Київ-Чоп vs Загонь-Ньїредьгаза. Секрет якості угорських доріг (ФОТО)

28
50

Мукачево.net вирішило перевірити, чи дійсно зима так псує українські дороги.

Ями на догах чи дороги на ямах? Цим питанням задається кожен хто їздить українськими шляхами. Цьогоріч ситуація ще гірша – величезні вибоїни, погнуті диски та зіпсовані нерви. В Автодорі запевняють: усе через аномальну зиму: бо спочатку +10, потім -5, а потім знову +10.

Закарпатський відрізок міжнародної траси Київ-Чоп, яка веде прямісінько до угорського кордону повністю розбитий: машини маневрують між вже звичними ямами, а дорожники нарікають на «специфічну» зиму.

«Цьогорічна зима в Закарпатті взагалі специфічна, бо вона з різкими перепадами температур і різким коливанням від плюса до мінуса. Це дуже небезпечно для автомобільних доріг і призводить до прискорення руйнування», – скаржиться заступник керівника Закарпатського облавтодору Василь Заєць. У Облавтодорі переконують, ям було б у рази менше, якби не аномальна зима.

Утім, цим словам перестаєш вірити, коли поїдеш в сусідню Угорщину: на їхні дороги  такі перепади температури чомусь не впливають.
Оглядаємо відрізок траси від угорського міста Загонь до міста Ньїредьгаза. Якість дорожнього полотна тут така, що ніяка аномальна зима йому не страшна. Як кажуть у народі: і яйцем покотити можна.

На комунальних дорогах міста Ньїредьгаза також жодних проблем з шляхами. Ті ями, що з’являються взимку латають спеціальним холодним асфальтом, бо ж класти гарячий  можна коли  на вулиці +18,а на календарі – травень місяць.

Мер Ньїредьгази Ференц Ковач переконує: «Ям цього року більше ніж торік, але зовсім трішки. Ми повністю справляємось. Взимку латаємо ями холодним асфальтом. Бо з гарячим не можемо ремонтувати. Таке асфальтування не відповідає технології, гарячий асфальт взимку наші заводи навіть не вироблять». Але в Закарпатському облавтодорі іншої думки: «Ми використовуємо холодний асфальт, та у незначній кількості. Ми зразу працюємо з гарячим асфальтом – це більш ефективно і більш якісно»,  – переконує Василь Заяць.

Дороги тут якщо і ремонтують взимку, то виключно в сонячну погоду. Ямки максимально вичищають і просушують. А от в Закарпатті люблять ставити асфальт прямо у калюжі, та ще й коли на голову робітникам падає мокрий сніг. Ми показали світлини зроблені 5 лютого кореспондентом Мукачево.net відповідальному за ремонт доріг в Ньїредьгазі Петеру Дічьо.

Більше фото фірмового ремонту закарпатських дорожників тут.

Він довго не міг повірити, що це не жарт:

«Ви жартуєте? Дивлячись на ці світлини, скажу: ця технологія асфальтування в Угорщині ніколи не працювала і працювати не буде. Це просто смішно – викидання грошей на вітер. Якщо ЦЕ в Україні називають ремонтом доріг – мені шкода українців. Таке можна побачити тільки в комедії», – дивується Петер.

Ремонтувати дороги в Угорщині за українськими технологіями ніколи не будуть – упевнений Петер. Просто бюджету не вистачить на постійне латання ям: «Коли йде дощ, або сніг, і навіть якщо дорога просто мокра нема ніякого сенсу ставити асфальт. Якщо це зробити, то через 2-3 дні на тому ж місці з’явиться яма.  Якщо б наші громадяни побачили, що ми ставимо асфальт у воду – ми б могли на наступний день і не йти на роботу».

Поки угорці відходять від шоку після побачених закарпатських доріг, в обл.автодорі тим самим світлинам дивуються не надто: «Нє, ну можливо, поодинокі випадки є. Якщо не контролює майстер, якщо десь відійшов. У нас же і свідомість працівників недостатня, але ми стараємся шоб такого не допускалося».

Закарпатські дорожники пообіцяли більше контролювати своїх робітників. А нас запевнили: трасу Київ-Чоп вже почали ремонтувати і роблять це дуже якісно… із черпачком зі смолою в руках.

Коментарі

ОН
олег на коні

навіщо нам взагалі ті дороги

H
hu

a kocsog ukran egy aljas nepseg, semmire sem kepes..... ezert tart ott az orszag ahol van...

U
ua

this is F Ukraine :)

2
21345

2702 Ты нам херню не три про венгрию я там каждый день нахожусь вижу и знаю а ты только думаешь и пытаешься кого то в чем то убедить!!!!

C
Comandante

уточнюю - содомітом Дибою

C
Comandante

десь тут Дибою засмерділо)

Д2
для 2702

україну нігда нико не ісправит,бо то страна лохів,і дуже плачевно,що прекрасноє Закрпаття з прекрасними людьми забрала голодна,грязна бидло україна

Д2
до 2702

Перед ти як щось казати,подумай!то ви хохли забрали Закарпатську зимлю і роздовбалисте все,Закарпаття 60 году україна,скоро украхна засрала Закарпаття.Нам ся не любит жити в україні,ци на україні як то ви там кажете,но зимля йся не ваша

А
Алекс

разница- всего 30 км, а Кабмин ничего не видит, и не может приказать Укравтодору ничего))))))Дебилы и бандиты у власти)))

М
мкчв

Дарт ВЕЙДЕР - наш кандидат!!!

М
мкчв

Гроші дають обидва кандидата. Десь 100, десь 200 гривень. І брати їх треба. І брати від обох. Бо це єдиний хосен, який з них є. Більше не буде, не дивлячись хто виграє. В кабінку і так ніхто не загляне як насправді проголосовано. І кіть вони не рзуміють того - най дають. Аби чим більше.

Й
Йой

ДО алекса.Вибач,але це не на моїй совісті,а на нашій правовій системі,яка дозволяє це робити.

<
<k/

До севлюків і йому подібних.Зразу говорю,що для мене всі вони одинакові,не при одній владі мені не стало краще жити.Але скажіть мені будь ласка,автодор чия установа?Ті обнародовані дані про вкрадені міліони автодором,теж виноватий Балога?

МС
Микола Староста (Жалива)

Проблемою доріг Закарпаття є те, що живемо ми дуже погано але чомусь автомобілів збільшилося у декілька разів. За часів незалежності України фактично не побудовано ні одної дороги. Всі дороги побудовані раніше, коли стандарти доріг були зовсім інші. Треба будувати нові дороги та створювати нові дорожні фірми,які будуть мати нову техніку та технології.

A
alex

якщо викреслили "проти всіх", то сиди вдома. Взагалі не йди голосувати. Це твоє право. А якщо хтось проголосує за тебе, то це не буде на твоїй совісті і це вже злочин.

I
Istvan

Мне вообще надоели эти "патриоты", которые пишут - нам все равно, какая обосранная Украина, кому не нравится, пусть уезжает... Как раз из-за таких такая обосранная эта Украина...

Й
Йой

А якщо обидва дають 200?Вимагати аукціон?"Проти всіх"наші хороші депутати вичеркнули.Як у тому анекдоті:"некого еще и на..й послать".

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

не в тему! - а була сесія мукачівської районної ради? має уже більшість ПР в мукачівському районі та які депутати перебіжали від ЄЦ до ПР? дааааайте інфу!!!!!!!

С
сивлюський

до еколога, і до 123 Можливо тому по хамськи і коментую, бо не вистачає терпіння. Коли з людиною говориш, то той кляне цю владу. Але коли приходять вибори ця ж людина бере 200 грн і голосує за цю ж владу:"бо то свій, бо то не Балога, бо то сусід, кум, сват, брат...." А після виборів знову кляне владу. Коли пояснюєш шо брати 200 грн це себе не поважати, це бути бидлом в першу чергу в очах того хто дає, це то саме шо продаєш рідну маму, це то саме шо мориш голодом своїх дітей, в яких відбираєш достойне мабутнє.... Але він бере і він голосує за цю банду. ТО ЯК НАЗВАТИ ТАКИХ ЛЮДЕЙ???? Правильно бидлом. Яке має стояти в стойлі і мовчки жувати жвачку, до наступних виборів.

Е
Еколог

до севлюського ті хто брали по 200 грн на виборах зазвичай не відвідують ніякі інтернет ресурси , і ніяким чином не аналізують ситуацію в країні , це наше з вами завдання робити максимум для того щоб таких людей було якнайменьше , для цього потрібно розпочати з себе та не кричати що Іван чи Василь бик у стойлі бо взяв 200 гривень , а пояснити власним прикладом чоловікові що він не правий і що так робити не можна , обгрунтуваати свою точку зору , тоді можливо років за 10- 20 щось таки та зміниться на краще ,

О
Ольга

Так и есть!))Они здесь,в Венгрии, в "Новостях" каку-нибудь одну ямку на весь город показывают.Создают специальную комиссию,сокрушаются,что же теперь будет))))А в России и Украине всем нравятся такие дороги,видимо.Как и качество жизни

C
Comandante

одним словом Украдіна. і жиють там украдінці

Д
Депутат

Докі бидло буде продаватися за 200гривнів-доти по гунови їздити буде...

ЕП
Едуард Приступа

Як казав Лесь Подерев'янський - скрізь пі......си!!!!

Ч
чел

Шо би було якщоб Челябінський метеор попав у Верховну Раду при повному аншлагови???

1
123

Сивлюський, для тебе: ми всі тебе зрозуміли і твою думку - всі навколо п..дараси, один ти Д"Артаньян. Всі брали по 200 гривень, один ти не брав; всі голосували -ЗА, один ти - ПРОТИ. Залізь сам в своє стойло, і більше не мичи звідти.

С
сивлюський

Читаю коменти і балдю...... ХУЛІ ВИ КРИЧИТЕ????? Якого хєра возмущаєтесь????? Взяли 200 гриваків на виборах? Взяли.... вибрали власть, мать його..... Все. Закрили пасть і в стойло.

Л
Леха

Не видеть нам светлого будущего... Хоть бы дети пожили... Так говорила моя бабушка...Ой не в той стране живем!!!...

В
ВОДІЛА

Відповідь недопідоношеному 2702!!! Такі ПАТРІОТИ як ти і загубили Україну. Робити треба, а ти не хочеш. Тобі добре. ДЕБІЛ

В
ВОДІЛА

Шановні!! Ми всі пишемо дурниці, а треба згуртуватися і запитати де гроші, які ми кожний день платимо купуючи бензин і ДТ. В rожній тонні закладено 198$ ремонт доріг. Де вони, пане Марковичу? Ваше місце бути закатаним в гарячому асфальті або разом з чортами варити смолу для черпачка. Ганьба

Х
христя

Всіх підтримую, а вам 2702-ганьба. Я вже давно не патріот і ніколи вже ним не стану навірно.Тошно від цієї країни і її порядків. І від таких які купуються на виборах за 100, 200 гривень. Мала б можливість - давно б мене тут не було і моєї сімї. Зато їздила б по хороший дорогах. Це як мінімум, а ворам всіх рівнів, пальці треба відрубувати за кожну крадіжку, а потім і все інше, що можна відрубати. Тоді всі стануть патріотами.

L
laszlo

Усіх підприємців заставляють мостити тротуар перед своїм магазином(виглядає тротуар, як циганська ковдра з лоскутів).Може час нашим "мозговитим"(читай безмозглим) чиновникам заставити плюс до тротуару заасфальтувати 50/100 метрів дороги..., наступний крок - годувати пенсіонерів сусідніх будинків.А олігархи будуть ставити галочки й звітувати перед народом:"Ми зробили!"Зрештою, так нам і треба, ніхто ж не винен,що ми такі безхребетні.З сільпо ніколи не буде гастроному, тим більше супермаркету...

I
Istvan

Да зравствует вильна Украина!

С
стас

слыхал, что в ненастную погоду (дождь, мороз, снег) у ремонтников возникает коэфициент около 3. То есть, в солнечную погоду они получили бы в 3 раз меньше. Так зачем же получать меньше)))

P
Pavlo86

Я тоже был в несколько странах. Но такое "хамство", какое у нас происходит с бютжетными деньгами ещё не видел. А над нашими "Отцами" политиков, вся Европа смеётса!

Й
ййй

Заец просто хотел сказать, что если б не аномальная зима, никто не узнал бы так быстро, что мы воруем денежки в таких количествах

К
Київ

В києві на днях перекривали дорогу в центрі (десь біля олігархів) автомобілісти. Створили затор. Яким ще способом можна впливати звичайним громадянам. Звільнення голови Автодору через народне волевиявлення в нас не передбачене, а совісті в них все одно нема.

В
Володимир

Це Київ - Чоп. А в регіонах взагалі не латають. Біля Золочева(Львівська обл.) асвальт "днем с огнем" не знайдеш. І це на дорозі національного значення Н-02, про дороги в села взагалі мовчу.

M
Maes

Все думают только о своем заде, бояться что то сделать, всем тупо пох. Если люди не против то почему бы автодору не воровать =) никто же ничего не говорит, словаяни - терпеливые, возмущаются в тряпочку. Так и будем жить, большинство все устраивает, за 100 рублей пойдут на майдан стоять и т.д.

Z
Zoltan

Ленин когда писал: Коммунизм это советская власть и электрофикация всей страны. Роберт Рождественский где-то в 60-х годах в одном из своих стихов писал: Коммунизм это советская власть плюс хорошие дороги. Выходит: коммунизм не удалось построить. Но нет и капитализма: побывал где-то в двадцати странах мира (Европа, Северная Америка, Африка), но такие ужасные дороги нигде не видел. Кто-то пишет, разве дороги самые важные в жизни. Нет, дорогой, они самые важные: качество дорог не только бет по карманам простого гражданина, но влияет и на окружающую среду, на самочувствие самого человека, и в конечном счете и на саму жизнь человека. Ведь сколько аварий из-за плохих дорог, сколько ушибов, смертей!

Е
Еколог

вибачаюся 186Є на 1000 л. апечатка)))

Е
Еколог

для 2702 я вам скажу таку річ , кожен власник автомобіля , заправляючи свій транспорт ( неважливо чим дт , бензин ) автоматично сплачує держ мито 186 Є на 100 л. для вас рзшифрую - це біля 2 грн з літра тепер можете собі уявити маштаби дорожньої корупції в україні зважаючи на те що цей європейський податок , сплачують всі країни європи одинаково , а тепер зрівняйте їхні дороги та наші , чи ви думаєте що наші водії меньше заправляються ніж німецькі , або угорські ????????????? питання закрите

М
Мда

Для 2702 На таких і строїться Україна))))) Согласні і гавно їсти! А права свої не знати і не відстоювати і жити, як в давнину! Хоча ні у давнину в Римі кращі дороги думаю були))))))

Д2
Для 2702

Дороги,они и в Африке дороги! Аналог только в России. Но там хоть люди бешеных налогов за машины на столько не переплачивают. А ты небось на своих двух землю топчешь, и потому находишься в стороне от таких проблем...

B
Black

Дороги у нас латают какие-то алкаши! И им наплевать,каково качество этого ремонта!!! Лишь бы смену отработать и материал списать. В лучшем случае еще кому-то заезд во двор списаным асфальтом за 200гривен заасфальтировать. Действительно,все смотрят,видят сей беспредел и молчат. Молча платим налоги,которые чиновники потом успешно отмывают ч/з всякие поганые автодоры!!! Почему так происходит в нашей чудесной стране?!!?!!!!

2
2702

Кому не подобається жити в Україні поїдьте в Угорщину, не думаю що там краще. Тому що всюди є свої плюси і мінуси. І нічого судити і обливати граззю країну в якій живете. Щодо доріг, то я думаю це не найголовніше у нашому житті.

К
К

Блять купляєм машини важко заробляючи на них, платимо податки а їздимо по гімну з ямами!!! Чому?? Бо всякі пердуни крадуть гроші з ремонту і будівництва доріг!! Та руки ім повідрубувати дебілам!!!

1
123

Да, так получается, что у нас зима страшная и непонятная - то холод лютый, то тепло не по сезону, а в Венгрии все это отсутствует, там никаких климатических подоплеков. Одна разница - у них ремонтируют дороги, а у нас просто списывают деньги, вот и все. Посудите сами, у наших никогда нет денег на дороги, это учитывая то, что с каждого литра бензина 2 гривня уходят на ремонт дороги (это с того времени, когда отменили техосмотр и сборы на дороги, и "забили" их в цену бензина и соляры). Это же колосальные деньги. Сегодня тоже ехал с Ужгорода в Мукачево, так там так асфальтируют, что боишься, чтоб тот гравий в лобовуху не попал... И еще хотел бы обратить внимание тем, кто ездит этими дорогами - вы видели возраст этих рабочих??? Там мужикам большинству явно за 60-тник уже стукнуло, какой-то "пенсионный фонд" там подрабатывает.

E
eeeee

КАТАСТРОФАААААААААААААААА жить стает лутше

В
Водій

Сьогодні біля Глибокого та між Ракошином і Зняцевом бачив їх ЯКІСНИЙ ремонт... До ям добавились горби із асфальту і щебень!

Читайте також