Крок на зустріч "пересічникам": Автомобілі на єврономерах можна буде розмитнити за €1 тис.

3
46

Про це розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

За її словами, за перехід на українські номери власникам вже ввезених до України легкових авто з іноземною реєстрацією доведеться заплатити від 1 до 1,4 тис. євро.

— Категорія до 2200 см кубічних, 2-га категорія автомобілів, це в районі 1 тисячі євро. Наступна категорія - 1,2 - 1,4 тисячі. Це рішення стосується авто на іноземних номерах як пізніше 2010 року випуску, так і пізніше 2000 року. Відповідні зміни буде внесено до податкового, митного та бюджетного кодексу. Це справді величезний крок назустріч людям", -  сказала у коментарі Еспресо.TV голова податкового комітету.

Нагадаємо, 6 вересня понад 4 тис. машин з іноземною реєстрацією перекрили вул. Грушевського в Києві - від Європейської пл. до Верховної Ради. Власники вимагали відмінити акциз на ввезення авто на іноземній реєстрації, пропонують скасувати норми Євро-5 для старих машин і ввести техогляд для них.

Сьогодні,  представник Президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що у найближчі три місяці планується прийняття закону, що забороняє в'їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україну.

Коментарі

П
Петро

Дискутувати по темі мови можуть лише барани, які нездатні вивчити найкрасивішу у світі мову

ВЯ
Вас я

Ти дебіл знайти того хто вчинив дтп рівно 2-хв. Поліція робить запит на фіскальну службу і все з'ясовано хто загнав авто і в якому місті він мешкає бо це все вказано в тех паспорті або доручено.

Ч
чоколада

педро накладе на южанину вето, не буде бляхарям суттєвого поукращення в розтаможці, рано радієте .Та нико шось не гавкать як ті цурбаки чадять у вароші , пак дихаємо ми і наші діти, кого поліція буде шукати коли бляхарь зробить ДТП і вб"є людей, а потім втече. Висновок єден, наш нарід на 80 % просто тупе, охерівше ,безкультурне бидло.

О
Олег

А той хто немае авто як Я i Хоче справедливе розмитнення i адекватнi цiни такi люди хто??? Я теж хитрожопий ???? Тоже розумнiший за всiх???? Тоже думаю як би лиш державу об...ати?????? Я просто хочу купити в майбутньому авто i хочу людськi цiни i заплатити стiльки скiльки вона коштуе а не стiльки скiльки хтось захотiв

МН
Мукачеву НЕТ

Шановна редакціе!!!!!! Перед тим як шось констатувати...дуже ретельно подумайте!!!!!!! Пані Южаніна говорила Про АКЦИЗ в тисячу, тисячу п'ятсот евро, а не про повне розмитнення!!!!крім акцизу е ще ввізне мито((10% від вартості авто),+20ПДВ. Так що не ведіться шановні читачі на цей розводняк!!!!

М
Мадярка

До пернувводу, то ти чорте навiрно коли захворiеш то ходиш у маршутку кашляти обо всiм боло погано як тобi

ДК
Доя косильнопроти

Ноутбук є. ПЗ ліцензійне, і Windows, i Office365, i антивірус.Фільми не качаю. Ще є якісь питання? Не судіть інших по собі...

К
Косильнопроти

Хто проти тих хто їздить на нерозтаможці. 1 питання у вас компютер є? кіть є то програмне забезпечення ліцензійне? чи ви што обошли систему не заплатили? а качаєте фільми піратські з інету. корочи Лицеміри ви. (вкрадено з ютуба Авто ведро)

С
Саша

Каждий раз коли читаю на цьому сайті клментарі поражаюся з необразованості наших закарпатців... Недочитають шо люди пишуть і нараз кіпіш. В законі про розтаможку для нас хочуть поміняти шо не з 2010 року мож вигідно розтаможити а буде з 2000. І не тис євро як ви всі ниєте а за пільговими ставками + ПДВ. І якшо мпшина 2000 р в європі стоїть 2000євро то рлзтаможка + пдв і виходить в районі 1тис євро. І то буде для ВСІХ. Так шо перед тим як писати херню дочитайте докінця статтю. Ніхто не дасть машину за 100 тис розтаможити за 1000тис.

М
Мигаль

Туй вобще нико нич не поняв.. Лиш южанина тай луценчиха вкурсі дєла што тай як. Звідати тре Ярошевича Олега - ун май розумний чоловік

М
Мукачеве

Я шось не поняв Машину 1999 і нижче не можна буде ростаможити?

П
Порошенко

"Страна дураков" Це просто якась дурня. Вийшли ушльопки на майдан, котрі ніколи не платили державі і гроша ......і прошу дуже - розмитнення за 1000 євро! Дурнішої держави нема в світі.

Й
йовжі

йой як с туй возбудили тоті що за пільговим законом розтаможили заплативши 2-4тис. єврів. тіпа з них лошку чинят. я у період з 2010 до 2013 субі загнав три машини за які у сиридньому плативим 8-10штук баксу розтаможки та штось ся не возмущаву. а пак плюнувим та узяв 3літра на cz номерах та уже ся три годи вожу. та лиш кажу йов нопот ківанок. добиватися треба чим май малої розтаможки на усі мотори тай усіх году. най ся чилядь возит

М
мкчв

Це рішає питання по машина 10000 євро і вище. То виходить вигідно реально. Але проблема з машинами 500 - 2000 євро залишається. Тим не менш і так вийде дешевше ніж тут таку купувати. А якщо врахувати що машина їздила все життя по нормальним дорогам, споживала нормальне пальне і мала нормальне обслуговування - то все таки то є позитив.

ТК
тому ко проти

Беріть плакати і ідіть під кабмін вимагати 100000% ставку на розмитнення. Заодно попросіть аби і ціни на газ одняли у 10 раз і податки у двічі як мінімум. Бо ви не хитрожопі, вам нич доброго не треба і вам любиться боти бидлом. А хлопці молодці, таки добилися чогось. А добилися не того аби їздити на бляхах, а аби розмитнення було хоч більш менш адекватним. Ко не розуміє різницю - читай перші речення. Кіть то реалізується - я перший буду на митниці аби то заплатити і спокійно їздити.

В
Владислав

В любому випадку ті машини,що вже ввезені в Україну не можна буде розмитнити, а тільки обов'язково вивезти. Для розиттнення потрібні будуть спеціальні документи з місця реєстрації ТЗ. Плюс названа сума в 1000 Євро є великою в порівнянні державами ЄС, якщо тільки це не та сума, яка дасть можливість повністю закінчити реєстрацію авто в Україні. Наприклад,мені розмитнювати автомобіль буде сенс тільки той, якого нема в продажі на нашому ринку так як ціни на автомрбілі швидко впадуть.А ринок у нас ніяний.Цікавих машин одиниці.

Ю
Южаніна

Слухайте уважно. В коментарі мова йде лише про акцизний збір для ввезених до України легкових авто з іноземною реєстрацією де доведеться заплатити від 1 до 1,4 тис. євро. Про ПДВ в розмірі 20% ніхто нічого не говорить. Одним словом "ловкость рук и никакого обмана"

О
Олег

До того момента вас не бiсило як вас обдирають i як з вас побили ЛОХIВ но лим як сосiд купив дешевле i повiв я не хочу платити стiльки як ви хочете бо то не справедливо..... Так сразу вiн став врааааг .... Держава вас кидае чому у ваш тугий мозок то не доходить.... Тепер ниже там писали давай зберемо майдан чому ми заплатили а они нет... Но деее логiка?? А чому ви просто не зробити майдан ще до до цього всього??? Чому ви не пiшли й не требували вiдповiдь на те чому держава побить з вас лохiв???? Як там Порошенко сказав... Чому хтось мае бути розумний а хтось дурний?? Даже не поняв сомар шо сказав...таким образом получается шо всi мають бути дурнi... Нiчооого тут розумним бути....хммм ишш захотiли

ДН
до нижньої марги

ти неборе скоро будеш цьоцяти із сив бандов дись там ищи поза Ростовом,а ми свого ся доб*єме.

Н
Нехайвсімбудедобро

Надіюсь що упростять життя українцям і ті хто вже нажіль купили наш брухт в тридорога небіда ви зможете продати нехай за пів ціни но ви також змогли би вже за ці гроші потім купити кращу автівку, довклавши незначну сумму. Це покищо балачки нічого не рішаю сорять людей між собою якби мало того шо в нас війна... і куча горя. Не завідуйте тим хто на іностраних іздять так доста платять ніхто з них не хоче обманювати але таке життя всі би їздили не лиш мажори і це норма. А виділятись тим що в тебе машина є в нас в Україні стало звичним ділом. Дуже надіюсь що наші громадяни хто захоче зміг би придмати авто бодай якесь нормальне відкладаючи хочаб рік а не як тепер не реально....

В
Василь

Для всіх антагоністів відповім заразом. > так виходить хто обходив до тепер закон повезло і далі бо заплатить розтаможку і > нормально.це на замітку для чесних людей 1) Вони не обходили закон, переважна кількість автівок на іноземних номерах в'їхали ЗАКОННО, інакше б їх не пустили взагалі. Просто ви не знаєте (або не хочете знати) тих законів. Так що власники таких автівок ЧЕСНІ ЛЮДИ. 2) Їм не "повезло", вони добилися цього своїми діями, своїм супротивом владі яка рахуується тільки з тими хто активно відстоює свою позицію і своє право. А ви і далі сидіть на попі рівно і чекайте що все саме зробиться.

С
сусідка

йов, то тепєрьки тим ко заплатив 3 -4 тисячки за ростаможку Ніна вертать різницю,нєт? Ондики з перед цього якраз шовгур Кліо на номери поклав ..та доста файна машина сяка., 14 гуд тай всьо в нім є шо має бити..обявлєніє ше не подав.. возиться мало.. Та який буде радий шо вернуть гроші..

П
пернувводу

Я не розумію, що за категорія громадян шофери на бляхах?Вони відслужили в Ато чи працювали в Чернобилі,чи може хворі чи інваліди?З якиж херів влада іде ім на поступки,ця бидлота не збирає ні 1000 ев ні 100.,а бикують та вимагають. Так от я вимагаю або вони вивезли свій хлам туди звідки вони притяглися.або платили розмитнення на общіх засадах.

ДД
До Джо

Это когда на легальную зарплату можно было купить автомобиль.Этого не было за СССР,ни теперь.Речь идет о рядовых рабочих.

С
Сергей

Смотрю тут много завистников ,в том плане ,что людей жаба давит ,что не они купили себе авто на "бляхе". )))

С
Сергей

....А как фильтруют инфу с коментариями в инете ( повсеместно) в "угоду и по наказу" нынешним покращувачам"!!!!!!! Спецпидроздилы цензуробезпеки пашут, шо кони немытые. Контора пишет:)!!! .....Оказывается!!!!!, я, как сознательный гражданин должен места себе не находить из -за того, что соседи, сограждане, владельцы с литовскими номерами упорно не желают платить дань, мзду и поборы "дойных коров" кошелотам 90-х -2020-х. АХАХА!!! Т.е. меня должна "жаба душить" из-за такой вот несправедливости!!! Меня, и всех систематически оболваниваемых "по закону"... Даааа... цырк уехал.... а клоуны остались....

П
Петро

Час покаже чи з того щось буде. Щось слабо віриться, що влада так просто якоби дозволить розмитнити навіть за ті 1000-1500$.

Д
дядявася

Тобто результатом акції стало добре тільки тим, хто ВЖЕ ввіз таке авто. А головну мету - доступне розмитнення авто для ВСІХ українців авто Євро 5 2010 року випуску+ - не добилися.

С
Сергей

Я бы, например, кастрировал этого переросшего порося, гуртом, с песнями и народными гуляниями.. До отвала жрущая и никогда ненасытная. Крайне жадная. На "формуляры да законы" ссылаются, которые под свой семейно-кумовской автопромовский бизнес-план писаны были. Надо было эту успишную чуму на ступеньках в зраде, по прибытии, трохи поганять, смекалки у народа не хватило на жирной заднице комплект "литовских номеров" отпечатать, на долгую память.. Направление уже было нашим народом показано, где подобному жиробл...дству самое место... Надо повторять, не правильно, что бы скурвленная вкрай подлота у власти так стебалась над десятками милионов жизней...

З
Зак

Кіть се правда, то скоро подешевшають б/у машини на наших номерах

М
Мішко

Які ж українці недалекоглядні, невже ви не помітили як вас провели навколо пальця? Проблему штучно створили на Банковій, далі дочекались мітингу, ніби пішли насзустріч. А знаєте що буде насправді? Мажори, олігархи і бандити собі понаввозять купу автівок за 100 тис. і знаєте скільки за це сплялять у бюджет? тисячку! Ахахаха, це саме епічне кидалово, яке тільки можна було придумати)))

А
Артур

65 тисяч тачок на бляхах... всі прекрасно розуміли, що вони в Україні катаються незаконно, але ніхто нічого не робив. Держава сама допустила масове порушення своїми громадянами законів. Виходить, якщо під "бляхи" поміняють закони, то всі законослухняні громадяни на укр. реєстрації, яких переважна більшість, стануть лохами... Так що 1000 євро, це мало... або назад в Литву...

Г
гость

Ну а теперь надо перекрывать эту ср...ю раду тем,кто платил по полной и пусть вернут всем деньги!

6
6

А як розуміти слова : що у найближчі три місяці планується прийняття закону, що забороняє в'їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україну????

ПЖ
просто жид

Это закон для поцов ! Контингент катающийся на "бляхах" никогда не будет ничего платить ,ни тысячу евро ни одно евро ! И кто их будет "отлавливать" ? Такие же уроды и бандюганы из шобла армяшки -милиардера ,катающиеся на таких же "бляхах"?

I
igor

це буде правильне рішення влади, і взагалі ввезення новіших б/у автомобілів із-за кордону із мінімальними ставками (1-2 тис. євро) це питання давно визріло. Але очевидно, що в цій ситуації влада боїться приймати жорсткі рішення (штрафи, конфіскація таких машин) і це було б справедливим, тому що змінювати законодавство під незначний % населення,яке порушило закон країни абсолютно не вірно. такими рішеннями влада повагу суспільства до закону нажаль не сформує.

О
Олександр

І все? Якщо ти ввіз машину за 10-20 тис - всерівно 1.4 тис євро? Вони накурені? Значить тут люди купляючи сплачують 20% ПДВ державі, а як вимити гроші в ЄС - так ПДВ не діє? Де логіка? Завтра треба ще один майдан... ну а хулі, чому купуючи авто в Україні на укр. номерах, люди повинні платити 20% ПДВ?

V
Vik

Один закон для всех. Или всем - платитить или не платить. С литовскими номерами - в Литву.

Ш
Шоніко

Адекватна ціна. Зараз думаю в шоці ті , хто недавно купив машину на укр номерах і вічно тут писав коменти про "офігівших" поляків і словаків

Я
Я

Так а за остальных Южанина не хочет думать?

В
Вариш

Но та и даже з таким налогом буде вигодно брати на словаках машину чим у нас

А
Александр

Эта власть ничего не будет делать для народа! Не для того их ставили зарубежные спонсоры.За три года ни одного закона реально улучшившего жизнь украинцев!Если хотите жить как люди,не надо бороться...Иначе п...ц!!!

Д
Джо

Та они чекнутые бешеные собаки.З/п 3 000грн., за машину заплати 31 000грн.-НАЛОГА. Мрази совсем от взяток подурели

Б
б

так виходить хто обходив до тепер закон повезло і далі бо заплатить розтаможку і нормально.це на замітку для чесних людей

ВІ
Василь Іванович

Думаю що це справедливо,але поживемо та побачемо......

Я
я

так не ясно шо можна везти машину менше 2010 року і платити розтаможку

Читайте також