Локданун буде, але після Різдва: що буде заборонено, а що — дозволено

5
30

Уряд прийняв рішення запровадити посилені карантинні обмеження в січні 2021 року.

Згідно з рішенням Кабміну посилені карантинні обмеження будуть запроваджені в Україні з 8 до 24 січня включно 2021 року.

«Зимові канікули заради безпеки» робляться для того, щоб не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити зокрема і після новорічних свят. Посилені карантинні обмеження будуть запроваджуватися для того, щоб розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом свят», — зазначили в Кабміні.

Що передбачатимуть обмеження?

  • заборона роботи кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос);
  • кінотеатрів, театрів;
  • фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів;
  • торговельно-розважальних центрів (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією);
  • заборона торгівлі непродовольчими товарами;
  • будь-яких розважальних, спортивних чи культурних масових заходів;
  • будуть відправлені на канікули всі заклади освіти, крім дитячих садочків.

Водночас із обмеженнями помаранчевої зони продовжить працювати:

  • громадський транспорт, аби люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть в період посиленого карантину.
  • продуктові магазини,
  • аптеки,
  • банки,
  • поштові оператори,
  • готелі.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

М
Майдаун

Добрі ош я гукановірусом болію удколи ня справили,того коронавірус ми не страшний бо в нас пудпалинкових гуканів на него імунітет!

М
Майдаун

Доки будете вірувати у лоховірус,доки будете трястися од брехачу із ЗМІ дотіль будуть з вас робити отару! Фарм мафія захопила Світ! Включіть мозги!Стиг би дійсно бути такий мор,то люди б валялися по тротуарам і всі ці карнавальні карантіни до єдного міста! Вбивавуть цілі отраслі-туристична,ресторанна...лем оби фарммафія поживилася! Туй постоянно пишите про Чехію,Германію. А чому не пишите ош,як там люди бунтують,які мітинги роблять,як їх шандарі триплють!Бо там люди ще не удуріли і штось требувуть. Чому при такому морі,смертность даже в Україні за цей рік МЕНЬША як за 2019!?Се оф,статистика!

Л
Лоці

По цьому списку це не локдаун! Наприклад у березні був суровіший карантин без маршруток і поїздів, а це якийсь цирк. Магазини в яких є засоби гігієни будуть працювати аля епіцентр. В Ужгороді магазин усі від 1 гривні продає макарони, окрема полочка і вони також будуть працювати. Тому рекомендації до інших підприємців введіть квед на продаж продовольчих товарів або засоби гігієни і ставте в продажу мила, шампуні чи макарони і працюйте. Бо то якийсь цирк, а не локдаун!

К
Коронавірус

Пак такі сьте странні ЛОКДАНУН уто індус із ужну на дохтора ся учить будущий врач для тих ко не розумієся

Д0
До 00:49

Повністю з вами погоджуюся. І додам, що в Чехії і Німеччині податки і різні відрахування набагато більші, як у нас. Але! вони є співрозмірними до доходів громадян. А якщо людина хвора, то їй або надають роботу, яку вона може виконувати і зарплатню їй платить держава через роботодавця, або виплачують соц.допомогу. Одним словом не залишають в біді, а допомагають вижити в тяжкі часи. І ще одне величезне але! Там, якщо ти платиш податки, навіть думки такої немає, що ці гроші можуть потрапити комусь в карман, а не на благо країни. Особисто я сплачую всі податки, комуналку і все інше вчасно і в повному обсязі. Але вже набридло дивитися на той цирк, коли на будь-який проект спочатку виділяють кошти з наших з вами податків сплачених, потім їх і розкрадають. У нас багатіями є люди, які знають дати взятку або її взяти.

Н
Ниф-наф

Если бы власть покрывала часть расходов, которые идут на коммунальные услуги и продукты питания, тогда можно было бы и перекантоваться, закинув ноги на журнальный столик у камина и пересматривать Санту Барбару. Но увы... Не пролетит над землёй волшебный самолётик и не сбросит нам на парашюте сухой паек. Акулам в океане бизнеса плавать скоро будет комфортнее, ведь мелкие рыбки уже на грани вымирания.

ДМ
До М 22:06

В Чехії та Німеччині тотально всі , без винятку, сплачують податки по правилах , а не по мінімуму , як тут . Там відрахування на мед страхівку є обов'язковим , а не як тут , що коли вже жоп@ , то по ТБ збирають кошти на лікування і т.д. В Чехії і Німеччині економіка перебуває не в тіні , як тут (70%) . Там також система не є досконалою але вона діє ефективно . А тут закони є але не дотримуються , буквально ніким . Корупція і брехня стали основним гаслом в УКРАЇНІ. Кінець тонелю вже проглядається ....

А
Андрiй

Уключу ютуба вино цігаретлики є-номально

СР
Скоро, раби

Для знатока: На цей Новий рік в Німеччині введено обмеження збиратися не більше 2 сім'ї у кількості не більше 5 чоловік. А на Різдво - не більше 10 чоловік. Доки будете під геноцид прогинатися, скоро і таку "турботу" про здоров'я громадян і тут матимемо. Треба робити для людей

ДС
До Сергія

А до чого тут магазин взуття чи одягу?причому тут інші місцями інший бізнес?чи кожен будемо за свій бізнес лише переживати,а інших закрити????!! Все дуже просто Кожен має бути відповідальним і тоді не треба буде нічого закривати! Пойміть одно Весь бізнес пов’язаний і якщо оставити спортзал но закрити базар то людина яка має точку на ринку не буде мати грошей аби піти в спортзал чи кафе Механізм роботи будь якого бізнесу простий Чим більше клієнтів з грошима тим більший прибуток,тим рентабельніший бізнес Подивіться на газ і світло!знову подорожчало Доходи падають а видатки ростуть!скоро взагалі не буде смислу відкривати бізнес і створювати робочі місця Простіше всім відразу виїхати закордон і там горбатитися на полі чи унітази чистити Ми ж країна рабів!!нас вирощують і заставляють бути рабами!!бідними голодними рабами!!!!

М
Мукачівець

Всі тут перекладають на когось вину і тикайте друг в друга палками,і кидаєте камінням Ті хто хоче працювати хай працюють А ті хто хоче сидіти дома то будьте дома Всі ми люди і маємо підтримати один одного в цей час! Муніципали і поліція будьте людьми не виписуйте штрафи ітак ті гроші вкрадуть десь там нагорі А ви поламаєте людям життя не розуміючи що все це гра за ковідні гроші Штрафуйте за п’яну їзду чи під наркотою Но не за карантин!! Бо виглядає смішно коли за карантин штраф а за наркоту гуляють далі Я розумію що круто робити западло власникам чесного бізнесу бо там коліна не поламають А баригу скрутити очко жати буде бо вночі і по голові можна отримати!!! Так шо люди будьте правильними!!! Мукачево почало розбудовуватися і будуть нові робочі місця Не гнобіть своїх же! Живім як рідня!чи Мукачівський клан! І тоді всім буде добре!! І якщо хтось захворіє чи буде в скруті то йому завжди допоможуть!!!

ДР
до редакціі

Локданун це шо????)))))

S
stefan

Циркові вистави будуть заборонені, а Разумков каже, що засідання ВР будуть проводитися. А то як ?

С
Сергій

Я за,але не розумію до чого тут спортзал?Якщо хворієшь,то туди сам не підеш.Хай оставлять відкритими з дотриманням санітарних норм

М
М

У Чехії і Німеччині людям частково компенсують неотримані прибутки. Не порівнюйте. А у нас як на сміх виплатили якусь компенсацію підприємцям, у кого дитина до 10 років!!!!! А після 10 їсти і жити вже не треба??? Це смішно... ми вже сиділи вдома два місяці весною з повним дотриманням всіх заборон. А хтось працював і сміявся. Зараз буде те саме. Знаю декількох хороших виноробів, повірте, зараз їм дуже важко і мали велику надію на фестиваль.

S
stefan

"мкчв" - суворі обмеження, дали ЯКИЙСЬ результат ?

А
Айболіт

ЛохДаун для лохів і баранів! Так лохів 5 років протримають по зонам, до поки тихо не повиздихають, обсираючись кожен день від страшилок з інтернету.

S
stefan

Нехай "розумне начальство" пояснить - звідки воно знає, яка буде ситуація ЧЕРЕЗ МІСЯЦЬ ? Може коронавірус доти здохне, але "по плану" все рівно треба буде гнобити народ ?

М
мкчв

Нормальний винороб усе заробить. Не меліть дурницю. Просто деякі на шару не урвуть гроші. Нарешті держава не як слимак. Подивіться у Чехії як дають ефект суворі обмежееня. Там нико не сміє викаблучуватися. А Німеччина - там і без коронавірусу в неділю нигде нич і не робило, лем заправки і деякі пекарні. І нич, якось сегінь вкручуються.

К
Коронавірус

Кіби ся КОРОНАВІРУС балатіровав у мери я би за нього проголосова кіть буде кандидат у президенти петро коронавірус вать володя коронавірус я за них проголосуву я за коранавірус булше знаву і за себе і за свою жону і внуку а типирь іши знаву новоє слово страшнішшоє за коронавірус ісе ЛОХДАУН

К
Коронавірус

Люди хочете оби було як у італії тать посидіть дома не ходіть нигде позирайте шо ся ся робить який коронавірус після 24 січня буде легше

В
Вовчик

Пандемія лютує, тому локдаун необхідний я підтримую президента.Володимир Олександрович народ з вами!

ДД
До До Штефана

То є проблема! Бо не зароблять ні винороби, які цілий рік чекають на саме цю можливість, ні міський бюджет, з якого ремонтуються лікарні, дороги і все інше. І ситуація, слава Богу, не така вже й складна у місті, щоб все закривати. Якась та влада зовсім недолуга, нехай би закривали все в містах, де дійсно складна ситуація, а не всюди, де треба і не треба.

ДШ
До Штефана

Ото велика проблема побувати неможна

S
stefan

Нехай конпенсує Шмайгель збитки , яке понесе міський бюджет Мукачева від не проведення фестивалю "Червене вино".

П
Ппц

Тупі єбанатори. То їсть в сільпо де 50 чол нико не заразиться, а рядом в одяговому де 2 чол та не мош робити бо заразять усіх ?

У
У

Опять делают вид , что борются с эпидемией .

Н
Не

Страна убогих

ДП
До пана Ростислава

Ти не пан а Баран !

ПР
пан Ростислав

Нарешті влада робить правильні кроки повністю підтримую.

Читайте також