmytro

до 15:15: До чого там спецслужби? Це загальновідомий факт з обох сторін. Про нашу сторону мовчу, а венгри ж розуміють, що паспорти вони дають не венграм і багато з них навіть говорити не вміє ... Я не берусь нікого судити (ні тих хто давав ні тих хто отримував). У кожного свої мотиви і мова не про них. Оприлюднили факт роздачі паспортів і звичайна ситуація набула розголосу і дещо складної форми. Мені було-б цікаво почитати варіанти розвитку подій, і навіть погляди Stepan на те, яка мала бути реакція України. Ситуація не така проста як здається. Взагалі мені часто цікавіше читати коментарі ніж саму новину. Мені також цікава ваша думка чому саме зараз і кому це вигідно.

DD
do Dmytro

Невже Ви думаєте, що спецслужби України не мали відома, про подвійне громадянство окремих громадян України? З 2011 року є можливість отримання угорсього громадянства. Чому саме зараз висвітлено це питання? Кому вигідно саме зараз піднімати шум навколо питання подвійного громадянства?

S
STEPAN2

До Дмитра, Шоні, Stepan, До ханига...+; Dmytro, Ханига...-. Люди добрі, де ви живете? Точніше проживаєте? І кому вірите? Політикам? Продовжуйте... Близько 900 років проживали славяни з мадярами, і 100 живуть мадяри з українцями на Закарпатті (з двойним чи без). Без проблем. А тепер появився якись клімкн, супрун, гриневич, і т. д. (спеціально з малої букви), і починають нагнітати обстановку, а потмім звалювати на Россію, сепаратизм і не знати що. Почали до*буватися до стовпа, як поліцаї. У них роботи не є. А ви Dmytro, Ханига, і деякі "націоналісти" ведетеся на них. Хто вам заважає? Мадяри, румуни, словаки, поляки, русські, молдавани??? Політикам не багато залишилося, а вам, нам і дальше тут жити. Подумайте, поки не пізно...

1
1

Україно віддай Угорщині вакцини, хлор, кошти виділені на дитсадки, дороги, кпп, допомогу яку видали підприємцям, дай високооплачувану роботу, зроби так щоб європейський працевлаштувач ставився до українця так як до громадянина ЄС, платив відповідну ЗП, а не половину як платять зараз нашим батракам. Скажи Угорщині - “ми самі будемо піклуватись про наших громадян, ми їх всіх забезпечимо, не потрібно нашим громадянам вашої допомоги”

П
питання

Скажіть будь-ласка, коли вже нарешті будуть висилати консулів російської федерації? З 2014 року воюємо з російською агресією і все норм ?

D
Dmytro

До 08:37: Згіден з Вами, закарпатські венгри нехай вважають себе венграми. Не маю нічого проти. Я буду себе вважати австріяком - рівно сто років тому Закарпаття було в складі Австро-Венгрії. Зверніть увагу як Австрія поводить себе з Закарпатцями і порівняйте з Венгрією. На території суверенної держави діють її закони і необхідно їх дотримуватись. Україна дуже ліберально відноситься до інших національностей. На рахунок "з року в р1к т1льки г1ршаэ" я не погоджуюсь. Не буду розписувати і повторюватись. Далі в Вашому коментарі також дуже не конструктивна критика і не варта уваги. Мене досі цікавить думка Stepan. Сподіваюсь Ви опишите свою позицію.

D
Dmytro

до Шоні: Моя рекція ні на що не вплина. Мені особисто не приємно переглядати відео з огляду на ряд факторів, але з іншого боку - важко назвати цю подію виходячо за рамки міжнародного права. Я погоджуюсь з тим, що мотиви набуття громадянами України громадянства інших держав напряму не повязані з сепаратизмом, але це може бути викристано для сепаратизму. Разом з тим - дружніми дипломатичними назвати відносини Угорщини мені важко. "Якби ваші захищаємі вами олігархи здохли,то" на їх місці були б інші. Ви любите свою землю (не державу), тому і коментуєте події на місцевому сайті. Вашими словами - "не робіть беззаконня" і будете жити краще. Держава - не риба і не гниє з голови.

1
13,51

чекаш нипорядків,їх ни буде,Україна ни московія,поклали на місто неврівноваженого консула,но пирид тим хотіли оби Будапешт удозвав провокатора сам,словаки из ними са ни няньчать

Г
Гийза

І ЩО зміниться-одного конс.вишлють інший приїде а політика Мадярщини залишиться мадяре Закарпаття як говорили так і будуть говорити по мадярськи а паспорт іноз. то спосіб вижити а можливо краще жити знайти в Європі ліпшу роботу вчити дітей бо Україна неможе а може і нехоче дати такого життя.Подиіться яке життя в УКР. багаті багатіють бідні бідніють -перші незнають яке вже майно купувати які літаки яхти авто офшори-другі через інфляцію зріст на все цін жебрачі пенсії зарплати відсутність роботи недають можливості гідно жити.В цій ситуації для закарпатця трудолюбивого вихід один їхати на заробітки за кордон і ось такі можливості надає Європейський пас.Але такі паспорти мають і високопосадовці нашої країни згадайте Насірова Англія підтвердила у видачі паспорту чомусь там нема боротьби ......

Ц
циган

ніко не вім ко то яке мовечку знатему

ДД
До Дмитра

На закарпатт1 венгри завжди були венграми та вважали себе вважали венграми. Не закривайте оч1 на те якщо Укра1на трохи л1пше п1клувалась про своэ населення та старалась б1льше розвиватись тод1 цього питання не було. Но так як ситуац1я в Укра1н1 з року в р1к т1льки г1ршаэ, само собою люди шукають л1пше життя, бо людям важлив1ша своя с1мя н1ж депутати та 1хн1 синки не вихован1 як1м все по барабану. Бо в Мене тато депутат статусом захищаються. Зам1тьтте що в укра11на не перший р1к неяк не можуть прийняти закони як1 направленн1 з бородьбою з коррупц1эю. но П1дняти ц1ни на газ та взяти ще один кредит в1д МВФ на то э час.

Ш
Шоні

Дмитро.А реалістично можете відреагувати?Люди рвуться за другим громадянством,не із за якихось сепаратних ідей,люди просто хочуть жити!Якби ваші захищаємі вами олігархи здохли,то Україна воспряла б,як від важкої хвороби.Не робіть беззаконня і не буде ні Криму,ні Донбасу,як гарячих точок.Але сьогоднішні узурпатори влади і їх приспішники хочуть заставити любити.Уповаються підтримкою штатів і думають,що не настане час,коли отримають,мяко кадучи,копняка!Чому “влада” не виганяла консула,коли мадяри дарували в Закарпаття вакцину,гемодіаліз,хлор...!?

D
Dmytro

Stepan, гіпотетично - як би Ви відреагували на відзняте відео маючи крісло міністра закордонних справ? Звісно, ви не вбачає в цьому складу злочину, але зважаючи на Крим, Донецьк, Луганськ, дипломатичні відношення між Венгрією та Україною (зокрема питання НАТО на євроінтеграції) і постійно зростаючому впливі Венгрії на Закарпаття.

AP
Al Pachino

"син Цвіріня Євгена Горобуськовича" Об тебе якщо мадяри витирають ноги і ти смієшься, то тоді все згідно чинного законодавства. Таких п?дорів як ти вообще живими треба закопувати...

S
Stepan

Третє. Невизнання подвійного громадянства і відсутність його заборони – європейські стандарти, викладені, зокрема, у ратифікованій Україною Європейській конвенції з громадянства. На них ґрунтувався і наш профільний Закон від 2001 року. Їхній сенс є зрозумілим – у питаннях громадянства чільне місце мають посідати не інтереси державного апарату, як це було в СРСР, а конкретна людина, її права і свободи, як це є повсюди в Європі. Джерело множинного громадянства – завжди колізія між правовими нормами двох чи більше держав. У багатьох випадках самі громадяни, або їх діти, автоматично, поза власною волею, можуть набути громадянство іншої країни за фактом проживання або народження чи зміни сімейного статусу. Такі колізії виникатимуть, допоки світ поділено на окремі держави. Саме тому фізично неможливо «заборонити» подвійне громадянство – ані законом, ані навіть Конституцією, як неможливо «заборонити» дощ та сніг, якби кому не свербіло це зробити.

S
Stepan

руге. Профільний закон також не містить заборони подвійного громадянства. Закон України про громадянство не визнає множинного громадянства особи, яка його набула. А це геть інша річ. Закон чітко формулює: «Якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України» (ст. 2). Український громадянин не може посвідчити себе паспортом іншої держави у поліції, податковій, пенсійному фонді, на паспортному контролі чи в закордонній консульській установі. Не може увійти у відносини з державою, її органами і представниками як іноземець. Крім того, громадянин України, що має подвійне громадянство, не може працювати на держслужбі і бути суддею. Але мати паспорт іншої держави закон йому не забороняє.

S
Stepan

Влада вшелепалася у чергову халепу через угорське громадянство для українців. Генпрокурор, ні сіло ні впало, погрожує карами за неіснуючі злочини, не тямлячи ані Конституції, ані профільних законів. Що ж, доведеться влаштувати невеликий лікнеп і нагадати бодай базові речі з українського законодавства про громадянство. Перше. Мільйон разів повторювана байка про те, що Конституція забороняє подвійне громадянство – суцільна брехня. Поняття «єдиного громадянства», що міститься в Конституції, давно і чітко розтлумачене у ст. 2 Закону про громадянство, одним із розробників котрого був і автор цього допису. «Єдине громадянство» - не «одне» громадянство, це не заборона подвійного громадянства. «Єдине громадянство» означає, що на території Україні не може бути громадянства Львівської чи Харківської областей, міста Києва, не може бути громадянства «ДНР» чи «ЛНР». Нічого іншого поняття «єдине громадянство» не означає. Крапка.

ДХ
До Ханига

Прсото обяснили людим як можна об1йти проблему на пустому м1сц1. В США з цього проблему не роблять. А тут дайта за що зац1питись а якщо нема тод1 придумаэмо Сам1 причину. П1ддержую ту частину що якщо хтось депутат або в держ органах тод1 треба позбавити або хай в1дкажеться в1д громадянства. В Угорщин1 щоб бути в органах правл1ння тебе перев1ряють на пол1граф1 що хто ти э!!! Бер1ть пример, а як завжди. Э у св1т1 доброе но все поганое впроваджуэ укрина!!! Уч1тся або незабаром будете робити в мо1й нов1й бригад1!!!

Х
Ханига

Реагувати треба було однозначно. Що б там мадяри не цвірінькали про наші закони, а прямо говорити, що не показуйте паспорт України - це грубе втручання у життя іншої країни.

К
Конкурс

Конкурс розпочато, Я ставлю ставки що дипломата 1з США само в посл1дню чергу вишлють 1з укра1ни.....А московско патр1альхальну церкву в берегов1 коли закриють в1н же шп1он..... В общому повний маразм а не кра1на. Р1дненька дай людям жити а не виживати .... Донбас, Крим, Луганьск п1шли... Закарпаття йому просто всер1вно в твориться в укр1н1 в ньому люди хотят миру а не Ваш1 дитяч1 розборки. Укра1на це 11 областей а вс1 1нш1 т1льки страждають в1д укра1нского шов1н1зму та рассизму.

ДС
До сина -байстрюка

Об нас мадяри ноги не витирають.Не перекладуйте ставлення до вас на нас!

G
gumi

тобто жодних причин, факт порушення вказати не змогли. Статья 23 4. В случаях, указанных в пунктах 1 и 3 настоящей статьи, государство пребывания не обязано сообщать мотивы своего решения представляемому государству

БГ
Бундаш гивдий

Не треба лякати нас тим, шо Україна розвалиться. Для дурнів які у всьому звинувачують Українську державу і не бачать колоди в чужому оці. Немаю нічого проти угорців чи українців які дістають угорський паспорт, - кожен виживає як може, просто угорські популісти загрались в шантаж. Угорщина має великі проблеми з Єврокомісією - тому говорити що тільки Україна конфліктує з сусідами, недоречно. Від такого конфлікту Угорщина не виграє однозначно.

1
17

Буде ответка. З Нірки вимкнуть консула.

А
аматор

болять очі читати текст. будь ласка звертайте увагу на помилки орфографічні.

Г
Гммм

Это дно дипломатии от Украины, так по чуть чуть и развалиться Украина благодаря нашим политикам ) просто надо было узаконить двое гражданство , и так все политики имееют двое гражданство

СЦ
син Цвіріня Євгена Горобуськовича

Давно пора, бо об нас мадярони за вкаівкою Своноросів витирають ного а ми сміємося.

Читайте також