Кроки назустріч: Київ і Будапешт нарешті досягли порозуміння щодо закону про освіту

9
10

Про це синхронно заявили міністри закордонних справ обох країн – Павло Клімкін та Пийтер Сійярто – після зустрічі в Нью-Йорку.

Хоч повідомлення обох міністрів дещо різняться, але їхня суть тотожна: нарешті почати консультації щодо імплементації Закону «Про освіту» згідно з рекомендаціями Венеційської комісії.

Так у повідомлення угорського уряду йдеться про те, що Пийтер Сійярто запропонував створити міжурядову робочу групу, яка має ретельно слідкувати за імплементацією закону згідно з рекомендаціями Венеціанки. І при цьому угорський міністр наголосив, що не відмовляється від цілі зберегти для закарпатських угорців їхні існуючі досі мовні та освітні права.

Водночас, у повідомленні Павла Клімкіна йдеться про те, що вже 5 червня відбудуться консультації Міносвіти з угорською нацменшиною, а Будапешт пообіцяв усіляко сприяти цим консультаціям. Після цих консультацій мають відбутися також консультації на рівні МЗС.

Водночас, зауважимо, що це вперше з часу загострення у відносинах між Києвом і Будапештом обидві сторони на рівні міністрів МЗС синхронно заявляють про вихід на конструктивний діалог.   

Коментарі

0
09:07

Друже відкрию тобі величезний секрет,це звичайна прадавня,радянська практика.Це так звані НЕСУНИ.І вони крадуть і будуть красти незалежно від їхньої оплати праці.Це дуже добре ,що ти їх виявив.Хоча ніхто так не допоміг добити той нещасний РАДЯНСЬКИЙ СОЮЗ,як вони.А Київ і Будапешт не вороги...

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

А, ще ви краше переймались би важдивим питанням, - обкрадання хворих і лікарнях, а особливо в психіатричних закладах - а то закуповують на бешені гроші продукти через програму Проххоро. а хворі там голодують. Ви лиш перевірте в Берегові, санітарки по 3-4 рази виносять сумки з їжею, на прохідній вам це підтвердять, я відслідковував. Бо, вчити рідну мову голодним- ой як важко. Відкрийте очі керівництву закладів.Чекаю на громадську та вашу реакцію.

М
Мікулаш

Домовились просто, що будуть проводити бесіди і консультації. А мадяри не заспокояться до тих пір, поки не буде ЗМІНЕНО Закон про освіту і його не підпише Порошенко. Балаболам з України вже ніхто не вірить. А реально ці зміни можна буде внести в Закон лише восени, бо депутати на днях підуть у відпустку.

Т
Трамп

Ця Мерзость ( Клімкін) умнственно відсталий!!! Ви подивіться на нього Дауна!!! І це нічтожество іде на якісь перемовини??? Хто він такий Вообще!!!!

С
Сріберньій

Горобусько - сомаре , хоть сам утямив што написав ? До адекватних , ушитко пстанеся так ги й бьіло , мадярив лишать у покої . На сьому сись ціркус мав би ся закончити.

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Годі, хлопці бикувати зветься. Домовилися у Нью Йорку не хитати човна, коли вже представники молдовської, німецької, грецької, болгарської, гагаузької та єврейської громад сказали Ok!, НАТО вишкірилося й партнери висловилися, а ЄС анонсував копняка по кишені...де ж подінешся - доводиться вовапуту у шті плюнути. Отаке.

К
КиевMan

Ты вообще в курсе, что Karpatalja всегда пренадлежало "большой Венгрии?" Или просто пишешь всяку липу? А? Ско...а безмо...я!

К
кампазітор

наша песня коротка-начінай сначала з пустого в порожньой переливати воду.То так, про людськой око нібички шось там ся договаряти збираються-пусті балачки, просто майвеликі пани повіли , же шось зімітіруйте деятельность

Б
безтолковим

не баламуть туй про малярів що виються в обласних центрах

Б
баламут

Це питання безтолково було закручено Києвом Малярів виться у школах Закарпаття не більше 20 тис.Це набагато менше, ніж кількість учнів любого облцентру України. Тим більш , що вчителів недостньо..Ця с

Читайте також