Лідер угорської партії "Йоббік" відвідав Закарпаття – обіцяє підтримати автономію регіону від Києва

73
35

Президент угорських праворадикалів-націоналістів "Йоббік" Томаш Шнайдер днями завітав з приватним візитом на Закарпаття. Зокрема відвідав Берегівщину і зробив кілька гучних та неоднозначних заяв.

За словами Шнайдера його запросили мешканці села Вари, де нещодавно підприємець засипав дорогу відвалами з Мужіївського золоторудника. На думку мешканців вони є шкідливими для здоров'я та довкілля, адже містять важкі метали.

Угорський політик пообіцяв зробити все можливе, аби люди не постраждали від радіації. Зокрема повідомити про цей випадок угорську пресу. Хоча насправді інвестор вже пообіцяв вивезти відходи до 15 травня. І жодної радіації у відвалах з Мужіївської гори ніколи не фіксувалося.

Також за словами лідера Йоббіка у довгостроковій перспективі гарним рішенням було б якби Закарпаття отримало автономію. Аби вирішувати найважливіші питання одразу на місці, а не чекати, коли надійде чергове рішення від Києва.

Шнайдер наголосив саме на територіальній автономії Закарпаття, яка має передбачати також економічну автономію, мовляв, аби гроші, зароблені в Закарпатті, залишалися в регіоні, а не йшли до Києва.

Та принагідно важливо зауважити, що Закарпатська область за підсумками 2017-го року на 73% є дотаційною, відтак слова угорського політика виглядають відвертим популізмом.

Відео-включення лідера угорської праворадикальної партії "Йоббік" із Закарпаття, де він обіцяє відстоювати право регіону на територіальну та економічну автономію від Києва

Томаш Шнайдер обраний головою угорської опозиційної партії «Йоббік» у 2018 році. Адже напередодні парламентських виборів 8 квітня 2018 року колишній лідер «Йоббіка» Габор Вона пообіцяв, що в разі програшу покине партію. Опоненти партії нерідко згадують, що Шнайдер в 1990-х перебував у русі скінхедів.

Нагадаємо, що деякі лідери праворадикальної партії Йоббік вже є персонами нон грата в Україні на підставі їхніх заяв і дій щодо територіальної цілісності України, зокрема претензій щодо Закарпаття.

Коментарі

Ф
Філолог

Закарпатських русину як окрему націю колись придумали штати як способ розшатувати ситуацію в срср. А з розвалом союзу - подхватили руські аби розшатувати ситуацію уже в Україні. Каждий, ко бов у селах іванофранківщини, львівщини, буковини та навіть полісся, знає шо наша закарпатська бисіда не дуже ся одрізнять од їхньої. І ниякі академіки-філологи та генетики не можуть доказати шо закарпатські русини якісь иншакі. Побзерайте європейські карти до 17-го століття там Україну називали Russ, Rusia, Rusland... залежно від мови, а Росію називали Moskovia.

F
F

АВТОНОМІЯ ЙСЕ НАША ІДЕНТИЧНОСТЬ ЙСЬМЕ ИНАКШІ ИСЬМЕ РУСИНИ І МОДЯРИ РУМУНИ ТАК ШО У НАС ДАВНО ОНА УЖЕ ЙЕ ЙСЯ АВТОНОМІЯ ПРОСТО НЕОФОРМЛЕНА НА ПАПІРЧИКОВИ ВИВЧАЙТЕ ЗАКАРПАТСЬКУ І МОЛЧА ПОСАСУЙТЕ РОЖЕН У КИЙОВІ . ЗВЕРТАЮСЯ ДО- МИКОЛА БАБИНЕЦЬ МИ УЖЕ ДАВНО ПРОГОЛОСОВАЛИ ЗА АВТОНОМІЮ ЗАКАРПАТТЯ ЩИ ПРИ РОЗПАДІ СССР крапка

МБ
Микола Бобинець

Ого! а коли? проголосуємо русини!

М
Мукачево

Ви Нещасні Окраїнці Чи Вообще Хто Ви такі Ви Знаєте??? Я Думаю Ні! Тому шо Кожному З Вас Дали Паспорт і не Питали Ким Ви хочете Бути!!!!

Z
Zoltan

Проанализируйте послендие 28 лет, посмотрите кугом, в том числе на нашу инфраструктуру, и ответте честно на вопрос: а нужна ли наша область официальному Киеву?

М
Мкчв

І в добавок в осатннє - є ниже коментарі мол та кілько тих мадярів туй ся лишило. Да, їх мало, но коли начинаєся розговор про громадянство або пресї егана, або даже якась допомога від угорщини, то резко всі стають мало мадярами, у всіх находяться корні. Притримуйтеся олнієї позиції шановні хитропопі українці

М
мкчв

Да, і я ще забув за золоту руду. По індустріалізації - можливо було би надавати землі інвесторам для будівництва заводів і фабрик безкоштовно як то робить Сербія або Китай. Максимально допомагати їм відкривати свій бізнес тут. Зарустити великих торгових брендів, як теско, шпар, ц унд а, мюллер або інші. І увидите шо зза пееевалу люди диш на шопінги як потянуться. По енергетиці - вітрові, сонячні, річкові електростанції. Зробити нормальний автобан платний, який тоже буде гроші приносити бо Закарпаття великий транспортний коридор. Так шо є чим зайнятися. В складі України це робити вкрай важко, але як автономія то було би простіше. А попереднім ще раз напишу - кіть ваші мозги дальше контрабанди невидять то мені вас шкода

ДТ
до Т.Шнайдера

Придатель мадяр1в позор приносить на всю угорську культуру. Тепер перед виборами в Евро Парламент1 всяку чуж готовий в1н наговорити щоб т1льки люди його п1тримали!!!! Kedeves Snejder Tamas Tavozzon vegre , szegyen amit muvel. Sajat erdekeben kesz megmergezni tobb ezer magyar Eletett Karpataljan!!!

Ш
Шоні

Я проти тих автономій огульних. В мадярах тоже націки доста вольготно чувствувуться.Но якого болта,ти й@біку прийшов сюда люди подстрікати?Мадяри ви будете войовати за Закарпаття!? Та не смішіть. Задолбав вже і тот маразм, ош станеме автономними і зажиєме в раю.Коли розвалювали Союз,то тоже обіцяли рай земний. Я за то оби навести порядок у державі.І жити в своюй державі,як люди. Не біситися з націоналізмом,ділячи люди вже не по областях,а по районах.Не плодити і прислужувати бандітам,а бандіту в тюрьми. Перестаньмеся гризти і всі вмісті наводім порядок в Україні!

М
мкчв

Мало пузя і не правий, якби тут були нормальні закони то можна було би і прожити. Економіку можна розділити на декілька напямків, а ко лем контрабанду видить - мені го шкода, По-перше - індустрія, промисловість: в реігоні багато заводів і фабрик, як то Флекс, Джейбіл, Ядзакі, багато текстильників, можливо відродити і хім промисловість і харчову. До речі харчова - аграрний сектор, не забувайте за вино і за фрукти і за заріччя, де всі сидять на єдиному податку (а може і на тому не сидять) і торгують на всю Україну. І третій напрямок - туризм. Просто кіби всягде податки працювали правильно - то можливо того би і хватало на інфраструктури і т,п, Ще хочу добавити екернетику - скільки можна покласти вітряків у горах, в яких була би заборонена тупа вирізка лісів, де також податків і толку ноль. Підїхід треба другий мати і мишлення, по з таких підходом дійсно була би дорога на днр

В
Верховинець

Слідуючий раз СБУ має кинути на підвал цю потвору. У росії нич не получиться на Закарпатті ни з мадярами ни з так званими карпато-марсіянами.

2
20,44

Вы это серьезно,или боярышника поддельного опились.

МЗ
Мікі з вароша

Мадярон точно деб.... Л наша область на 70% дотаційний регіон, і він не договорює що в Україні пройшла реформа самоврядування і всі гроші залишаються на місцях.

ДК
до кузi та пузi

Закарпатья мае все для нормального розвитку та автономii не кажу ще про золото,близько 800 тон.

ДШ
До шумерiв вопрос

Скiльки дае грошей закарпутмькi таможнi до воровського бюджету вукраiни ? Яке населения закарпуття? Скiльки працюе заробiтчан iz закарпуття за кордоном, якi приносять грошi до закарпаття ? Скiльки районiв в закрпуттi? Скажiть будь ласка, скiльки регioнiв вукраiни по даним сталицi не е дотацiйними ? Тобто 3 регiони годують всю вукраiну ? Ню, ню . Витупiхохли, якi завжди були i будететупими ! Ви -рабитадауни !

Н
Не

Пузя правду каже.

З
Закарпатець

Приходять та казки розкпзують. Потім люди іще більше бідують. Йди до себе думів

Н
Не

Скільки йому грошей за цей популізм дали?

Л
Лу

Оно к тому и идёт, что Закарпатье будет отдельно от Украины , даже большенство Закарпатцев этого хотят, так что вопрос времени , а то с Украиной пока только по чуть чуть все выезжают заграницу , ну это некак не будущее для Закарпатья

B
bogdan8249

І ще назву статті з помилкою написали. Назву партії треба в лапках писати, а то так виходить, що там лише лідер - йо**ік.

1
123

Пузя один из всех нормальных и адекватных людей молодец поддерживаю. Остальные люди не научились на ошибках Донбасса который жил припеваючи пока не стал автономным. Народ учись хотя б на ошибках других!!!

B
bogdan8249

Гомофобські йо**ки.

P
porohobot

Нам, еврошумерам-українцьям буде дуже легко в гейросоюзі!

F
F

Я ЗА АВТОНОМІЮ ЗАКАРПАТТЯ В СОСТАВІ АМЕРИКИ ТАК СКАЗАТЬ ЗАЧАРОВАНИЙ ШТАТ крапка

М
Мукі

""Шнайдер в 1990-х перебував у русі скінхедів"" Ахаха. Тать мадяри то ускоглазі малфи з Сібірі.. Най в зеркало зігує..

П
Патріот

До gumi Як звідки? А кредити в МВФ для чого беремо?

1
18,02

Розумне зауваження.А Йо..к є малинько *йо..ік*.А Словачина,Румунія,Хорватія.Там набагато більше угорців.Йо...ік не думать про ефект доміно...До речі назва партії Йо..ік містить по українськи лайливі слова.

G
gumi

до Оконара "ми отримуємо 73% дотації" а вирахувати практично неможливо, при даній системі відрахувань до центрального бюджету. Всі гроші проходять як в один, так і в другий бік по тисячам каналів. Якщо брати по таблицях дотаційності, то крім Києва та деяких мікрорегіонів в Україні жодної прибуткової області. А гроші тоді звідки, якщо всі на дотаціях???

П
Пузя

Хто скаже, скільки в Закарпатті реально угорців? А то кажуть, мадяри-мадяри, а тут 1.25 млн. населення, мадяр на мадярові? Ужгородський, Мукачівський, Берегівський і Виноградівський ще повірю, бо кордон близько, а всі інші? Про автономію. Я чув такі думки в народі: от би нам автономію, тоді заживемо. А за рахунок чого? Контрабанди? В області є якась реальна економіка, крім митниць і сякого-такого туризму?

О
Оконар

Прикольно, я й не знав що ми отримуємо 73% дотації, я завжди думав що міста закарпаття є субвенційними в бюджет, по відрахуванням і не отримують того що віддають, Ок тоді я за повну децентралізацію, щоб цей Київ вже обвалився по дохідності на 0, і всі податки залишались на місцях от тоді подивимось, хто дотаційний, довбані телепні.

К
Кузя

Що це за опездал?

Е
Економіст

Але ви не забудьте, що з 1% доходів митниці закарпаття, що йде в державний бюджет в киїів, ці 70% можна легко закрити.

Б
Бачі

Україна закриє вам усі границі, цілий світ накладе санкції - будете жебраками як Осетія з Абхазійов. Автономісти недоправлені, бл*ть.

P
porohobot

А у нас Вальцман, Гройсман, Турчинов,,,

Ю
ю

шнайдер.... типова мадярська фамілія...

Читайте також