Лідеру угорської партії Йоббік заборонили в'їзд до України на п'ять років

29
12

Іштван Саваі, один з лідерів угорської радикальної партії Йоббік, повідомив, що не може перетнути український кордон, оскільки йому на 5 років заборонили в'їзд до України.

Подібна доля спіткала й іншого представника Йоббік - Лоранта Гегедюша. Про це останній дізнався лише, коли намагався перетнути кордон. Однак жодних пояснень з цього приводу політик не отримав, - пише партійне видання alfahir.hu.

Іштван Саваі сказав, що рішення української влади не має жодних підстав та виправдання. Адже це стосується обмеження його особистого життя, оскільки його дружина із Закарпаття, є місцевою угоркою та громадянкою України. Тож політик не зміг відвідати свою родину та привітати своїх
похресників.

Лідер Йоббік звернувся із заявою до Міністерства закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини, аби вони втрутилися у ситуацію і рішуче засудило рішення української влади.

До цього, кільком членам партії, в тому числі Саваі, було заборонено в'їзд до Румунії строком на один рік. А нині, цілком можливо, і до США.

Нагадаємо, що саме Іштван Саваі неодноразово підкреслював, що мета партії Йоббік - це створення русинсько-угорської автономії на території Закарпаття. Представники партії були присутніми у якості офіційних спостерігачів на "референдумі" у Криму та на "виборах" у самопроголошених ЛНР та ДНР.

Ще у червні Віктор Балога вимагав заборонити в'їзд в Україну партійцям з угорського Йоббік:

"Останні місяці у своїх заявах європейські націоналісти змагаються за любов Путіна та його гроші. А сьогодні в Москві лідер угорських йоббіків договорився до того, що війну з терористами в Україні назвав етнічною чисткою росіян. І це були не слова нездорового політика, а заява керівника другої за впливовістю парламентської партії. Вважаю, що відповідь на подібні дії з боку нового керівництва МЗС має бути миттєвою. І незалежно від того, чи йдеться про нашого західного сусіда, чи східного, подібним персонажам потрібно заборонити в’їзд до нашої країни".

Мукачево.net

Коментарі

О
Олег

ПАк Йоббікі не люблять жидів а ко зараз в Україні править?Правильно сини Ізраіля.....Великім патріотам раджу не радіти бо у Вінниці во Свободу добряче відлюпцували а 22 Грудня у Шустера треба було тільки подивитися як Порошенко гойкав як Українці Євреїв вбивали там ясно бачити за Кого Порошенка Ілєнко з во свобода тільки заікався.....:)шалом алейхем

А
Аналітик

Можна подумати, що єврогеймайдаун, з усіма його наслідками, організував Йоббік з Путіним, а не малано-америкоси.

І
Іван

Правильно зробили! Нарешті вивчили термін "загроза національній безпеці"

Й
Йовжі

Маскальота купила усіх, коби досягти своєї мети! У кожнуй страні є продажне гуно! аж смішно чути мадяро-русини! одколи здружилися? удколи купили їх!

З
Закарпатец

Да здравствует бандеровская демократия! Во Львове уже даже Деда Мороза запретили

0
007

Всім грузинам і жидам можно.Вашу мать.

ПН
парашина на нари!

Ссыте галичанофашисти!Уже запрети вводите!А при янекови никого из сраних бандер не запрещали.По любому у гузицю из жидом вальцманом пуйдете.

Т
толя

кыбистье нинагадали за ЙУББЫКК-та мош го й забыти,така сила.

Я
я

Поздравляю, мы попали на Ленту! http://lenta.ru/news/2014/12/25/forbidden/

Й
Йоббік

Краще би займалися питанням Януковича та його компанії.Щось ні один генпрокурор нікого не посадив

Б
БМ21Град

мадярськы фашисти Йобыки- це слуги путлера

V
viliam

Нарешті.

Читайте також